Dags för den andra delen!

Nu kör vi del 2!
 
Känner du någon gång att du får offra annat för att ha råd/tid att ha häst?
Ja. Hade jag inte haft häst hade jag varit rik ;) Nej men skämt åsido, jo givetvis offrar man mycket för att ha råd med en häst så som resa, leva lyxigt, kanske ha en riktigt stor lägenhet etc. men för mig är det alla gånger värt det. Ridningen är min största hobby och det är det absolut roligaste jag vet. Rent tidsmässigt offrar jag inte så jättemycket, jag tycker att jag hinner med att både träffa vänner, göra saker och vara med familjen. Men sedan är det givetvis en fördel att jag har väldigt många kompisar som har hästar på samma anläggning. Det blir lite två flugor i en smäll när jag är i stallet, fixa hästen och umgås med vänner på samma gång!
 
Undrar också om och hur mycket danny står med skydd? I hagen vet vi ju redan :-)
Alltid i hagen, då med skydd+boots, stallbandage eller lindor. Efter träningar eller dagar han kommit in tidigare än vanligt från hagen står han lindad eller med stallbandage i boxen för att hålla igång blodcirkulationen med värme.
 
Varför tycker du inte om transportsskydd?
Därför att jag har sett alltför mycket skador (ej på mina hästar) orsakade av transportskydd. Dom har då glidit ner/glidit runt och hästen har börjat sparka, och sedan skadad sig. Jag tycker dessutom inte om att dom sitter såpass löst och klumpigt utan vill ha ett nära skydd runt hästens ben när den åker transport. Anta att hästen skulle hoppa över bommen, ramla omkull eller något liknande som "inte får hända" inne i transporten - inte skyddar ett par stora lösa transportskydd speciellt bra då. Då tror jag betydligt mer på lindor med tjocka paddar under+boots, eller som mina nya stallbandage som sitter tajt och ordentligt runt benet. Sedan finns det säkert transportskydd som sitter bra på era hästar, men jag har aldrig sett några vettiga. Speciellt inte "höga" transportskydd som ofta sitter riktigt dåligt på bakbenen. 
 
 Har för mig att du tillsatte något tidigare, kan set varit elektrolyter? Gör du det fortfarande och varför?
Ja Danny fick elektrolyter innan men inte längre, märkte ingen direkt skillnad när jag slutade så nu får han bara vanligt salttillskott. 
 
Vad tycker du om ice vibe?
Ingen erfarenhet.
 
Är du taggad på att börja ha egna träningar?
Supertaggad! Längtar verkligen efter en tränarutbildning, det ska bli fantastiskt roligt att få lära ut något jag brinner för.
 
Är du och loppans matte osams? Du nämner aldrig henne längre. Var de hon som påpekat att danny aldrig kommer bli en bra häst?
Haha nej inte det minsta osams! Oj så vi skrattade åt denna fråga. Nej det var inte Therese som sa detta.
 
Har du någon ny kille? Tycker att det känts så i vissa inlägg i bloggen :D
Jo du har helt rätt :)
 
Jag letar efter sadel till min häst och har själv kikat på Childeric. Tycker att det är underbart med en sadel som kan skapas efter hur hästen ser ut, men jag undrar också om det är så att den på något sätt kan förändras (förutom att stoppas om)? Hur man gör med dessa 35 000:- investerade kronor när hästen förändrar sig? Anledningen till att jag frågor är att jag inte har funnit väldigt mycket info angående sadeln.
Jag tycker absolut att du ska köpa en Childeric, det är underbart med en sadel som både är skapat efter hästen men även ryttaren! En childeric kan inte stoppas om, men du kan byta paneler på den och på så vis göra om nästan hela sadeln om hästen skulle ändra sig. Då kommer Carro eller Ellen ut och ser vad som behöver göras, sedan skickas sadeln till Frankrike och ändras om. Min sadel kom faktiskt helt måttbeställd och klar, men det visade sig att den behövde byggas upp mer bak. Fick rida i den i ett par månader för att se om den skulle sätta till sig, men sedan bestämde vi oss för att skicka tillbaka den och få den perfekt. För det betalade jag inte en krona utöver dom 35 000 kr sadeln kostade (då skickades den ändå tur och retur Frankrike, byggdes om etc.) eftersom jag faktiskt hade betalat för en måttbeställd, perfekt tillpassad sadel. Servicen och tillpassning av en Childeric behöver du inte oroa dig för det minsta, Ellen/Carro kommer att rulla ut röda mattan åt dig och ordna allt. Dom är underbara!
 
