Nyfiken

Danny vaccinerades ju igår, vanliga mot hästinfluensa. Som vanligt blir det vila, men min fråga till er är hur många dagar ni vilar era hästar efter vaccination? Jag kommer att göra som jag alltid gör, men är nyfiken då det kan vara lite olika bud på detta beroende på veterinär.

Så, hur länge vilar din häst?

Gry

Om inte hästen blev sjuk/hängig/ så vilade min häst 1 dag och sen promenad eller en skogstur andra dagen!

Vila dagen efter & därefter skritt ut i skogen :)

Ett par dagar, och sen lugnt med promenad ett par dagar till. De senaste åren har vet rekommenderat ca 5 dagar utan att hästen ska svettas.

Min häst vilar dagen efter och tar ett lugnt pass dagen efter det. Sen vanlig ridning igen om hon inte känns konstig. :)

Rider innan vaccineringen, alltså samma dag, dagen efter tar jag temp, är den normal brukar jag jogga ute, tar temp 3 dgr och är allt normalt rider jag på som vanligt dag 2, alltså en dag jogg om allt är som det ska :) min mår inte bra av vila, får spöken i huvudet och blir allmänt stressad därför vilar han minsta möjligt med promenader ist för vilodagar :)

När min medryttarhäst vaccinerades så hade veterinären sagt att vi kunde rida efter vaccineringen, men vi skulle hålla koll så att hästen inte kändes trött/hängig under passet. Så jag red ut då men blev mest skritt, lite trav!

Lätt motion i tre dagar. Hästen ska ej bli flåsig eller svettig.

Vila 1-2 dagar först ( min ponny blir hängig ) sen promenad, lätt arbete i 3 dagar ungefär så fem dagar lugnt ungefär :)

Min ponny vilade samma dag som han vaccinerades, och sedan skrittades 1-2 dagar o sen på't som vanligt igen!

Vilar minst 3 dagar efter en vaccination. Jag vet att dom flesta säger att man kan rida dagen efter men jag gör inte det av den anledning att jag lärt mig att en häst aldrig får svettas efter en vaccination. Kommer ihåg när jag tog spruta för den där svininfluensan och blev dålig i två veckor efteråt...då tänker man hur en häst kan reagera...huh

Det finns ju lika många svar på den frågan som det finns hästägare, eller iaf veterinärer ;) Men jag kör lite individuellt.. Känner efter på hästen, tempar och så dagen efter och verkar den okej så får den skrittas en dag och lite lätt pass andra dagen. Sedan kör vi nog på igen.. Men det är bara om jag inte märker av att den är dåsig eller har ont i musklerna eller så :)

Brukar ta det lugnt 3 dagar, inte rida henne flåsig eller svettig utan jogga lite bara.

Förra hästen reagerade inte på vaccinet, vila samma dag och skritt dagen efter. Nuvarande häst reagerar varje år så från ifjol och framåt planerar jag in en hel veckas vila efter vaccineringen, oftast får hon lätt temp och ömhet på halsen i 3-4 dagar så med en veckas vila är jag säker på att hon är fräsch och fit igen.

Inte ridas svettig på tre dagar brukar väl de flesta säga, jag brukar låta dem vila helt i två och sedan ta det lute lugnt tredje dagen typ, har aldrig haft någon häst som blivit dåsig eller sådär så har inte behövt tänka på något sådant. Jag vilar alltid hellre en dag för mycket än för lite, mina hästar har stora hagar och skrittar runt en hel del så de rör ju sig iallafall :)

Veterinären säger att den inte får arbetas hårt under en vecka. Den får inte svettas pga ansträngning

Mina brukar vila helt 2-3 dagar och sedan skritt jogg (svettfritt), en vecka efter vacc brukar vi rida på normalt igen :)




Kom ihåg mig?