Säkerhetsfråga

"Jättefint och mysigt. Men hur ser du på säkerheten egentligen? Du rider med graman med tanke på att han kan busa en del. Bra så, tycker jag. Men att då sitta och videoblogga och rida på en hand går stick i stäv med den tanken. I min värld ligger mobilen i fickan när man rider."
 
Vi är väl lika busiga båda två, jag och Danny. Jag har hjälm på huvudet och Danny skydd på benen, men längre än så sträcker sig nog inte säkerheten när vi skrittar runt i skogen. Förstår dock inte riktigt vad du menar, tänker du att jag skulle ramla av? Det är nog i så fall lika stor risk på en hand som på två. Jag ramlar ju inte av för att han taktar och ruskar på huvudet, utan det är när han blir sådär tokglad och börjar ladda - men dom signalerna känner jag av redan innan så då hade jag bara kunnat ta tag i den andra tygeln.
 
Gramanen är på som nödbroms och den höll jag ju i även på en hand! När jag filmade så var han hur lugn som helst för då hade vi ridit en stund, från början håller jag givetvis i mig med båda händer. Men jag är inte så bekymrad över hans busade längre, har lärt mig hur han rör sig och följer lätt med i hans glädjesprång. Dessutom är jag orädd och vet att jag har kontroll på honom, så det gör ingenting att han leker och är glad.
 

Min kommentar;) Bra och moget svarat, Frida. Förstår fullt ut att du njuter av att sitta på din fina, glada häst igen och vill förmedla det till dina läsare. Tror säkert att du hade full koll på vad du gjorde, men tänk på att om något händer går det snabbt. Nu skiljer det ca 30 år mellan oss och det bara är så att man blir en mesharesom ser faror överallt med stigande ålder:) Med lite skämsansikte kan jag faktiskt erkänna att jag svarat i mobilen på hästryggen (visserligen i ridhuset, men ändå). Men någon videoblogg från hästryggen blir det inte här;)

Jag undrar bara alltså menar igent dumt bara nyfiken varför går din häst ensam i hagen ? :)
Tycker det är liten anorllunda eftersom min går på Lösdrift med fri tillgång på mat går medelsvår dressyr häst på 176 Cm inte svårfödd snarare tvärt om tävlar barfota utan problem . Jag menar absolut inte att klanka ner på dig,råka bara komma in på din finna blogg och alla har så olika sätt att ha häst på är endast nyfiken :D . Mvh lillan




Kom ihåg mig?