Mot 2014

Gjorde årets sista pass i ridhuset i morse med Danny, min alltid lika arbetsvilliga kompis. Bytena satt, på diagonaler och från förvänd. Red inga försök till "serier", vill ha tränare på plats då. Idag var piaffen ännu ett steg närmare - han var verkligen jätteduktig. Tänker låta honom gå några ridpass till och se om jag kan få mer flyt i trampet, för då lovar jag att ni ska få film. Just nu är det ett par tramp, sedan tappar han takten, sedan något tramp igen. Gör även väldigt korta bitar, allt för att han hela tiden ska hinna få beröm och mycket klappar efter att han trampat rätt. Det handlar så mycket mer om att han ska hitta tekniken än bygga styrka nu i början. 
 
Efter det gjorde vi lite piruettarbete och åt höger är vi nu så långt fram att han kan vända i centrerade helpiruetter.
Åt vänster är vi fortfarande kvar på voltjobb och gör bara halva vändingar. Där måste han bli mjukare i bakbenen innan man kan börja vända, för just nu blir han mest spänd och tar lite kortare steg bak istället för att gå in och sätta sig med bakbenen djupt under som han gör åt höger. Vi fortsätter jobba! Avslutade med lite travarbete och så tog vi passage i ganska djup och lite lägre form för att känna att han tog den utan att spänna till i rygg och nacke - jättefin.
 
Året 2013 har varit fantastiskt och även om vi bara ridit MSVC/MSVB så har vi gjort det med bravour. Rent träningsmässigt har det hänt enormt mycket och i början av året trodde jag nog inte att han skulle göra piruetter och passage som 7-åring. Året 2014 hoppas jag att vi rider stadiga MSVB och debuterar MSVA/PSG. Jag hoppas även att serierna börjar sitta och att jag om ett år igen kan skriva att han gör passage-piaff övergångar. 
 
Dessutom får vi inte glömma att 2014 är Avalanches år, för nästa höst kommer ni förhoppningsvis få se bilder när jag för första gången sitter på hans rygg! 
 
 

Kul att höra om dina mål inför nästa år! Vi har ungefär samma mål med våra hästar. Därför lite extra kul att följa Er resa! Gott Nytt År!

Ni är så duktiga du och Danny!:) superkul att få följa er även om jag slutat med hästar själv, ha ett gott nytt o framgångsrikt år :)

Det är verkligen så kul att läsa om målmedvetna människor, det gör enannan väldigt motiverad :) ska bli kul att följa er!
Måste bara säga att första bilden är ju helt fantastiskt fin!

Bästa hästbloggen 2013!

Följer din blogg i smyg varje dag och njuter av sina fina bilder och filmer. Du är grymt duktig och jag är säker på att 2014 kommer bli både ditt, Dannys och Avals år! 👍
Gott Nytt År önskar en fd hästtjej (numera hundtjej).

Hittade nyss din blogg men kommer definitivt att börja följa den! Härligt att se dina mål för 2014, blir själv så motiverad då jag ser någon annan vara det! :)

Bilden högst upp!!!!
WOOOOOOW!!!!!!

Vilka underbara bilder!

första tanken som slog mig var: shit vad snygg häst!

Alltså så himla fin! Jag tränade och tävlade själv dressyr till jag var 21 och när jag ser bilder på fina dressyrekipage blir jag så otroligt sugen, det är en särskild lycka att dansa fram och när jag ser dina bilder saknar jag den känslan.




Kom ihåg mig?