Uterittsfråga

En läsare undrade hur mycket Danny rids ut i skogen och det beror lite på. En vecka där jag jobbar så mycket att jag bara hinner rida 3-4 dagar så går han förmodligen alla dom passen i ridhus eller på ridbana och vilar övriga dagar. En vecka där jag hinner rida alla dagar så går han kanske 3 pass i ridhus och två turer utomhus i skogen. Oftast vilar han helt två dagar i veckan i alla fall (jag tror inte på varken för långa ridpass eller överdriven träning).

Däremot är jag helt ärlig med att om jag har en vecka med tufft jobbschema så prioriterar jag absolut att han går dom pass jag hinner rida i ridhus. Rider man klokt (korta pass och inget nötande) så är det ingen fara för honom. Ett vanligt ridpass för mig i ridhus är ca 30-40 minuter långt inklusive framskrittning/uppvärmning. Längre än så jobbar vi sällan då jag koncentrerar mig på olika rörelser vid varje pass. Man behöver inte nöta alla programdelar i ett enda pass, utan ta exempel skolor och enkla byten på måndagen, repetera det på tisdagen. Vila/uteritt onsdag och så fortsätter man med kanske förvänd galopp och samlingsjobb på torsdagen. Förstår ni hur jag arbetar? Just nu får dock Danny göra byten i början av varje pass för det kräver såpass mycket repetition och träning eftersom han är "mitt uppe i". Dock blir det absolut inget nötande där heller utan gör han två rena åt varje håll slutar vi där, och gör han något orent kanske vi tar ett extra byte för att sluta med ett par klockrena.

Nu blev det kanske inte riktigt svar på ursprungsfrågan, men han rids ut beroende på hur veckan ser ut i övrigt med vanliga träningspass. När han rids ut får han röra sig i alla gångarter och jag låter honom gärna sträcka ut i en stor galopp längs en grusväg, det älskar vi båda två!

Om du hade varit arbetslös: hade du ändå låtit Danny vila helt 2 dagar i veckan?

För mig låter det mycket eftersom han går ensam i en liten hage.

För mig kan vila mycket väl vara att skritta ut i en timme men att BARA låta hästen gå i hagen (vi har också små grushagar och våra hästar går en och en) händer mycket sällan- max en gång var 14:e dag.

Undrar samma sak som Birgitta ovan och även hur länge du skrittar fram och av Danny i samband med träningspass?

Undrar samma som Birgitta ovan, samt hur länge du skrittar fram och av i samband med träningspass?

Jag låter min häst vila 2 dagar i veckan, när de är så pass "unga" mår de bra av att få återhämta sig så anser jag. Men en vilodag kan betyda 40min i skrittmaskinen. Beror helt på hur mina helger ser ut. Går de i hagar de kan galoppera några språng i tror jag de rör sig rätt bra själva.

Det är precis såna här inlägg som är bra! Hejja! Mer sånt :)

Jag låter min sjuåring vila 2 dagar i veckan, men de två dagarna promenerar jag med honom. vi försöker hoppträna minst en gång i månaden (han är dressyrhäst) vi tränar för dressyrtränare varannan onsdag och de andra dagarna är det blandat uteritt, bomarbete och lösgörande på banan som gäller. Longerar ca en gång per vecka. bra att se sin häst från marken emellanåt också.

Hej! Då undrar även jag hur länge du skrittar av/fram för om du då rider ett pass på ca 30 min inklusive fram skrittning som Hellst ska vara på 10 min vardera blir det inte mycket till jobb?
Bara nyfiken hur er träningen ser ut , hur du än gör verkar det fungera då ni är super fina tillsammans! :)




Kom ihåg mig?