Bokat klinikbesök

Gjorde slag i saken idag och ringde till kliniken efter att jag longerat Danny i förmiddags. Det är det ett helt år sedan han besiktigades och har inte gjort böjprov sedan dess. Jag anser att man ska kolla hästarna någon gång om året för att se så att det är grönt ljus för full träning. Någon undrade varför jag skulle "böja honom i onödan" och det är såklart för att man på så vis kan hitta något problem - innan det blir ett stort problem.
 
Longerade honom för det var längesedan jag såg honom från marken, och det gick väl sådär. Han hoppade runt som en galning och var ner i sanden och vände en gång, tror dock inte att han gjorde illa sig. Rörde sig bra efter. Däremot såg jag samma sak som man känner i ridningen - han rör sig bättre i vänster varv. Traven har en mjuk och härlig rytm medan höger varv är lite knackigare. Ingen hälta eller så, men han rör sig mjukare i vänster varv. Det ska bli intressant att se om han har någon markering på böjprov eller om det är styrkemässigt/muskulärt som detta beror på.
 
Är inte orolig, men ska bli skönt att kolla upp honom och se om allt är grönt! Skulle han behöva behandlas så är det i alla fall bättre att ta en viloperiod nu mitt i vintern än i vår när man vill komma igång med tävlingarna. Nästa onsdag vid 09.00 ska vi in till kliniken. Åker till Nino, en veterinär jag anlitat i alla år. Har fullt förtroende för honom och ska bli intressant att se vad jag säger om Danny. Han har faktiskt inte sett själva hästen någon gång! Däremot har han granskat alla hans röntgenbilder vid köpet :)
 

Samma sak med mina, de rör sig bättre åt vänster än höger. Man kan bli nojjig för mindre -men båda är genomböjda och kollade högt och lågt, och de är superfräscha enligt vet.

Det är ju få förunnat att vara liksidig, både vad gäller djur och människor. Majoriteten har ju en bra och en sämre sida. Jag har behandlat min herre med en osteopat sedan han importerades -09. I Spanien bryr de sig inte om sånt utan dra ihop dem å så ska de bara funka. Blir en dålig så har de 79 andra hästar att välja på....
Fanns en del att få bukt med.
Skulle vara kul och höra din åsikt om akupunktörer, eguiterapefter, massage, spiktäcken, kiropraktorer etc. i ett inlägg nån gång =)

Jag gör också vetcheck. En gång sommar/en gång vinter. Det tjänar man verkligen på, mår så bra av at få kvitto på att allt är ok. Men jag är lika nervös varje gång vi åker dit ifall det skulle vara något. Sen har jag alltid ut min underbara equiterapeut var 6e vecka. Som ser över muskelstatus och ev överansträngningar/spänningar. Då behandlas det i tid och blir inga större grejer. Har aldrig behövt behandla några leder på mina hästar:)

Det är ju super att kolla dom iallafall en gång per år, ser inget dåligt med det alls. Själv var jag inne med min i tisdags, gjorde böjprov och kollade tänderna. Känns skönt att veta hur allt ligger till egentligen :)

Vad bokar du det besöket som? alltså en hältutredning, vanlig hälsokontroll eller typ besiktning? hehe du fattar nog ;) Och ungefär vad kostar det?

Svar: Bad om tid för böjprov + ev. bedövning och behandling. Så vet inte vad det gick som, hältutredning kanske?
Frida Hallgren

Jag ska också iväg med min Lille för att kolla att allt är grönt inför säsongen nu, känns alltid bäst tycker jag :)




Kom ihåg mig?