Onsdag

Denna vecka har jag börjat jobba igen på Källviksbacken/Falu Snowpark där jag hör hemma på vintrarna. Det blir tredje säsongen för mig där och jag är så glad att vara tillbaka :)) Dessutom ligger denna skidanläggning precis bredvid stallet.. Ser nästan Danny i hagen från min arbetsplats - kan det bli bättre?
 
Danny har arbetat i tre dagar nu och fick sig en vilodag med promenad idag. Han har varit väldigt duktig och som ni såg på filmen nedan har piruetterna börjat falla på plats, visst är dom stora men han vänder ju wiho. Tänk så mycket som har hänt på drygt 1,5 år. Från LB till piruetter, passage, byten. Ingenting är svårt för denna herre, han förstår :) Dessutom lär jag ju med honom!! Visst hade jag Klas som var utbildad GP, men det var ju inte jag som hade utbildat honom till det - han var köpt "färdig". Så nu lär vi tillsammans jag och Dannepanne, tur det går ganska bra :D
 
Avalanche går i sin hage och tycker att livet är roligt :) Han fick träffa hovslagaren idag som lyfte fötter, tittade och klämde. Vi bestämde tid för verkning samma dag som Danny så det var lätt att hålla reda på. Man kan inte låta bli att skratta lite åt honom för att han är så söt. Världens längsta päls och så gänglig i kroppen. Gosi!!
 
 

Fin häst!

NB

Han ser fantastiskt fin ut!
Men du, hur går det med bytena?
Ni höll ju på med nya linjer sits? Har ni börjat med serierna?

Svar: I dagsläget är alla byten rena, på diagonaler, från förvänd, i serpentiner. Men - dom är inte på hjälpen. Jo, på hjälpen sånär som på att han byter när jag ställer om i nacken, men inte med skänkelhjälp. Jeanna har sagt att hon tar det när hon tycker att han är redo eftersom han tidigare blivit "kaos" när vi började med skänkelhjälp. Nu är han dock ganska mogen i bytena och har landat i vad som är rent och rätt, så det drar ihop sig. Då blir inte serierna något problem hoppas jag! :)
Frida Hallgren

NB

Kul!
Ibland kan det nästan bli lättare när man börjar med serierna, de blir liksom tvungna att vara på hjälperna och vänta för att det ska funka. Men det är ju bara ett år sedan ni började, polletten trillar säkert ned snart (och ni ska väl rida lite MsvB först i vår också! :-))

Hej Frida.
Vill börja med att säga: Fantastisk blogg och fantastiska hästar :)

Jag har en fråga ang ditt kandar, funderar på att köpa ett. Hur är dessa i storlekarna? Min häst har ett stort full huvud....

Linda

Jag har en 7-åring som hade otroligt svårt att lära sig byten, vi kämpade från oktober till maj innan vi kunde visa dom på tävling och hela sommaren hade vi problem, det blev ofta orent, men nu då jag började med serier e det som ett ljus tändes i huvet på honom, han gjorde rena luftiga raka byten på vartannat bara några veckor efter att vi började med serierna så av nån konstig anledning förstod han det här med byten mycket bättre då det blev flera efter varann ;) lycka till!

Åh vad jag saknar hästar!




Kom ihåg mig?