Onsdag

Såg att Equipe efter många klagomål tagit bort funktionen att man kunde se ekipages personbästa, det tyckte jag var bra. Jag tycker att man ska ha en neutral startlista utan en massa procent hit och dit, det sätter bara griller i huvudet på ryttarna som ska starta.
 
Gårdagens ridpass på Danny gick i ridhuset för att repetera träningen från i förrgår. Började lika som då med traven och sedan tog jag galopp. Först hade jag svårt att få honom elektrisk i galoppen och rent generellt är jag betydligt bättre på att sätta tryck i trav än galopp. detta måste jag träna mer på. Efter några varv fick jag i alla fall igång en riktigt bra galopp med mycket stuns och kraft, då passade jag på att rida lite samlingsjobb och så tog vi även förvända. Idag inga ofrivilliga byten och han tickade på väldigt fint i dom förvända linjerna, skönt! Tragglade dock ingenting med dom utan satte igång med travdelarna ur programmen istället. Mycket tryck och kraft men lite stark i handen, det kan jag dock leva med så länge han är jämn i handen och han går som tåget i övrigt. Mycket nöjd med känslan och sedan slutade vi passet!
 
Idag blir det vila men jag tänkte promenera honom utomhus på eftermiddagen, linda benen och pyssla om honom lite extra. Det blir oftast så på vilodagarna, man fixar lite extra noga med lång rykt och annat smått och gott. Han ska även friseras innan Dylta för nu har jag börjat märka att det vuxit ut små strån här och där. Hovskägg ska rakas med klippmaskin liksom eventuella strån under huvudet. Öronen ska klippas och svansen toppas. Sedan är han i snyggt skick!
 
Menmen, får skriva mer senare för nu blir det jobb och tydligen ska vi åka och bada - bara att packa bikinin!
 
 
Iza

Hur gör du för stygn tryck i gångarterna? :)

Iza

Tryck*

Vore kul om du berättade/visade hur du gör när du klipper hovskägget. Jag tycker det är svårt att få bra! :-)




Kom ihåg mig?