Märkeshysteri

Fick en kommentar om att jag inte verkade vara någon "Höökstjej" utan borde ha mer kvalitétsgrejer istället för att handla därifrån. Sånt där gör mig irriterad. Jag köper alla förbrukningsvaror så som boots, hagbenskydd, ridbyxor etc. från Hööks och har aldrig varit med om att dessa saker håller sämre än från något kvalitetsmärke. Tycker att det är bra priser för moderna produkter.
 
Sedan har jag valt att satsa på vissa saker i min utrustning, nämligen dom "viktiga" sakerna. Ridstövlar från Königs, sadel från Childeric etc. Jag tycker att det är stor skillnad. Tycker i övrigt att märkeshysteri är löjligt. Jag köper en produkt för att jag tycker att den är snygg, inte för att det är ett visst märke. Om Hööks gör en jacka som jag faller pladask för spelar lika liten roll som att den kom från Cavallo eller något annat hypat märke.
 
Jag vet inte hur ni har det "ute i era stall" men tack och lov står jag själv, trots att jag står på en stor anläggning, i ett stall där folk köper väldigt lagom utrustning. Det är en salig blandning av prylar från Hööks, Cavallo, Kingsland och andra märken. Vissa kanske har satsat lite mer pengar på exempelvis en snygg hjälm från GPA, medan andra lade dom pengarna på ett täcke från Eskadron med stor logga. Jag ser inget fel, men att överdriva det hela genom att ha varenda produkt på sig från ett visst märke känns konstigt i mina ögon. Och som sagt, mina Hööksprylar håller då lika bra som saker från andra märken och jag skäms inte det minsta över att handla där.

bra skrivet! håller med 100%

Här blandas det friskt. Jag GILLAR märkesgrejer och tycker att det är skitkul att köpa något nytt till mig eller hästen, men det blandas för fullt med Hööksgrejer och Gekås. Ser jag något snyggt/bra jag vill ha/behöver så avgör inte märket om jag köper det eller inte.

Blandar också. Gillar Hööks. Handlar iof mycket på hööks bara för att butiken är nära. Det enda jag inte riktigt är så förtjust i är billiga benlindor. Trött på kardborrfästen som släpper. Men annars köper jag billigt dom dyrt.

Håller med helt! Jag hade alltid en salig blandning, både dyra grejer som sadel och stövlar, snyggare schabrak etc. men sen supermycket Hööks för vardagsbruk, skydd etc. Köpte till och med en superskön syntetsadel att rida ut i som passade min häst alldeles perfekt. Täcken köpte jag flera på Hööks också, eftersom även de dyraste hade en förmåga att bli sönderbitna i hagen. Har definitivt inget emot Hööks!

Jag blandar också och gör precis som du och köper "förbrukningsgrejer" lite billigare, men lägger lite mer på ridbyxor, -stövlar och sadel tex. Men dyrare måste inte alltid vara bättre heller, jag är tex inte jätteimponerad av Kingslands kvalitet i förhållande till pris. Och begagnatmarknaden får man inte glömma heller, där kan man verkligen fynda!

Åh tack!! Äntligen :D

Bockar o bugar , kunde varit mina egna ord . Saker köps för de är snygga inte för märket

Tycker du har en skön inställning till just detta ämnet! Jag tycker också det är bättre att satsa pengar på det som faktiskt behövs och slits på, bruksvaror är ju jättebra att kunna köpa lite billigare och sen kan man ju gotta till det med något tjusigt schabrak och sådär ibland! :)

Jag blandar också, har både ridbyxor jackor/tröjor mm därifrån. Hade några av deras täcken till Happy, men till Blondie har jag nästan bara horsewear täcken då deras passform är kanon på henne ! Jag gillar hööks, men köper nog mer till mig själv än hästen faktiskt på just den butiken. =)

Bryr mig inte så mycket om märket i sig för mig är det estetiska, passform och kvalite det viktigaste. Jag sparar hellre lite längre och lägger mer pengar på ganska mycket saker i stallet, inte för någon annan utan för min och hästens skull.
Tycker däremot att man varken ska få bannor för att man väljer att inte köpa dyrare saker lika väl som att man inte borde få det för att man köper dyrare saker.
Så länge man själv är glad och nöjd så kvittar det ju :)




Kom ihåg mig?