Det som hände

Jag har funderat ett tag, men väljer att skriva om det. Gick ut med allt på facebook och jag vågar nästan påstå att det var dels genom det, dels genom polisen det hela löste sig. Det blev nämligen storm på facebook, många skrev och engagerade sig. Kanske kände personen att det skulle komma fram vem det var...
 
Jag kom till stallet igår kväll och med mig hade jag ett kuvert med pengar till Emma, som tack för att hon tog hand om Danny när jag var borta. Kuvertet var märkt "Till Emma ♥" och innehöll 1000 kr. Jag lade kuvertet i mitt stallskåp (som alltid är låst när jag inte är där) och halvropade till henne innan hon gick in i ridhuset att "du ska få ett kuvert sen!". Det var väl en 7-8 personer i stallet där som hörde detta, varav jag känner alla. Nära kompisar.
 
Sedan gjorde jag i ordning Danny och lade kuvertet under en drös benlindor, gömde det helt enkelt. Låste inte skåpet eftersom alla värdegrejer satt på Danny (sadel etc.) och gick in i ridhuset. Mitt misstag att inte låsa skåpet, men jag tänkte inte på det då eftersom jag litar på alla mina stallkompisar. Red i 30 minuter och sedan var jag tillbaka i stallgången igen. Då var även Emma där, så jag tänkte passa på att ge henne kuvertet direkt! Det låg då under benlindorna som innan, men jag kände att det var tomt. Någon hade plockat 1000 spänn ur kuvertet och lagt tillbaka det igen. SÅ JÄVLA FRÄCKT. Jag bröt ihop, ringde polisen och bad alla som var i stallet stanna kvar. Det blev givetvis en upprörd stämning och vi ringde tillbaka folk som hade hunnit åka hem... Det kom därefter en patrull poliser (ja faktiskt) och förhörde vad som hänt, tog namn. Som dom sa, dom kunde inte göra så mycket rent praktiskt men det är ofta väldigt avskräckande att dom kommer och visar att det är allvar. Det blev såklart en riktig karusell och jag storgrät. Dels för att pengarna var försvunna, dels för att någon "kompis" gjort detta mot mig och även Emma som skulle få pengarna. Styrelsen kopplades in, folk pratade, vi gick igenom vilka som varit där och så skrev jag på facebook vad som hänt. Massor kommenterade och ska jag vara ärlig så förstår jag om personen som stal pengarna blev jäkligt skakad av uppståndelsen.
 
Detta var igår kväll. I morse när jag kom till stallet låg det 1000 kr utanför Dannys box. Där hade dom aldrig varit och vänt, utan den person som tog dom hade helt enkelt lagt tillbaka pengarna. Kanske när jag åkt hem, kanske under natten eller på morgonen. Jag har ingen aning, men tillbaka kom pengarna. Jag är glad över det, enormt tacksam över att mina (Emmas) 1000 kr är tillbaka - men fortfarande ledsen över att det hände från början. Det kändes som en örfil att inte kunna lita på dom man träffar varje dag. Det är en stor anläggning, men vi känner varandra väl. Vid tillfället var det inte många som var där.
 
Jag tror att tack vare markeringen med polisanmälningen, allt rabalder på facebook och allt prat gjorde personen så skraj för att det skulle komma fram att den inte vågade behålla pengarna. Det känns som sagt fortfarande hemskt och ledsamt, men det hade kunnat sluta även utan pengar. Jag hoppas att personen förstod att man inte kan göra något sådant utan konsekvenser, och att den inser allvaret i situationen.
 
Nu vet ni vad som hände, hoppas ni förstår hur jag känner.

Fy faan rent ut sagt! Hur kan man göra nåt sånt?! Speciellt när det stog på kuvertet "till Emma" också! Usch vilken dålig stil! Tur att pengarna kom tillbaka men förstår att du känner som du gör! I mitt stall är det också en ridskoleverksamhet och även ett gymnasium och där litar iallafall inte jag på alla direkt då man vet att saker försvinner där :( tråkigt att folk inte kan hålla reda på vad som är deras och inte!

