Lite tankar

Ja självklart är jag lite ledsen över att han behövde behandlas igen, samtidigt som jag vet att det inte är någon fara med honom. Det som känns jobbigt är att detta kom mitt i bytesträningen, nu blir det förmodligen lite "börja om". Jag ska vara ärlig och säga att jag hade förhoppningar på att han skulle starta MSVB redan under april-maj, men så blir det givetvis inte nu. Besvikelsen ligger såklart också i att om (notera om) han hade satt bytena på en gång så tror jag att det hade funnits en chans, om än väldigt liten, att han hade kunnat vara redo till 7-årschampionatet i höst. Eftersom han har visat väldigt fint att han har lätt för piruetterna i galoppen kändes MSVA inte helt främmande. Jag visste att om han började visa att han var "i närheten" av att kunna kvala dit skulle jag ställa honom hos Jeanna för att kunna kvala in honom.
 
Nu blir det inte så och planen får helt enkelt vara att fortsätta starta MSVC under våren och sedan ta MSVB i höst. Det känns inte som något nederlag, utan är egentligen den satsning och dom mål jag har haft hela tiden. Sedan får man givetvis drömma, så som det jag skrev om ovan. Jag är glad över min, förhoppningsvis snart friska, häst och tror att han kommer att göra fina resultat under 2013. Vi får helt enkelt ligga lite "efter", och det har vi egentligen gjort hela tiden. En liten tår över att det är mitt sista år som ungdomsryttare (YR) och att chansen för ett sista SM är borta. Men nu ser jag framåt! Jag kommer att ha fler hästar i mitt liv, kanske någon yngre som kvalar in till falsterbo eller championaten. Det finns massor av tävlingar som förmodligen är minst lika roliga som mästerskap, nu när jag faller för åldersstrecket. Och om inte annat så får man väl helt enkelt slå på stort och satsa på en start i senior-SM (GP) någon gång i livet haha....
 
Jag hoppas nu att vi ska kunna skrapa ihop ett lag till Lag-SM 2014. Therese och sin Loppan tränar redan på den nivån och vi har flera andra dalaekipage som är väl framme på högre nivåer. Bara jag och Danny som får "shape up" till 2014 alltså ;)
 
 

Du tror inte att bytesträningen fått tid till att sjunka in och befästas? Efter att min lånehäst vilat pga hälta så hade allt det vi jobbat med under 1,5 år sjunkit in och allt fler pusselbitarna föll på plats. (Underbar känsla!) Ge inte upp hoppet ännu! D kanske bara tappat lite av styrkan och konditionen så ditt hårda jobb vad gäller utbildningen från 2012 kanske finns kvar :)

Du har alltid ett så sunt tänk om mål och tävling. Jag tror också att Danny hade klarat 7-års utan problem om bytena blivit befästa, speciellt om du lämnat in honom till Jeanna. Du har en jättefin häst och kommer att ha massor av roligt med honom även om han inte går championat! Lite synd att även du faller för åldern men det är inte allt :-) Jag kände samma när jag red sista yr-året efter att ha startat tre sm (ponny,j,yr) men upptäckte sedan att det finns en värld utanför det också ;-) Lycka till!

Nåja, du har ju i alla fall fått chansen att vara med i SM förut. Det är ju få förunnat, speciellt när det är folk som jag som inte ens har fått ha egen häst trots stort ridintresse.

Hur många veckor kommer han ha vilat totalt? 6 veckor va? Det behöver inte vara kört :)

championaten är inte allt, få hästar som är redo att starta dom klasserna vid den åldern så tycker inte att danny ligger efter. jo, om man jämför med championaten såklart men hästar överlag lixom.

Vet så väl hur det känns när man vill ta vara på sitt sista YR år! Men kan lova att det finns så mycket mera efter det som är kul också! Nu har du ju istället all tid i världen att etablera dig i George och sen lilla rundan och sen svår klass! ;) heja hejja! ;)

Inte kört än! Det är ju bara några extra veckor, jag tror det kan gå. Kolla när SM och championat går och när ni måste vara kvalade och försök göra en plan. Spricker det så spricker det, ingen skada skedd, och funkar det så är det en bonus! Heja er!

Äh ge inte upp!! Med min förra häst hade jag som mål att kvala till MSVA under våren och starta under hösten. Trots ofrivillig vintervila på ca 9 veckor kvalade vi redan på årets två första tävlingar och starstade msva under våren!!! Han behövde kanske de där veckorna och när vi satt igång gick utvecklingen i en rasande fart!!! :) lycka till!

Fin blogg :)

Fast det är nog bara bra att det blir MSVC och MSVB i år i sånt fall. Du köpte honom ju "ett år efter". Det är tight nog som det är att hinna lära dem allt mellan 6 o 7års på ett schysst sätt. De duktigaste ryttarna och de mest lättlärda och "färdiga" hästarna fixar det, men är man redan ett år och vill få in två års utbildning på ett år, då tror jag inte kroppen hinner med. Bättre att ge det tid och satsa på större klasser senare, ni kommer få jättekul där ändå! :)

Och som någon annan sa, 5-6 veckors vila kanske bara fått bytena att sjunka in lite i huvudet, ofta kan ju en sån vila göra att allt sitter som en smäck sen efteråt. Så vill du så kan det säkert gå ändå!

Egentligen vill jag bara bekräfta det du skrivit...stressa inte för Championat. Bättre med en glad, skadefri häst som man kan ha glädje av i många år. Tack för du delar med dig av dina tankar. Jag tror nog de flesta som tävlat hästar fått sina planer grusade av skador eller annat nån gång i sitt liv. Bara att ställa om mentalt och sikta på nya mål. Jag är själv där nu...fast mina mål är lite lägre än dina...men det är jobbigt och tråkigt ändå :)




Kom ihåg mig?