Vansinne

Läste den här artikeln på Tidningen Ridsports hemsida idag:
 
"Ulrike Prunthaller, dressyrryttare från Österrike, och hennes tränare Friedrich Atschko har dömts till avstängning och böter efter att de använt otillåtna träningsmetoder.

 Fallet med Ulrike Prunthaller, som bland annat ridit unghäst-VM, startade redan 2011 då flera av hästskötarna på anläggningen Bartlgut la upp ett anonymt filmklipp på Youtube. Där avslöjade de att Bartlguts beridare  Prunthaller, tillsammans med sin tränare Atschko, använde sig av elchocker i träningen av dressyrhästarna. Enligt hästskötarna skadades hästarna medvetet även genom stenar under nosgrimman och spikar som stack hästarna i manken. Ägarna till anläggningen svarade med att stämma hästskötarna och menade att det handlade om utpressning.
I måndags, nästan två år efter filmklippet, kom disciplinnämnden fram till beslutet att stänga av Prunthaller och hennes tränare. Båda förnekar att de ska ha utsatt hästarna för otillåtna träningsmetoder.

Dr. Angelika May, ordförande i nämnden, säger till Eurodressage att de anser att det är bevisat att hästarna tränades med elchocker. Ingen kunde enligt May förklara vad elchocksverktyget gjorde i stallet. Däremot friades Prunthaller och Atschko från att ha skadat hästarna med stenar, skruvar och spikar, då det saknades bevis.

Prunthaller döms till nio månaders avstängning från tävling, samt 4 000  euro i böter. Hennes tränare Friedrich Atschko döms till 5 000 euro i  böter, för att ha uppmuntrat och stöttat de träningsmetoder som Ulrike  Prunthaller använt. De båda har nu fyra veckor på sig att överklaga."

Helt vansinnigt! Snacka om att man inte håller på med sporten för att man älskar hästarna, utan enbart för egen vinning.

 

sjukt!! undrar vad spikar vid manken får hästarna att röra sej bättre dressyrmässigt?? och elchocker?? Man undrar ju ifall det gör de endast för att djävlas med hästarna eller ser de ett syfte.. men svårt att förstå sej på djurplågare

Ida

Avstängning resten av livet tycker jag!! Och hästägar förbud

Hemskt. Man undrar hur någon kan med att utföra dessa handlingar -att liksom fullt medvetet stoppa vassa saker under sadlar/skydd/nosgrimmor eller elchocka..... Kan man nånsin känna sig NÖJD då? jäkla vansinne

Bara 9 månader är en skam i mitt tycke. Doping ser man jättesträngt på, där kan det bli ÅR, i mina ögon är doping illa nog men djurplågeri så otroligt mycket värre. Det gör ont i mig när jag tänker på de stackars hästar hon plågat. Skämmes tamigfan!

Åh man blir så jäkla ledsen när man läser sånthär... Tyvärr är sådanthär extremt mycket vanligare än vad vi någonsin kan föreställa oss att det är....

Det är absolut för lindriga straff som har blivit utdelade. Jag tycker att livstids avstängning samt Mycket högre böter är en bättre väg att gå för att avskräcka andra att göra samma eller liknande idiotiska saker.

Jo, jag läste detta på Eurodressage. Finner inga ord, det är vansinne som du säger.. :(

Sjukt lågt straff! Gjorde en uppsatse i skolan om hästplågeri "dåtid nutid" och det här kan fan jämföras med de EXTREMT LÅGA straff som delades ut på 1800talet ..... vidrigt! Men det va iaf ett mycket intressant ämne att läsa o skriva om även om man r ö s av obehag många gånger...

Vad ledsen man blir när man ser sånt här :( Tänk så mycket hemskt det föregår runt om i världen. Straffen borde vara enormt mycket hårdare. Det är ju inte ett "misstag" att elchocka och skada sin häst med vassa föremål direkt.. äckliga människor borde inte få vara nära djur alls.

Men fyfan :'(




Kom ihåg mig?