UTAN ANMÄRKNING

Tjohoooooooooooo!!! Den skadade pållen är numera en friskförklarad pålle! Han gjorde ett böjprov utan anmärkning och reagerade ingenting när Nino klämde hårt på gaffelbandsfästena heller. Med tanke på hur bra han har svarat på behandling och att det inte var så farligt från början så tyckte min veterinär att det här var ingenting jag behövde oroa mig över. Förmodligen är det ingenting som kommer att komma tillbaka utan rider jag klokt är det en hållbar och fräsch häst.
 
Nu ser igångsättningsplanen ut som så att han ska skritta i 10 dagar, inte bara 20 minuter rakt fram utan han får skritta på ordentligt. Tänkte passa på att rida ut mycket så han får sträcka på sig ute i skogen! Efter dessa skrittdagar så ska jag börja lägga in trav och då är det viktigt att jag håller mig till hyffsat raka spår. Inga små volter eller skolor. Traven ska även den smygas in under 10 dagar och sedan får jag galoppera på samma sätt, rakt fram. Efter 30 dagar kommer han att vara igångsatt i alla gångarter och då är det fritt fram att träna på precis som vanligt. En månads igångsätting alltså, känns jättebra! Så snart som jag får börja jogga/trava honom kommer det kännas nästan "som vanligt" bortsett från att jag inte kan sitta och trimma rörelser.
 
Iiiiiih är så glad!!! Om en månad är vi alltså inne på slutet av mars, då är han redo för tävling under april månad. Jag som avskyr att tävla på vintern känner inte att jag kommer att ha "missat" någonting mer än dom träningsveckor som givetvis gått förbi. Menmen, han är frisk och vi har världens roligaste sommar framför oss med massor av träning och tävling!
 

Vad skönt! :D

Fast om han är under igångsättning i princip hela mars så låter det som lite väl häftigt att börja tävla i april eller missförstod jag dig?

Kommer du att våga skritta ut nu när han har stått så länge? Det är ju onekligen det trevligaste och mer omväxlande men med min häst vågade jag lämna ridhuset i början, tyvärr.

Svar: Han kommer ju att vara igång för full träning den 20 mars, så att tävla i april kändes inte så "häftigt" tycker jag. Danny är snäll att rida ut på, lite vild men det är han i ridhuset också.
Frida Hallgren

Men gud så skönt! Jag är så glad för din och Dannys skull. Men det kändes aldrig som det var nån direkt fara, särskillt med tanke på att hans röntgenplåtar var så exemplariska då du köpte honom. Det ska bli kul att se dig i sadeln igen :)

Åh, underbart!

Mia

Härligt :D

Åh, vad kul! Grattis (Eller vad man säger ^^)!

Skulle vara jätte kul om du kunde gå in på våran blogg, lämna gärna ett spår efter dig. Förlåt om du inte tycker om sånna här kommentarer❤

Härligt! Tur du ändå hade som hade skadad häst de tristaste månaderna på året, lite tur i oturen ;) Alltid lika skönt när man kan börja sätta igång igen efter vila! :)

Yaayyy!

Va kul =)

När du skriver "ridet klokt" hur tänker du då?
Är det något med hur du ridit honom innan skadan som kan ha varit "fel" hur kommer de se ut framöver sen när han är helt igång? Blir det mer uteritter på hårt underlag tex eller annan träning? =)

Älskar din blogg, ska bli ännu roligare att läsa nu när Danny är frisk igen :)

kram

härligt!




Kom ihåg mig?