Svar på Segerstafrågor

Jag tycker också det är märkligt när folk hela tiden frågar vad det kostar här i bloggvärlden. Är man intresserad av att få hjälp eller träna för en viss tränare så frågar man väl dem!? Vissa har dessutom priser ute på sina hemsidor. Ett dressyrträningspass för proffstränare brukar ligga runt 500:-, som info... Väldigt kul att följa er just nu Frida! Händer väldigt mycket o han är ju SÅÅÅ himla fin "lille" Danny! :D
Svar: Jo men givetvis är folk nyfikna, det förstår jag. Men tycker också att om man är ärligt intresserad och själv vill ställa hästen på träning så tar man kontakt med tränaren i fråga. Tack för dina fina ord!
 
En fråga som inte är relaterad men vill gärna få svar! :) 
Vad har du för sadel på danny? :) kram
Svar: En måttbeställd Childeric.
 
Hur länge blir han kvar?
Svar: Vi tar det lite dag för dag, men Jeanna tyckte att han skulle vara kvar ett tag, sedan hem och vila lite och så kanske tillbaka en stund igen. Kan tänka mig ett par veckor nu första vändan :)
 
Kommer hon att använda Dannys sadel eller egen?
Svar: Givetvis Dannys sadel.
 
är du med & bestämmer träningsupplägget eller de gör jeanna själv ? :) Ska du vara med på fler träningar ? :) 
Danny är otroligt fin, vilket jobb du har gjort ! :)
Svar: Jeanna har helt fria händer! Jag åker förmodligen ner till helgen och kikar lite, men vi får se. Tusen tack!
 
Jag tycker inte det är ett dugg märkligt att folk undrar vad det kostar att göra något liknande, de flesta hästmänniskor tänker nog inte ens tanken att göra något liknande pga pengabrist;). Varför är det så tabu att prata om vad saker och ting kostar? (Jag skulle tippa på 8-10´+ moms om det är vitt, det tar andra dressyrstall för att ha hästar i träning). Betalar du för din ordinarie stallplats parallellt med avgiften hos Jeanna?
Svar: Jag tycker att det är ganska ouppfostrat att direkt hugga på "vad kostar det, och vad kostar det?". Bara för att jag är en offentlig person med en blogg behöver inte det betyda att jag skriver ut varenda summa jag lägger på ridningen. Ja givetvis betalar jag min ordinarie stallplats parallellt med utgiften hos Jeanna, det ena kan ju inte utesluta det andra.
 
Klart man undrar hur du kan ha råd? Jag skulle vilja rida för tränare oftare men får unna mig det rätt sällan. Jag har ingen som hjälper mig med att skjuta till pengar.
Jag rider för tränare väldigt sällan och tävlar sparsamt, så det går inga stora summor till detta "till vardags". Därför kan man baka ihop lite intensiv träning vid sånna här tillfällen.
 
Frida har ju jobb, där finns en anledning till att hon kan göra sådana här saker. Vill man träna mer måste man också jobba för att få pengar om inte ens föräldrar vill hjälpa såklart! 
Frida, kommer Jeanna upp och tränar något snart? Vart bor hon? :)
Svar: Exakt Anna! :) Jag vet tyvärr inte om hon kommer upp något snart, men hör med Annica Norén om detta. Jeanna håller till i Enköping!
 
 
Tycker inte det är konstigt att prata priser! Kan väl vara bra att skriva ut det ger ju förhoppningsvis Jeanna fler kunder?
Svar: Det går lika bra att kontakta Jeanna om man är intresserad!
 
