Rutiner kring tävling

Ja jag tänkte att ni kanske var nyfikna på hur det fungerar kring "team-Danny" på tävling! Allt från dagen innan till väl hemma i stallet igen. Nu när jag inte bor hemma har väl vissa saker ändrats lite, men egentligen inte. Jag har mina tävlingsprylar hemma hos mina föräldrar så dagen innan åker jag dit och packar i ordning allting, ser till att saker är tvättade och passar förmodligen på att äta middag hemma. Vi lägger upp en tidsplan för morgondagen och sedan åker jag hem igen och sover i lägenheten. Då har jag packat klart bilen så att alla tävlingssaker är redo!
 
På morgonen åker jag till stallet (tid beror på starttid) och gör i ordning Danny på alla sätt. Där är förmodligen allt packat och klart, men sista finishen med knoppning och rykt fixas. Vid överenskommen tid dyker mamma (och ibland pappa) upp och vi lastar då ganska direkt på Danny eftersom jag har gjort klart allting innan. En matsäck med lite mackor och kaffe finns då oftast i bilen, jag brukar kasta mig över den då jag oftast ätit frukost vid omänskligt tidig tid på morgonen. 
 
På tävlingsplatsen brukar mamma gå och startanmäla av den enkla anledning att Danny kan vara rätt taggad precis när man stannat och det känns skönt att jag som är van vid att hantera honom stannar vid transporten. Efter en stund brukar han mumsa på hö och stå lugnt och då passar vi på att se oss runt, checka framridning, tävlingsbanor etc. När det börjar närma sig urlastning så fixar mamma min frisyr och jag klär på mig tävlingskläderna. Danny tränsas och sedan gör vi i ordning honom tillsammans. Borstar ur svans, sätter på benskydd, sadel och allt annat. Jag sitter sedan upp och då håller mamma i honom med longerlina eftersom han kan vara otroligt taggad och det är en trygghet att någon från marken har honom under kontroll om jag (mot förmodan) skulle ramla av. Hon brukar leda oss till framridningen och där släpper hon oss när jag känner att "nu är han lugn".
 
Under själva framridningen får jag lite hjälp att hålla koll på tider, hur han ser ut och så plocka av benskydden/putsa av stövlar en sista gång och annat småfix. Sedan gör jag min tävlingsstart och efter ritten brukar vi prata lite om hur det gick och sedan väntar vi på protokoll. Mamma hämtar resultat och jag skrittar av Danny. Blir det prisutdelning och vi inte ska lasta in i väntan på detta så brukar mamma ta honom så jag får chans att kika några fina hästar och hon får chans att klappa om Danny ordentligt :) Därefter slänger vi på lite benskydd, rider ett ärevarv och sedan lasta och åka hem!
 
Några frågor på detta?!
 
 

Mamma och jag har ungefär samma upplägg! :)

Kan man få en knoppvideo? ;)

Påminner lite om vårat upplägg fast ist för mamma är det ägaren (dock är hon som en extra mamma ;))

Här är det jag som är mamman ;) Våra rutiner liknar era väldigt mycket. En skillnad är att vi åker till stallet samtidigt och jag packar in grejer och spånar transporten (om det behövs) medans ryttaren fixar hästen.

Sa himla snygga bilder och vacker hast - bra jobbat av dig! Jag undrar litet sa dar vagt vad du gor med ditt enormt langa har nar du ska vara fin!! :)
PS jag ar distansryttare och inte pa langa vagar sa glamoros, haha...

Kan inte du lägga ut en film på när ditt hår fixas? Jag själv använder donut men tycker det är svårt att få in allt hår. Brukar börja spreta efter ett tag.. Tänkte om du hade några tips. :)

Kan du inte visa hur du knoppar, med en film eller bilder...alltid så fina knoppar ! :)

Kan du inte filma nån gång när du knoppar? du gör så vansinnigt fina knoppar! Jag syr också mina men dom blir aldrig sådär fina!




Kom ihåg mig?