Vad tycker du om Therese Blanks "Loppan"? Också med tanke på frågan tidigare, där en ifrågasatt om du och Therese fortfarande är vänner....? Jag tycker Loppan är as frän. Danny o Loppan 
måste ju utan tvekan vara Falu RKs finaste hästar? Eller??
Haha! Denna fråga skrattade vi också gott åt jag och Therese :) Det finns så många jättefina hästar på Falu RK så jag tycker att det är fånigt att dela upp dom i någon slags "vilka är finast-kategorier". Däremot så kan jag absolut säga att om jag inte hade fått välja Danny så hade jag utan tvekan valt Loppan av hästarna därifrån. En superball häst som är långt fram i utbildning, dessutom verkar hon vara lik Danny med mycket motor och gas. Kan dock bero på att vi rider ganska lika jag och Therese med lite högre tempo och mycket tryck. 
 
 
 
Vilka "favorit" hästar brukar du tävla mot? Alltså har du några motståndare i dalarna som du tycker är fina.
Emma Mattisdotters Cocu är fantastiskt fin och så Margona Anderssons flotta By Gant av dom jag kommer på just nu.
 
Finns det mycket tävlingar där du bor?
Ja det tycker jag allt!
 
Tror du att det är bra med tanke på Dannys tidigare behandlingar att se en snabb utveckling så som nästa års tävlings plan du tidigare skrivit om? Tänker mer att hålla för framtiden mm. :)
Danny är 7 år och har dessutom väldigt lätt för sig. Att börja nosa på piaff och passage är inget som skulle sänka hållbarheten, snarare tvärtom. Det är styrketräning för häst och vi tränar med sunda gränser. Danny "leker" bara med dessa rörelser och rids exempel en långsida i trav, sedan fångar jag upp i passage i några steg och släpper fram honom igen med mycket beröm. Det är gymnastik och inget slitsamt. Han går dessutom väldigt korta pass när vi tränar och då tror jag att det sliter betydligt mer för dom hästar som harvar fram i obalans, varv efter varv i ridhuset i 60-minuter långa pass. Angående nästa års tävlingsplan så är den rimlig om det inte blir några längre träningsuppehåll, och mina mål kräver inte heller någon framstressad träning utan innebär bara att vi tränar på så som vi gör nu. Så någon extra snabb utveckling är det inte frågan om, utan vi tränar på och försöker befästa dessa nya rörelser så som byten, piruetter och galoppslutor. 
 
Jag undrar hur du gör för att hålla dina stövlar i bästa skick? Du verkar lyckas hålla dem fina från vad jag sett på dina bilder;) Vad putsar du med och har du något speciellt till lackstövlarna?
Eftersom jag bara använder mina lackstövlar på tävling så är dom i nyskick, så dom behöver jag inte ägna mycket tid åt. Jag torkar av delen med lack med en babyservett och någon gång har jag använt lackputset från Königs som följde med stövlarna. Foten som är i läder putsar jag med vanlig svart skokräm och borstar upp med en borste för glansen. Sista finish med en nylonstrumpa som ger en superblank yta! Mina bruna stövlar torkar jag av med en babyservett efter varje träning för att hålla dom dammfria och putsar med ofärgad skokräm. Läderfett skulle aldrig komma i närheten av mina stövlar då jag vill hålla dom så hårda som möjligt och inte vill mjuka upp lädret i onödan. Hårda dressyrstövlar ska torkas av med en trasa och sedan putsas med skokräm för att hålla sig hårda och inte sänka sig/bli mjuka i lädret. Stort nej på allt annat!
 
 
 
När du beställde dina bruna ridstövlar, hur många cm extra beställde du utöver vad du mätt på dina ben? Jag får en känsla av att königs sjunker ganska mycket men dina har ju hållet sig skitsnygga!
Mina har kanske sjunkit en centimeter, väldigt lite i alla fall. Men jag sköter dom noga och har dom bara när jag rider, går inte runt och gör en massa saker i dom i stallet (det vore i och för sig omöjligt för kan knappt böja mig i dom). Jag valde i alla fall att lägga 3 cm extra mot vad mitt knäveck är och det blev vrålhögt men så värt det. Jag la in kilar på 2 cm och då gick det att rida in dom, om än knappt. Kilarna sitter kvar ännu haha... och då är dom skyhöga ändå. HÄR kan du läsa mina svar på "stövelfrågestunden" om du undrar något annat.
 
 

Tack för att du svarade på frågan. Ska absolut köra vidare på denna sadeln, verkar underbar att rida i :) Tack.




Kom ihåg mig?