Ni missade väl inte ponnyakuten?

Ja, jag erkänner. Det är mitt absoluta favoritprogram haha! Har sett alla säsonger och igår hade alltså säsong 4 premiär! Barnkanalen klockan 19.15 på söndagar är det som gäller.
 
Årets säsong verkar spännande, Tobbe Larsson och Anna Habringer sa kloka ord som vanligt. Älskar Anna, hon verkar så bra. Inte rädd att säga ifrån samtidigt som hon alltid kan trösta ledsna barn och verkar omtänksam. Förebild! Första avsnittet visade i alla fall castingen och även avsnitt två kommer att handla om detta. Nu beror många av "fallen" såklart på väldigt bristande kunskaper hos ryttarna - men det är faktiskt bra att dom förstår att dom har problem och åker dit för att få hjälp. Många fick sig goda råd!
 
Man fick se allt från smitande ponnyer till avramlingar, många flög som vantar på castingen. Man kan inte låta bli att undra om någon slog sig illa! Var en hel del guldkorn också, en liten mörkhårig kille som jag mest ville kidnappa för att han var så söt och så en liten ponny som var helt underbar. Ryttaren sökte för att hon inte kunde sitta ner i traven (haha) men ponnyn var i alla fall bedårande. Rörde sig spänstigt, klockren på tygeln och en perfekt stjärn i pannan. Åhh....
 
Såg ni inte igår, gå in direkt och titta på SVT play! http://www.svtplay.se/ponnyakuten
 

Haha, ja dressyrponnyn var allt en riktig stjärna, en sån skulle man ha haft! :) Annars tycker jag att det var många ryttare som inte kunde rida alls egentligen.. tex hon som inte kunde hoppa upp så ponny- absolut noll teknik..
Undrar dock vilken ponny det är som ska till Jan Brinks beridare, läst nåt om det för ett tag sen, den var tydligen helt omöjlig.. ska bli spännande att se! :)

Man vill ju bara kasta kallt vatten i ansiktet på föräldrarna. Vakna! Skaffa inte ponnyer åt era barn om ni själva inte kan någonting och inte heller får hjälp av någon med stor erfarenhet av hästar. Med en tränares hjälp kan man hitta en passande ponny, förebygga problem och åtgärda dem om de ändå uppstår.

Vissa av barnen rider skrämmande dåligt tycker jag, de borde aldrig haft egna ponnyer! Behöver några år på en bra ridskola först... Inte konstigt att det blir problem, fattar inte att föräldrarna låter dem hålla på, jag satt och väntade på att någon skulle bli trampad eller bryta något.....

Den söta ponnyn som var med bor faktiskt i Hedemora :-)

J

En unge som medvetet rycker sin stackars rara ponny i munnen för att hon blir arg borde genast bli ponnylös! Att man inte skäms som förälder, när ungen leende sitter på hästen och säger att hon brukar rycka den i munnen för att hon blir arg :O Fick inga vidare bra vibbar där, noll känsla för att det faktiskt är en levande varelse.




Kom ihåg mig?