Börjar bli redo för uvex...

Jag minns när jag såg dessa hjälmar för första gången, åh så fula jag tyckte att dom var. Människorna som hade dom såg ut som insekter och nej, jag var alldeles för konservativ för att tycka om dessa moderna plasthjälmar.
 
Tänk så man kan ändra sig haha... Nu smälter jag när jag ser dessa hjälmar på tävlingsbanan. Dom är sportiga, snygga och stilrena. Har helt klart vant mig nu och det börjar bli dags att köpa en ny hjälm, så jag kikar runt litegrann på dom olika modellerna. Har just nu en Charles Owen sammetshjälm på tävling och en lättviktshjälm från Lamicell på träning. Den nya hjälmen kommer att byta ut sammethjälmen som det absolut inte är något fel på, men den har blivit lite sliten och jag har nog haft den i några år nu. Hjälmar är en färskvara och dom nya moellerna blir säkrare och säkrare, därför börjar det bli dags att byta ut den - eller i alla fall inom en hyffsat nära framtid.
 
Min Lamicell! Den gillar jag jättemycket men den är lite för sliten för tävling efter mycket användning. 
 
 

Gillade inte heller Uvex hjälmarna i början, men nu tycker jag dem är de absolut snyggaste dressyrhjälmarna :)

Jag tycker fortfarande att det ser ut som om man lagt en cykelhjälm på sig, haha... Men de är ju jag det ;)

Själv föredrar jag en hjälm som Charlotte Dujardin bar under OS i london. Tror det är en Charles owen det också? Rätta mig om jag har fel:) en enkel lättvikts modell och stil ren. Uvex är verkligen en "flughjälm" men tycker det är jätte bra att alla har olika smak, hur skulle det se ut om alla red runt i samma hjälm?

Haha jag håller med dig.. tyckte också dom såg ut sim insekter i början men nu är dom bara sportiga :)

Bea

Jag har också ändrat åsikt om dessa hjälmar. Nu äger jag en själv och den är snygg men framförallt grymt skön!

Haha tänkte också så om UVEXhjälmarna först, men det har gått över o förut köpte jag mig äntligen en uvex glamour :)

Tycker fortfarande att de är väldigt fula... :p Inte pga ventilationen, men pga den fruktansvärt konstiga skärmen. Håller inte ens med om att de är sköna, hårda och obekväma, känns som en cykelhjälm från Rusta. Den Lamicell hjälmen du har är mkt skönare! Hade hellre köpt en av Lamicells nya modeller ev en GPA Speed Air. :)

Nej usch, fortfarande fula haha! Löjlig skärm och hysteriskt ful design, ser liksom ut som att man har gått i extremt stark medvin :D

Bästa hjälmen som finns!! En gång uvex = alltid uvex!

Bästa hjälmen som finns! En gång uvex = alltid uvex!

Ja då var jag inte den enda som tyckte illa om Uvex i början! Haha. Men nu har jag också ändrat mig. Visst inte alls super duper snygga men väldigt lätta, svala och bekväma. En modern toppen hjälm helt enkelt. Jag skaffade mig en häromdagen faktiskt för att ha hemma när jag tränar då min lamicell måste bytas ut. :) Sen det som är "inne" i år är Samshield hjälmarna. Dock är de inte alls lika lätta och svala som uvex utan mer som Charles Owen :)

Köp Frida, du kommer aldrig ångra dig. De som säger att hjälmen är obekväm har fel. Den är så lätt, skön och ärligt så känns det som man inte har någon hjälm på huvudet. Bästa är nog att den är ventilerande och man blir aldrig så varm som i en Charles owen. Jag väljer hellre uvex än Charles owen dels för att de är en snyggare "dressyr" hjälm och dels för att de inte är så varma. Som sagt, du kommer aldrig ångra dig. Det lovar jag 😃😃😃

Köpte en Uvex tidigare i våras. Och jag tror inte att jag någonsin kommer kunna ha någon annan sorts hjälm på huvudet! Den är så oerhört skön, lätt och ventilerad!
Uvex är ju nu väldigt populär på dressyrbanorna, så jag köpte en sand-färgad för att sticka ut lite ;)




Kom ihåg mig?