Hejdå Danny

Ja så blir det förmodligen! Får vinka farväl av honom någon gång ganska snart framöver. Inga datum bestämda, men har pratat med Jeanna och hon var med på noterna. Ska nämligen lämna in min ferrari så den kommer tillbaka nyservad och trimmad med full turbo. Han ska få åka på bytesträning helt enkelt! Vet inte hur länge han blir kvar, men hon får lägga grunden. Vi har ju börjat lite med bytena här hemma, men det är så stor risk att det kan bli fel så nu får helt enkelt proffsen lära honom resten :)
 
Kommer förmodligen att åka ner och stanna med honom ett par dagar först, träna lite och se till att han är lugn. Danny är en rätt känslig häst och kan bli ganska stressad i nya miljöer. Vill därför hålla ett öga på honom så han får komma ner på jorden och vara lugn och glad innan jag lämnar honom! Känns jätteskönt att ha tagit det här beslutet och förhoppningsvis ska Jeanna få honom att förstå grejen med byten. Det är ju synd när allt annat börjar befästas så som piruetter, galoppslutor och börjat nosa lite på passage - men så sitter inte bytena. 
 
Det blir säkert reaktioner på det här inlägget men det är en för bra häst för att jag ska våga "förstöra" inlärningen av bytena. Sedan kommer han förmodligen inte att fatta grejen på bara några veckor, men det kommer att bli regelbunden träning av detta efter själva "boot-campen" också. Så nu vet ni hur det framtida upplägget kommer att se ut! 
 

Jag tycker det är jätte bra att man vågar be om hjälp om man känner att man behöver det :-)

Förstår personligen inte varför det skulle kunna bli andra reaktioner än positiva; tänk om alla kunde/ville/hade möjligheten att göra samma sak med sin häst! Finns väl bara bra saker med att låta någon annan lägga en bra grund om
Man själv känner att man inte behärskar det till 100%.

Du kommer säkert bli jättenöjd! :) kul!

Ett KLOKT beslut! Han kommer att bli fantastisk.

visst är det klokt att lämna iväg hästen, men lite "räkmacka" blir det allt...

jag skickade iväg min ena stor(yngre)häst på bytesträning också då han var så stor och jag inte orkade sätta byten på honom och ville inte att han skulle kombinera byten med negativt. När han kom hem funkade byten utan större problem.

Jar väldigt svårt att förstå hur det kan bli räkmacka?! Förklara gärna ditt resonemang anonym. Så bara för att man inte gjort allt i hästens utbildning själv så åker man räkmacka? Har svårt att köpa det resonemanget. Så som Frida kämpat och så långt hon tagit honom, och bara för att hon ber om hjälp med byterna så är det att åka räkmacka? Jaja jag tycker i alla fall attest är ett mycket klokt beslut, som sagt alldeles för fin för att förstöra! Och det sker så himla lätt tyvärr. Fler borde våga be om hjälp! :)

Beroende på när du skickar iväg honom kanske Danny och Bäbis-Danny blir bootcamp-buddies ;) Min ska till Mads :p

KAn du inte skriva om hur o var du hittade Danny??? Letar själv häst och tkr det är en djungel!! Tkr du man ska åka o kolla på privathästar eller är försäljningsstall bättre??

Det är väl inte helt ovanligt att man gör så? Om vi någonsin kommer dit så kommer min tränare (eller någon annan) definitivt att få ta bytesbiten. Tror inte att du är speciellet unik där, Frida ;)

Håller med Mikeala om att jag har svårt att se hur det blir en räkmacka, visst hästen blir trimmad av proffs men säg någon ungdomsryttare som satsar som inte har ett proffs "i ryggen".

Knäppt att kalla det "räkmacka"! Hur många som tävlar har själva utbildad sin häst överhuvudtaget? Många köper ju en helt färdig häst, vilket självklart också är helt okej. Då kan det ju inte vara fel att ta hjälp med enstaka saker heller, eller hur?

Mycket klokt tycker jag, Räkmacka? Absolut inte!! Satsar man och vill att allt blir perfekt, då tar man hjälp med bitar som man själv inte känner att man klarar till 100% Såklart man inte vill förstöra sin ferrari, för då blir det ju inget åka av!

Men herregud, räkmacka? Det är väl betydligt mindre räkmacka än att köpa en häst som kan de där sakerna? Den yngsta häst jag haft var 6 när jag fick honom, men han hade redan blivit lärd byten. Jag har tävlat PSG men jag skulle verkligen inte kunna lära någon häst att byta. Inte en chans. Skulle jag skaffa en yngre häst som inte redan kunde skulle jag vackert få ta hjälp. Det är väl bara vettigt att göra det om man inte har kunskaperna att göra det själv? Det är inte världens lättaste grej heller, och Frida säger ju själv att hon inte vill att det ska bli fel och då blir det ju ännu mer jobb. Jag säger klokt beslut!

Låter toppenbra, helt rätt sak att göra :)

Personligen tycker jag att sånt jobb är kul, att min tränare hjälper mig så jag får till det på ryggen, om jag lär min häst bytena växer jag som ryttare då jag har möjligheten till bra hjälp! Även fast jag skulle kunna lämna bort hästen så kommer ju jag sköta bytena sen + fortsätta , kvalité mm. :)
Sen är jag väldigt kinkig med att lämna iväg hästen ...:)

jättebra val ju! förstår inte att folk ska vara avundsjuka och säga att du kommer åka räkmacka när du faktiskt utbildat honom grundläggande själv, jag skulle aldrig själv sätta mig med en lovande häst och försöka lära den något jag själv inte var kapabel att lära den. du skulle säkert klara det i sinom tid för du är duktig, men det är inget fel alls med att skicka hästen till ett proffs om man inte har tillgång till ett proffs varje vecka/flera gånger i veckan :) du är en smart tjej! heja! hoppas han kommer tillbaka och du kan få åka lite räkmacka och kanske komma ut och visa honom i lite MSV:B.

Är väl jättebra att ta hjälp med sånt man inte klarar av själv, förstår inte hur folk kan tycka att det är negativt.
Men jag undrar varför inte din tränare kan hjälpa dig? Såvitt jag förstått är hon ridlärare där du har Danny så varför inte be henne sitta upp några ggr i veckan och sätta bytena? Måste ju vara mkt bättre och enklare för båda dig och Danny än att behöva skicka i väg honom. :)

Nej, det är ju SMART Frida! O räkmacka o räkmacka..., antar att du iaf får jobba ihop pengarna för vad det kostar att lämna iväg hästen en månad. Väl investerade pengar tycker jag!! Jag har gjort likadant med flera hästar (kanske inte just för byten men för olika saker). O jag vill bara passa på att säga att jag är tillbaka här efter en vad jag tyckte var en "tråkig" bloggperiod med pojkvänner o annat, NU passar bloggen mig igen!! :D Sedan skriver du självklart vad du vill ändå men nu har du fångat mitt intresse igen. Och, Danny är så galet fin, skitkul att följa er framöver! :)

Dog lite när jag läste rubriken, kunde andas ut när jag läst inlägget haha. Men det låter som ett klokt val! :)

Om man vill och har möjlighet att ta hjälp så varför inte.
Min häst lärde jag iofs själv med tränarhjälp på backen så att de inte skulle bli orena. Fungerade det med men tog förmodligen längre tid än om ett proffs skulle ha gjort det.

Klokt beslut tycker jag! :)




Kom ihåg mig?