Summering av årets tävlingssäsong hittills!

En läsare önskade att jag sammanfattade årets säsong av tävlingar under det här året. Nu har jag några starter kvar under hösten, men jag kan absolut summera dom som jag har gjort hittills. 
 
Såhär ser det ut på TDB, alla mina resultat från säsongsdebuten i år till senaste starten i Gävle:
 
 
Danny har alltså vunnit 4 av 8 starter och varit placerad i alla starter utom den allra första. Jag minns säsongsdebuten där han gick två klasser i Smedjebacken. Pannkaka och en kanonspänd Danny i första klassen som var åt alla håll och kanter. Sedan laddade vi om till klass två där Danny började andas igen, och då vann vi! En skön revansch och det gav mig lite mer hopp om att det här skulle bli ett roligt tävlingsår!
 
Därefter startade han ett par till MSVC-klasser, dels i Insjön (2:a på 68%) och i Gagnef (1:a på 71%). Det var ungefär då jag började känna att jag ville vidare. Vi började med bytesträningen på allvar och Danny fick en liten paus från tävlandet. När det sedan drog ihop sig för Dyltabruks meeting kunde jag inte motstå att åka, trots att det egentligen blev lite förvirrad för Danny att gå tillbaka till MSVC med mycket förvänd galopp mitt i bytesträningen. Lite av en chansning som gick hem! Vi hade ett otroligt roligt meeting med två vinster, båda över 69% och så en sjätteplacering. Just den klassen vi kom 6:a i var nog den första ritten under året där vi lyckades strula till det ordentligt inne på banan. Flera missar, en felridning och andra småfel. I vilket fall en härlig helg med mycket rosetter!
 
Efter Dyltabruk blev det fullt fokus på bytena och som ni vet debuterade vi sedan MSBV:2 på 64,5% förra helgen. En fjärdeplacering och fina kommentarer! Lite missar med två extrabyten i båda uppridningen då Danny blev väldigt taggad på att få visa sina fina byten, men överlag en kanonbra känsla.
 
Ska man sammanfatta känslan istället för att sitta och slänga upp resultat säger jag bara fantastiskt tävlingsår hittills!!! Danny har varit helt suverän inne på banan. Gör sällan stora missar, är aldrig rädd för blomsterarrangemang, domarkurer, etc. trots att han i grunden är ganska mesig. Visst kan han bli spänd, men inne på banan är han som en tiger och det är bara glöd, glöd, glöd. Han går bäst på tävling helt enkelt, och jag tror att det är få förunnat att kunna säga så. Visst kan det bli missar, men ridbarheten är alltid suverän inne på banan. Mycket power, härlig i handen och framförallt en framåtbjudning som aldrig tar stopp. 
 
Nu siktar vi vidare under hösten, startar en MSVB:2 igen den 28:onde september i Vansbro och sedan får vi se. Vi ska börja titta lite på rörelserna i MSVB:4 också och när dom sitter så öppnar det upp för många tävlingar eftersom den finns lite överallt. 
 
 

Vi

Vilken framgångssaga skulle det stå! :)

Ååh vad fin blogg. Kolla gärna in min.

Skulle säga att fantastiskt är underdrift. Enastående! Så otroligt kul att följa er :)

Hejsan, vad är de för sadel du har? tacksam för svar :)

Har du sett att du är omnämnd/hyllad på Tyra Sjöstedt hästblogg? Hoppas ni har det skönt i solen! :) kram

..och glöm inte vilket jobb du gjort för att nå hit, superbra jobbat!

..och glöm inte vilket jobb du gjort för att nå hit, superbra jobbat!

Det var bra att du kom till oss i Dylta på meeting, alltid kul att se dig och Danny :-)

Älskar dom guldiga bootsen!
- Det är en glädje att följa din blogg, du är så jäkla grym! kram.




Kom ihåg mig?