YESTERDAY WORKOUT

Gick till min tränare och frågade hur jag skulle lägga upp veckans träning då jag kände att jag ville ha lite råd. Eftersom jag bestämt att denna vecka inte skulle innehålla några byten för att optimera inför Dyltabruk kände jag lite blandade känslor. Lite orolig för att han skulle "glömma" bytena nu under veckan och tråkigt att avbryta något som verkligen är på gång framåt. Marika lugnade mig i alla fall och sa att det snarare kunde vara jättebra att han får en paus nu när vi gjort så fina byten och att det är nyttigt för dom att "landa" lite i nya rörelser med ett kort uppehåll. En vecka är ingenting och vi fortsätter jobba med bytena direkt efter Dyltabruk, då ska vi även åka ner till Jeanna igen och träna på ordentligt! 
 
Däremot tyckte hon att jag skulle vara väldigt försiktig med att "nöta" någon förvänd galopp, det ska jag låta bli helt under veckan. Bara styra igenom förvända linjerna ur MSVC-programmen lite lätt och inte traggla på. Gör han linjerna utan att byta, även om det kanske är lite halvdan förvänd galopp så är det bra! Då ska jag rida andra rörelser direkt. Bara checka av lite snabbt helt enkelt och inte jobba något med förvänd galopp, för det kan strula till det med bytena sen.
 
Allt detta bestämde vi i alla fall igår innan jag red och sedan gjorde jag mitt första pass utan byten. Kandaret var på och det kommer jag att använda hela veckan. För att bryta tankemönstret lite för Danny började jag med traven istället för galoppen som vi gjort senaste tiden (vi börjar alltid med byten i början av passet när han inte hunnit bli trött) och det kändes bra. Han var loss och härligt mycket tryck! Sedan tog vi lite galoppjobb och så styrde jag igenom förvända galoppen. Serpentinerna ur MSVC:2 var inga problem, där visste han exakt vad han skulle göra och behöll förvända kanonbra. Sedan provade vi linjerna i MSVC:1 som innebär att man styr in på en diagonal i förvänd det första man gör... Aaah vi ska byta! sa Danny och gjorde två rena byten åt varsitt håll. Duktig häst, men nu var det ju inte det vi skulle göra denna gången. Fick lösa det genom att ställa kraftigt utåt åt det håll han galopperar i genom den förvända linjen, då behöll han galoppen även om han tappade lite kvalité i sprången. 
 
Sist tog jag lite trav och verkligen maxade på honom. Tänkte "Jeanna-ridning" och var noga med att inte vara för passiv från sadeln utan verkligen sätta tryck och hålla ihop honom. Suverän känsla och Danny var så flott!! Sedan blev det avskrittning och dusch/ut i hage. Bra pass överlag och vi repeterar idag!
 
 

Käkar han duken haha

han är så vacker! :)

har du skydd över lindorna?




Kom ihåg mig?