Terapiridning i skogen

Nog var det kyligt i morse, men helt fantastiskt väder att vara ute i! Nu värmer solen otroligt såhär mitt på dagen, men det var skönt även då. Danny är inte riden sedan klinikbesöket men prommad så han har skrittat på. Riden utomhus i skogen var däremot säkert 4-5 veckor sedan haha, och idag var det dags!
 
Elin fick hålla i honom när jag satt upp och gramanen var givetvis på av säkerhetsskäl. Han steppade lite just när jag satt upp men eftersom hon höll i var det ingen fara. Sedan försökte vi ta lite bilder i solen men Danny ville inte stå still utan trampade fram och tillbaka, sedan bockade han från halt haha! Det kändes ungefär som att det kröp i hela kroppen på honom. Första 100 metrarna från stallet blev någon slags passage-steppande åt sidorna, slog med huvudet och öronen rätt fram. Jag höll på att skratta ihjäl mig, han är så underbar. Smidig som en katt och het som en kamin. Sedan lugnade han ner sig hyffsat och skrittade på! Småtaktade lite och ville trava, men lyssnade fint och var inte alls "spooky" utan bara busig.
 
Efter en 30-35 minuters skritt på snöiga, soliga vägar tog vi oss hemåt och jag känner mig nu lyckoboostad för en vecka eller två, han är så himla rolig denna häst - just för att han är så överdrivet glad hela tiden.
 
 

Blir du inte rädd när han bockar? Själv är det det värsta jag vet när en häst bockar. Låter ju härligt när man kan skratta åt det.

Svar: Han är smidig som en katt! Jag har lärt mig honom nu så det känns inte så farligt som det gjorde i början.
Frida Hallgren

Tänkte bar tipsa om att de har stor rea på jysk! Såg massa reklamer på tv och tänkte på dig och den nya lägenheten! :)

Säger som Anonym- jag hade dött av skräck om min häst hade bockat ute.

Tur för Danny att du är modigare och kan utnyttja den härliga naturen till (tycker jag) annars tråkiga skrittpass.

För min häst råder absolut bockförbud när han är ute med andra ryttare på ryggen. Är meningen att jag ska våga sen och då får han absolut inte bocka.

På vilket sätt hjälper gramanen dig när du rider ut med honom? Jag håller också på att sätta igång min pålle och jag gissar att hon lär vara ganska pigg/laddad när det är dags att ge sig ut i skogen igen ;-)




Kom ihåg mig?