Så ni ser vad jag menar..

Nu var dagens pass inte någon höjdare och Danny var stark som en oxe, vilket gjorde att jag höll honom ännu kortare istället. Hm, visste att det var dags att filma! Det är så man upptäcker alla fel haha... Menmen, han är väldigt fin i formen i galoppen - så ska det se ut! Lite friare i halsen helt enkelt.
 
I traven ser ni lite vad jag menar med att vi hittat den där lugna luftiga känslan. Nu travar jag med lite (väldigt lite) mer broms och "uppåtkänsla" i höger varv på filmen, medan vänster är den vanliga trava-framåt-traven. Ser ni skillnanden? Kanske svårt att se, men jag tror att det kommer bli tydlig skillnad när jag får börja sätta den där samlingen i honom framöver. Det är inte riktigt dags ännu, men snart är han så långt igångsatt att det ska gå bra :)
 
I galoppen ber jag honom förresten att "vänta" om ni undrar varför jag samlar upp honom i piruettgaloppen på rakt spår. Vill ni förresten se mer film, alltså riktig film? Detta är bara filmat med iphone, tänkte om jag skulle be mamma följa med och filma ordentligt med filmkameran någon dag. Till helgen får han börja göra lite rörelser och sådant. Då kan jag kanske sätta lite tryck och samling på riktigt också :)
  

Sen fin ut :) men varför sitter du med benen så långt fram? Så har du inte suttit förut? :o

Svar: Haha ja jag noterade också detta! Vet inte vad jag har börjat med nu efter uppehållet, tur det fastnade på film så jag kan ändra :)
Frida Hallgren

Har du längt stigbyglarna?

Jättefint galopparbete ! :)

Tänkte som jennie, fast jag vill räta upp hela dig :)

Fast jag tycker inte alls att han ser för kort ut, snarare tyckte jag att han hade näsan för långt ut förr. Men skulle vilja se lite kvickare bakben och dra lite i dina ben, håller med om att de är lite långt fram, så var det inte förr!

haha jag tänkte redan på bilderna att underskänkeln åkt framåt mot förut, och va visst inte bara jag utan fler och DU själv som märkt det här ! Tänk för sisådär 10 år sedan när jag började "guppa åt fel håll" i traven. hur sjukt som helst. innan vi insåg vad som va fel. man lägger till så konstiga "ovanor" ibland...!

Ser han oren ut i vänster varv?

Svar: Nej? ;)
Frida Hallgren

Han ser JÄTTEFIN ut! Jag älskar traven, och hur han väntar i varje steg, nästan mot passage. Det ska bli spännande att se er komma igång ordentligt nu, och speciellt när han blir starkare i kroppen och väntandet kommer mer naturligt. Jättekul, lycka till!

Hanna: Det är lätt att dom ser lite ojämna ut när dom börjar lära sig den samlade traven, det blir lite hoppigt och skuttigt innan dom förstått vad det handlar om.

Ser väldigt bra ut. Ser ut som att han väntar på dig och börjar få fin kadens i traven. Tycker du sitter med mjukt och fint på honom. Bekymra dig inte om skänkeln. Kan kanske vara så att han kommer i mer uppförsbacke nu och att du måste justera din sits pga det. I vissa lägen är inte den absolut lodräta sitsen den bästa. Man måste anpassa sig både till sin häst och till sin egen kropp (sade hon som själv kämpar med att förbättra sin sits).

håller med anonym att det är väldigt lätt att dom blir lite hackiga precis när dom lär in kadens, eller början till passage som det ju egentligen är. Ser roligt ut Frida! Ni är ju inte igång helt så det ska bli kul att se hur långt du kan utveckla traven på honom, han verkar ju inte ha svårt att gå in i luftigheten och då blir passagen inte svårt :)

Ser jättefint ut! Han är så snygg! ;) Vi vill gärna ser mer film, 'riktigt' film! ;P

Han är himla fin din häst! Tycker man ser skillnad på de olika varven, han vilar lite mer och väntar på dig i höger varvet.

Ser jättefint ut! Betydligt bättre i formen och mer kadens i traven. Jag tycker du sitter bra, mjukt och följsamt sen kan ju underskänkeln bak lite (men det är du ju medveten om). Vill se mer film! :)

Det enda jag tänkte på var att du satt väldigt fint och stilla med din skänkel. Tänk om man själv vore så stadig ;)

fio

Vad fina ni har blivit!




Kom ihåg mig?