Svar på frågestunden del 2

Favorithästsak?
Mina bruna königsstövlar eller childericen

Dyraste inköpet t häst?
Till häst? Childericen för 36 000 kr. Vad mina hästar har kostat är ingenting som jag skriver ut.
 

Finaste hästen du ridit på?
Julia Augustssons World of Dreams (trippel guldmedaljör J/YR EM) eller den godkända hingsten Flash Dancer I.M. Sedan har jag joggat Haid-Bondergaards Don Scudo och GP-hästen Lydianus.

Högsta du har hoppat?
130 cm med D-ponny
 
- Hur mycket kostar Danny dig varje månad?
Cirka 7000 kr, amortering för lånet inräknat (har lånat av mina föräldrar för inköpet av hästen)

- Kommer du behöva prioritera bort något med Danny (ex tävlingar), eller annat i ditt "privatliv" för att ha råd att bo i egen lägenhet?
Förmodligen! Ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att gå ihop, men dom fasta utgifterna så som lägenhetshyra, stallhyra, räkningar etc. kommer naturligtvis att prioriteras. Det lilla som (eventuellt) blir över får gå till träningar, tävlingar och allt det där "nöjet".

- Kan du inte visa en budget för vilka kostnader du kommer ha när du flyttat?
Jo absolut! Men kan ta det i ett eget inlägg framöver.

Jag är själv i valet och kvalet om jag ska flytta eller inte, vill, men är rädd att jag kommer få det snortajt.
Det kommer att bli snortajt här med! Nu var det slut på lyxliv där man kan spendera hur som helst.
 
Vad är de första egenskaperna som du tittar på när du ser nya hästar? Äldre hästar, samt vad du letar efter hos yngre (3-5 år)
Att hästen är korrekt i kroppen, att den är en trevlig modell i uppförsbacke. Normal mot kort rygg, långa ben och en bra halsansättning. Detta tittar jag på oavsett ålder. Sedan är det naturligtvis viktigt att se hästen i rörelse och där vill jag inte se hästen "lös på ridbanan" för det ger egentligen ingenting. En inriden häst vill jag se under ryttare och där ska hästen visas i den utbildningspunkt den är.

Hur går det med fölplanerna?
Ja det blev ju en lägenhet i stället ;) Känns väldigt bra det också.
 
Har du tröttnat på bloggandet?
Nej inte ett dugg :)
 
Har danny bal ute i hagen? Hinner inte den mögla innan han ätit upp?
Nej han har tyvärr inte det. Jag var ju väldigt sugen i vintras men lyckades inte hitta några rundbalar med hö (vi har haft lite hökris i Dalarna) så då fick det bli som vanligt att jag lägger ut hö på morgonen. När det var som kallast i vintras med temperaturer nedåt 20-25 minusgrader fick han med sig en småbal ut i hagen på morgonen (ca 10 kg) och det fungerade också väldigt bra.
 
Skulle du kunna tänka dig att vara tillsammans  med en tjej? Eller är det bara killar som gäller för dig? :)
Haha! Nej det är bara killar som gäller för mig :) Har dock inget emot homosexuella, det känns så vanligt nuförtiden.
 
- Hur ofta smörjer du din utrustning?
Efter varje användning.

- Har inte ni "uppbindningsplats" i en annan del av stallet? Hur gör du då om du ska mocka tex å Danny redan är inne? Står han själv "därborta" eller mockar du med honom inne i boxen?
Själva skötspiltorna ligger i direkt anslutning till stallen, så det är inte i någon annan del. Du kan se själv hur det ser ut på filmen nedan:
 
- Brukar Danny ha gallor? Vad gör du då/skulle göra om han hade det?
Nej han har aldrig gallor, det är en ung häst med fräscha ben. Jag skulle förmodligen promma honom lite mer och eventuellt linda nattbandage över natten.

Hur mycket tränar du förutom ridningen? Och hur gjorde du för att gå ner några kilon som du skrev att du har gjort nyligen?
Tränar egentligen ingenting. Är ute och powerwalkar då och då bara! Det är inte svårt att gå ner i vikt, bara att äta mindre än man gör av med - det vill säga ligga på kaloriunderskott. Jag som är lite "skadad" sedan min ätstörning vet ju vad så gott som allt innehåller rent kalorimässigt, så då är det hur lätt som helst.
 
Kan du inte ge lite tips på hur man kan göra hästen lite extra fin inför tävling eller hur du fixar din häst inför tävling? Kram
Jo absolut! Men det kan jag nästan ta i ett eget inlägg tycker jag :)
 

Oh, vad tyckte du om Flash Dancer? Kan du inte beskriva lite kort vad han gav för ridkänsla, har varit sugen på att betäcka med honom!

Svar: Hej! Skriv gärna till mig på fb eller maila, så kan jag skriva där i stället.
Frida Hallgren

Hej Frida!
Jag måste bara få säga att jag typ älskar din blogg! undra om det var Ingrid i dressyrmupparna som länkade den för länge sedan, och sedan dess har jag varit fast ;) Du verkar vara en sån god och ödmjuk person med båda fötterna på jorden, men samtidigt lite spontan och rolig. Jag vill bara krama dig haha!

Det är så roligt att du har köpt en lägenhet. Det känns nästan som jag har gjort det, så glad är jag. Det är väl också en av mina högsta önskningar att få flytta hem ifrån så fort som möjligt, fast än så länge är det ganska praktiskt att bo hemma (jag är bara 17år).

Det ska bli så roligt att följa dig i fortsättningen. Jag önskar dig all lycka till med din superfina häst och med flytten :)

Kram Lovisa

J

Vilken fräsch anläggning! :) Men jag antar att det kostar en hel del att stå där?




Kom ihåg mig?