SÅ DUKTIG

Nu svävar jag på moln igen! Jösses jösses. Började passet med en lättare framridning där Danny fick galoppera sig varm i kläderna. Sedan styrde jag en kort diagonal och gjorde ett klockrent byte åt höger till vänster, för att sedan styra tillbaka i en till kort diagonal - klockrent byte vänster till höger. Wow! Sedan gjorde vi inget mer utan väntade på min tränare som skulle hjälpa mig idag. 
 
När Marika kom in i ridhuset för att hjälpa mig tjoade jag "Nu är han värd guld och gröna skogar!!!" varav hon svarar "Det är då upp till bevis.." och sedan började vi helt enkelt med bytena. Jag tror vi gjorde 4 byten åt varje håll på diagonalen, varav 7 av 8 byten totalt var klockrena, lugna luftiga och på hjälpen. Ett blev orent och då gjorde vi halt, vände och tog samma linje igen - då perfekt. Räknar man in dom två bytena vi gjorde innan Marika kom gjorde vi alltså 9 klockrena byten av 10, helt magiskt! Duktiga duktiga Danny. Vi slutade snabbt och sedan tog vi trav.
 
Öppnorna var kanon, slutorna ganska bra. Galoppslutorna börjar bli ganska bra dom med! Han smyger lite för mycket åt sidan och vi vill få honom att visa mer power och gest, men det kommer. Lite vilopaus och sedan fick även Marika jobba lite för då började vi med piaffen (om vi kan kalla det så än, men det ska ju bli piaff av det!). Vi skrittade runt spåret, jag med ett spö i handen och Marika med ett spö från marken. "Dutt, dutt, dutt" ja inte fattade han speciellt mycket mer några fina tramp fick vi till. Jag tror att poletten behöver trilla ner lite, sedan ska det nog bli piaff av det där! I samma veva tog vi lite passage när han var såpass kvick i fötterna efter trampjobbet och där fattar han mycket mer. Dock blir han väldigt stark och vill gärna sänka ryggen och bli öppen, så jag ska jobba lite med kadensen när han har en lös graman på sig. Bara som hjälp att hålla honom på tygel så jag kan koncentrera mig på att få jämna, luftiga steg. Det är nämligen väldigt svårt såhär i början att hålla honom loss, hålla honom på jämna steg, få honom kvick och dessutom inte låta det rinna iväg framåt. Dock är det såklart en styrkefråga och det är inte "bara" att lära sig gå i passage inte! 
 
Vi avslutade med lite trav som kändes bra men utan det där sista elektriska, men han var förmodligen ganska trött efter allt jobb så det var helt OK!
 

Aww fina Danny!!

vore kul om du kunde lägga upp ett filmklipp på bytena :)

Åh vad roligt :) Imorgon hämtar jag hem min! :D

Vad har du för schabrak? Det är jättefint!

Åh vilken vacker häst!! <3 :)

Åh vilken snygg häst du har!!!

Han är verkligen en vacker häst! :)




Kom ihåg mig?