Dagens outfit á la Danny

Träns: Premiera
Sadel: Childeric DI
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: BR
Skydd: Hööks
Boots: Jockey 
 
 

Varför har du skydd ovanpå lindorna?

Hon har redan förklarat det en gång och det är såååå löjligt! Han skadar sig tydligen annars! Lilla stackars häst får inte vara så mycket häst, bara påklädd hela eviga tiden..

Alltså jag måste hålla med föregående talare. Visst att hästen är värd mkt pengar osv. Men ska man rida med dubbla skydd på benen så ska man väl göra det jämt el? Ser ingen anledning till att bara ha det ibland. Och hur vågar man då rida sitt dressyrprogram helt utan (vet att man måste ha "rena" ben på täving) när man dessutom är på ny plats i ny miljö? Men att som vanligt harva runt i ridhuset som man alltid tränar i, så känns det omotiverat att klä på hästen så mkt grejer på benen. Fleecelindor med paddar samt boots tycker jag räcker gott och väl. Skydd utanpå känns bara klumpigt och störande för hästen.

Slår han ens i frambenen?? Tycker att det känns helt och hållet meningslöst med att ha först paddar och lindor och sen mitt i allt stoppa på ett par skydd också om han ändå inte slår i benen i varandra? Visst om det var bakbenen på en häst som var extrem i att slå ihop bakkotorna eller dylikt, men förstår inte varför. Borde ju bara bli tungt och klumpigt för Danny?

Angående föregående kommentarer så tycker jag inte man ska vara så snabb på att kommentera negativt! Jag tycker att man ska se till individens behov innan man dömer någon! Jag tycker att det är klokt att skydda extra särskilt när man tränar nya saker som Frida gör just nu, en känslig och het
Häst som kanske trasslar ihop sina ben när den försöker förstå nya saker eller när man kräver lite extra sparkar lätt sig själv mitt i allt... Min häst är en av dom! Jag har inte alltid massor med skydd men i en situation där jag tränar något nytt Tycker jag verkligen inte det är fel. Alla hästar är olika, vissa har mer koll på sina ben, andra inte! :)

Var och en har ju sitt sätt att hålla häst men jag kan hålla med ovanstående om att det är liiiite överdrift med skydden över ;) kan tänka mig att det bara blir klumpigt och sen bakbenen då? :o min häst är också i en högre prisklass men de är ju inte totalas direkt ;)

Snygg outfit! Alltid lika fina:)
Har sett många proffs med skydd + lindor, inget konstigt med det!

Gud vad folk orkar gnälla...

Men jag har en fråga som jag gärna vill ha svar på om det här med lindor och skydd - är du inte orolig för att Danny ska bli oförsiktig när han har så väl inpackade ben? Om han knappt kan känna att han slår ihop benen kommer han ju knappast att akta sig för det heller. Då ökar ju skaderisken vid de tillfällen då han måste vara utan skydd = tävling.

Hälsningar av en som gärna använder skydd och lindor, dock ej samtidigt ;)

Jag förstår om du har lindor och skydd tex. på utebanan som i vintras, när det var brodd och han tyckte det var så roligt i snön. Men nu?
Om man ska tänka väldigt långsiktigt, när du rider med både lindor och skydd, ökar tyngden på frambenen vilket gör att han måste sätta sig mer på bakdelen för att orka vara så luftig fram. Detta gör han också genom att höja ryggen, är du aldrig rädd att han ska få ryggskador när du använder detta, dessutom väldigt ofta? En häst som Danny, som har så otroligt lätt för sig, säger aldrig ''nej'', det är ju upp till oss människor, så var försiktig, du anar inte hur lätt ryggskadorna kommer när hästarna är så ambitiösa! Jag vill också säga att ni är ett mycket fint ekipage och kommer gå långt! :)

Vad snyggt

Ni som blir så upprörda, var det ingen som kikade framridningen på falsterbo? Danny hade smält in fint bland dressyrhästarna där haha! Men tror Frida bara har detta vid bytesträning som hon skrev innan :p

hej!
du har en väldigt fin häst!
men undrar som några andra varför du har både lindor och benskydd!

ha en bra dag! :)




Kom ihåg mig?