Fu så himla fräckt! Förstår verkligen att man blir upprörd. Grejjen att bara komma på och göra en sån sak mot en bekant, vän, stallkompis eller vad somhelst. Hoppas personen skäms ordentligt nu. Bra att du kopplade in polisen och markerade att det inte var okey.

Fy fan så dåligt gjort utav ens "vänner"! Jag förstår att du blev ledsen och förbannad. Tur att den där tjuven fick tillbaka sitt samvete och lämnade tillbaka pengarna. Jag skulle nog ( om jag kunde ) ta fingeravtryck på pengarna,. Suck!
Synd att sådant ska hända när man litar på sina stallkamrater.

Så himla tråkigt, man blir så besviken över att man inte ska kunna lita på folk som man ändå tycker sig känna.
Har varit med om det också på ridklubben "hemma" för många år sedan, och den klubben är riktigt liten -alla känner alla. Min mp3 försvann ur mitt skåp när det var ett väldigt litet antal personer där, och återfanns sedan i ett tvättmedelspaket.... Vet vem det var som tog den -och ja, man blir väldigt ledsen.

Så tråkigt! Men tur att det löste sig ändå.

L

Usch vad trist! När jag tränade och tävlade aktivt inom en annan gren började det plötsligt försvinna pengar ur folks väskor i omklädningsrummen. Eftersom det var en liten klubb kändes det extra obehagligt. Men jag blev så besviken på klubben, för ingen tog tag i det på riktigt och ringde polisen eller liknande. Istället spekulerade t.o.m. tränarna med oss om vem det kunde vara. Himla oproffesionellt! Slutade där ganska omgående..

Det är oftast folk i den närmaste kretsen som gör sånt här... Skönt iaf att det löste sig!

Det heter ju att "tillfället gör tjuven" - det verkar ju stämma.

Ida

Men fy! USCH! Jag förstår att du är upprörd och så himla bra av dig att ringa polisen och verkligen vissa att detta inte är ok! Du ska ju inte behöva låsa ditt skåp när du ska rida! Skönt att pengarna kom tillbaka..

Fy vad tråkigt! I stallet där jag står har det tidigare varit en hel del små "stölder" av saker och det är väl så det är på stora anläggningar - TYVÄRR, att saker försvinner. Men när det är såhär, att det är någon kompis... Usch, jag förstår att du är ledsen! Skönt att dom kom fram men ändå är det ju inte ogjort precis :(

Fy sjutton! Läskigt när man inte vet vem det är som man inte kan lita på :(
På ridskolan där jag jobbade var det någon som stal två sadlar från sadelkammaren. Dörren var inte uppbruten, någon hade alltså tagit nyckeln, låst upp och snott sadlarna, låst och lagt tillbaka nyckeln igen där den låg gömd... Otäckt!

Usch vad obehagligt. Man vill ju kunna lita på folk, blir som ett slag i ansiktet när sådant här händer. Man kan bara hoppas att den som tog pengarna till slut erkänner och ber om ursäkt..

Tycker hur som helst att det var starkt av dig att ringa polisen och se till att något gjordes åt saken!

Nej men gud, vad jobbigt det måste kännas :/ Hemskt när man vet att någon av ens vänner har gjort så med, vem får ens tanken? Jag hade aldrig vågat stjäla sådär! Tänk om man skulle bli påkommen? Fy så pinsamt och gud vad fräckt, tusen kronor är ju mycket pengar dessutom. Tur de iallafall kom tillbaka, man kan ju gissa lite att personen inte kommer våga göra om det iallafall, eller man kan hoppas!

Otroligt fräckt att ta nått ur någon annans skåp! Du gjorde rätt som ringde polisen och markerade att det inte är rätt att sno saker. Tur att pengarna kom fram iallafall!

Urtrist! Jag skulle tycka det är extremt jobbigt efteråt också då man har 7-8 misstänkta och kanske går och är lite fundersam över vem av dem som kunnat göra något sånt. Att gå och fnula på vilken av vännerna som gjorde det känns ju inte bra.

Men fy fan!! >:(

J

Man slutar inte att förvånas över vad vissa människor är kapabla till. Strongt gjort av dig att koppla in polis!




Kom ihåg mig?