Sista delen

Hur lär man hästen att trava med kadens?
Om hästen naturligt har lite kadens i traven från början så är det lätt, bara att bromsa upp samtidigt som man driver framåt och tänka "luft under magen". För en häst som Danny som snarare har en trav utan kadens från grunden krävs det lite mer för att hitta dit, men det går det med! Tänka framåt och så massor av halvhalter som gör att det går uppåt istället för framåt. 
 
Om du skulle sälja Danny idag, ungefär hur mycket hade han kostat?
 Det är inget som jag skriver ut i bloggen. 
 
Och hur var det när du jobbade i dressyrstall? Arbetsuppgifter? Tider? Lön? Hur hittade du det Mm..
Det var slitigt som alla sånna jobb är, väldigt långa dagar med fysiskt arbete som gör att man är helt slut på kvällen. Samtidigt som man givetvis lär sig massor och jag är jätteglad att ha det i "bagaget" hos en så meriterad ryttare. Jag gjorde vanligt stallarbete så som fodra, sopa, putsa och red ungefär 3 hästar om dagen. Helt OK lön som var vit vilket är det viktigaste av allt om man jobbar inom ridsportbranschen. Med en svart lön gäller inga försäkringar eller någonting, och förstå hur lätt hänt det är att man skadar sig antingen i hästhanteringen eller från sadeln. Gick ungefär 06.30-19.00 med två timmars lunch mitt på dagen.
 
Sa inte jeanna att du inte fick träna galoppombyten själv utan tränare? Har du hållit det? Verkar inte så i de tidigare inläggen ;)
Jag fick endast träna byten om jag antingen såg i speglarna om det var rent, eller om jag hade någon från marken (tränare) som kunde säga om det var rent eller ej. Detta för att man inte känner om bytena är rena/orena från ryggen ännu. Vi trodde inte att speglarna i ridhuset på Falu RK skulle räcka till för att se, så därför skulle jag inte träna själv utan någon med från marken. Sedan visade det sig att det gick utmärkt att se diagonalerna så då har jag kunnat träna massor själv vilket är kanon! 
 
Hur gör du för att sätta tryck i traven på D när ni är på tävlingsdagar ditt tänkt å dina hjälper? Samt hur lägger du upp träningen för att förbättra en trav, övningar och tänk gör han du så gör du så. Otroligt roligt att se eran fantastiska resa ihop! Ja längtar till att få se mer träningsvideos på er!!
Lite svårformulerad fråga men jag ska försöka skriva ihop något. Alltså det är inga direkta hjälper utan det handlar om att ha en häst som svarar för skänkeln och därmed blir elektrisk av sig själv. Jag driver fram någon gång med skänkeln, får jag inte svar ger jag en kraftig hjälp och då brukar Danny flyga framåt då han är rätt känslig. Så det handlar inte om några "övningar" utan ren lydnad, att hästen svarar för skänkeln. Tack!
 
Hej Frida! 
Jag undrar hur det var att jobba på Norrehee hos Charlotte och Rasmus. Lite hur din dag där såg ut. Hade du med dig någon häst där då? Hur ofta tränade du? :)
Det var långa och slitiga dagar men man lärde sig mycket och jag är väldigt glad att jag fick chansen att jobba hos så duktiga ryttare. Min dag började vid 06.30 med fodringar och sedan fortsatte det med lite stallarbete etc. Därefter red jag ett par, tre hästar och sedan tränade jag själv på egen häst. Jag hade med mig min Klas som ni kan läsa om under "tidigare hästar" som finns på högerkanten här på bloggen. Tränade 3-4 dagar i veckan på honom för Charlotte innan han blev skadad där nere.
 
Innan du flyttade hemifrån var du lite orolig hur vida du skulle ha råd att både ha lägenhet och häst. Hur går det nu då, går det bra att både ha häst och lägenhet? Behöver du prioritera bort något?
Det går runt även om det inte blir något direkt sparande. Jag lever ungefär som jag gjorde förrut med undantag att jag inte kan köpa så dyra saker som då (childeric, stövlarna etc.). Känner inte att jag behöver prioritera bort något speciellt. Sedan har jag haft det ganska tryggt med jobbtimmarna just nu, men blir kanske lite mer osäkert till hösten (då går jag "bara" som timvikarie). Det gäller att försöka spara och lägga undan det man kan en bra månad så att det väger upp en sämre månad helt enkelt! :)
 

Du verkar så trevlig när du skriver på bloggen! Blir bara glad när jag läser! Ta åt dig detta! :)

Tack för svaret! :)




Kom ihåg mig?