Frågestund Avalanche

Jag vet inte riktigt vad ni är nyfikna på men om ni har några frågor om våran nya pärla så får ni gärna ställa dom här! 
 
 

Stort grattis till både dig och din mamma! Det ska bli jätteroligt att se vad det blir av honom :) Hur mycket unghästvana har ni, hur mycket tror du att du/ni kommer att klara av att göra själv(a) och vad tror du att ni eventuellt behöver hjälp med? Nyfiken!

hur har arbetet börjat? är han 2 år?
tömkör du? har han träns på sig?
När börjar du med sånt?

L

Vad har ni för mål de kommande åren? :-)

Är det din mamma som äger honom? Ska hon rida in han och allt själv?

Är det du som ska rida in honom?
Ska din mamma också rida?
Hur gjorde ni med röntgen när ni köpte en så ung häst(är det ens idé att röntga när de har så mkt kvar att växa)?

Ska bli jättekul att få läsa om hans utveckling! Så jag hoppas du fortsätter blogga massa om honom. Spännande:)

Du skriver att det är din mammas häst och att du gärna vill rida championaten. Betyder detta att du har en så grym mamma att ni hoppas att hon ska utbilda och kvala honom till championaten och att du sedan ska starta championaten? Eller har hon köpt honom till dig så att du ska utbilda och tävla honom? Kul annars om du har en så duktig mamma men har inte fått den uppfattningen genom bloggen tidigare. Hur som helst, Lycka till!!!!

Är han hingst och i sådana fall ska han fortsätta vara det?

Berätta gärna om hur han har fötts upp.
Vad är planen i framtiden, behålla båda eller sälja en av dem?
Vilka svagheter/styrkor har han? Både psykiskt och fysiskt.
Största skillnaderna mellan aval och danny?
Hur lägger du och din mamma upp utbildningssystemet för honom.

Han är underbar! Stort grattis till din mamma och såklart även till dig som får chans att se honom varje dag :) Du skrev att Avalanche kom från samma uppfödare som Danny, köpte ni Danny från danmark också? Hur gör man då med köpeavtal och så? På engelska?

Har funderat över en sak ett tag gällande din ridning. Rider du bara i tävlingsform och trimmar rörelser? För det låter så i bloggen. Typ alltid samma träning men olika längd eller så joggar du honom.
Rider du aldrig något pass där du bygger upp eller gymnastiserar? Han är superfin, men en svaghet tycker jag är att han ser stum och låst ut i halsen, inte följsam och mjuk. Detta ger lite en känsla av att det inte rör sig så mycket över ryggen utan mest är bensprattel.

Hur kommer 2014 se ut för Avals del?
Ska ni börja tömköra och sådant i vår eller tar ni allt i höst?
Han ser lite sen ut i kroppen eller är det bara bilderna?
Jag vill se en gångartsfilm!! :D

Svar: Han kommer att börja så smått med tömkörning i vår, sedan blir det bete hela sommaren och under hösten börjar vi "insittning". Han är 1,5 år, då är man inte direkt färdig i kroppen... ;) Film kommer.
Frida Hallgren

Jag kan bara jämföra med de andra 1,5 åringar jag sett, min egen till exempel som är lika gammal och en liknande modell med långa spindelben. Han är mer vuxen i kroppen än Aval och det har kommit under hösten sedan han kastrerades. Så som Aval ser ut idag, så såg han ut under sensommaren :) Endel är ju lite senare, jag tänkte mest om det skulle påverka hur ni gör med honom. En del väntar ju med inridningen t ex.
Ser fram emot film :)




Kom ihåg mig?