Tävlingspepp

Han är ju för rolig min lilla hästapålle! Vi har som sagt regionalt/nationellt dressyrmeeting under helgen på Falu RK och tävlingarna började redan idag under eftermiddagen. Jag slutade jobbet 16.00 och ville gärna rida ett pass i ridhuset eftersom han vilade igår och jag jobbar dygn lördag morgon-söndag morgon. Därmed hinner jag inte rida någonting imorgon. Hörde med överdomaren om det var OK att jag red i ridhuset och eftersom det inte var en "framridningsbana" (vi har flera banor ute som var till för de tävlande) så fick jag träna där trots tävlingarna. Dock var det ett par tävlingsryttare som hade letat sig in i ridhuset ändå, kanske ville de skydda sig mot den värsta värmen och solen. Därför fick vi tävlingssällskap på dagens träning och det var otroligt roligt att se hur Danny reagerade.
 
Att tävla Danny är bland det roligaste som finns eftersom han blir så otroligt taggad, och även idag märktes det skillnad direkt. Jag satt upp inne i ridhuset men porten ut var öppen, och när Danny hörde speakern och det plötsligt blev ett par trimmande tävlingsekipage runt honom kändes det ungefär som att han växte en decimeter. Han krummade upp nacken och spetsade öronen, det är tävling på gång! Jag kunde inte annat än le, det är fantastiskt att han reagerar på det viset istället för att kanske bli spänd eller stressad. Ett suveränt tillfälle att träna på byten i lite mer tävlingsaktiga former! För det är stor skillnad på att rida rena fina byten hemma i ridhuset, kontra när man kommer på tävling och hästen kanske blir lite spänd eller ur fokus med mycket ekipage runt omkring. 
 
Nu kunde det inte ha gått bättre, han var verkligen duktig. Flera luftiga och rena byten på diagonalerna och han var lugn som en filbunke. Att det var lite rörigt runt honom bekymrade honom inte det minsta utan han var helt på det klara med att nu skulle vi koncentrera oss på våra krumelurer, inte titta på något annat. Lovande inför kommande tävlingar! Tog även lite trav och han kändes spänstig och mjuk. Fick beröm från en av de tävlande som tyckte att han var så fin och det värme verkligen. Nu jobbar jag som sagt 24 timmar från imorgon bitti, men på söndagen jobbar jag som funktionär under PSG-klassen och det ska bli inspirerande och roligt att se. Flera fina ekipage ska starta och jag hoppas på fint väder så jag bara kan njuta av fina hästar!
 
Dagens D:
 
 
 

Åh vad det måste känt bra att få höra! Ska bli så roligt att följa er resa.

En fråga. har du paddar under damskerna fram?

Kia

Paddar, lindor, damasker? Lite väl överdrivet eller? Förklara gärna hur du tänker kring det :)

Vad kul att han reagerade så positivt när han trodde det var tävling på gång, fina Danny! Varför tävlar inte du och Danny när ni har tävlingar på hemmaplan förresten?

Få förundrat att en häst kan va bland de sötaste ja sett, o samtidigt det snyggaste :-) hur gammal va han när du köpte han? Ha en finfin helg :-)
Kram

Ni passar så galet bra ihop!

Fin han ser ut!

En fråga angående ditt träns. Du har skrivit tidigare att dom är stora i storlekarna. Om du skulle köpa till en häst som i vanliga fall är en normal full-storlek, vilken storlek skulle du köpa i detta träns?

Kristin




Kom ihåg mig?