Jag tycker precis som Frida skriver att man ska låta bli att skriva priser såhär. Det är ju Jeanna som bestämmer priset och hon kanske höjer priset och då blir någon förvånad över att dom förväntat sig något annat. Det var ett himla liv när jag skickade min till Helgstrand om priser och grejer, men självklart så får man kontakta personerna ifråga om man så gärna vill veta. Då blir det ju rätt, så inte jag eller Frida i detta fall, blir "boven" i det hela om det skulle skilja sig i pris.. 
Så för Jeannas skull tycker jag du gör helt rätt som inte skriver ut priset Frida :) för din egen med iochförsig.. :)
Svar: Helt sant helt sant! Klokt resonerat. Det är inte svårt att ta kontakt med dessa proffsryttare om man känner sig manad att ställa dit sin häst på träning :)
 
Om Danny inte lär sig byten, kommer du sälja honom då?
Svar: Haha! Jag är helt övertygad om att han kommer att lära sig byten framöver. Skulle han mot förmodan vara ett extremfall som inte under några omständigheter kan lära sig galoppombyten så ja då skulle han säljas, men den risken är nog väldigt liten haha ;)
 
Kanske ingen fråga men jag tycker det är bra du håller dig till få tränare... Många hoppar runt o ber om råd från alltför många och får då ingen som helst kontinuitet i träningen och ryttare och framförallt hästen blir bara vilsna!
Svar: Förstår inte heller varför man ska hoppa runt mellan en massa tränare, jag har Marika och Jeanna och dom är en perfekt kombo. Skulle inte vilja blanda in några fler namn bara för sakens skull. Det ger mer skada än nytta! Programridningar för olika människor där man kanske får lite extra tips och råd köper jag dock, det är ett bra koncept som jag "saknar" i mitt träningsupplägg.
 
Hej Frida, 
jag har också en dressyrhäst född 2006 e: Figaro R-Electro. Kul att följa någon som har en häst i samma ålder. Vad roligt att du ska få hjälp med bytena, när de sitter sen så är jag övertygad om att resten kommer gå som en dans. Han verkar ha lätt för samling och det är ju viktigt för en dressyrhäst=) 
Min fråga till dig är: Hur länge kommer du ha Danny hos Jeanna? Kommer du själv att åka dit och träna under tiden han står där eller kommer du överlåta allt till Jeanna?
Svar: Kul med en lika gammal! Ja jag hoppas desamma, bytena behöver sättas nu under sommaren så att vi kan gå vidare under hösten. Som jag skrev högre upp tyckte Jeanna att vi skulle ta lite "dag för dag" och att han kanske blir där en period först (säg 2-3 veckor) och sedan hem för lite vila, sedan eventuellt tillbaka igen. Jag kommer att åka dit och titta på honom någon gång men förmodligen inte träna själv. Överlåter alltså allt åt Jeanna och hon har helt fria händer!
 
Jag tycker du gör helt rätt som inte diskuterar en tränares avgifter på din blogg. Jag vill inte ens diskutera vilka avgifter vi har i vårt stall när det kommer folk och söker stallplats utan hänvisaar alla sådana frågor till stallägaren. 
Kan du berätta lite mer om bytesträningen. Vet du hur Jeanna lägger upp träningen på ett ungefär?
Svar: Skönt med lite förståelse! Tyvärr kan jag just nu inte ge någon beskrivning på hur Jeanna kommer att lägga upp träningen, för hon kommer säkert att "prova sig fram" en hel del nu i början. Ska ringa henne och höra om allt när hon har ridit några träningspass så då berättar jag självklart mer! :)
 

För de som inte hittat till Google än så kan jag dela med mig av en länk: http://segersta.se/blog/category/courses/
Här finns info om priser på Segersta.
Det är ju enbart löjligt att vara "hemlig" när det är officiella uppgifter som står på deras hemsida.
Men jag är inte förvånad, folk i hästvärlden är ofta ganska "hemliga" med vad saker kostar, av för mig okänd anledning. Jag tycker som sagt det är fånigt.

Ville bara säga att jag gillar din blogg och att det är kul o läsa om dig o din fina pålle! Vill sammtidigt passa på o berömma dig att du bemöter frågor o kommentarer som har en lite negativ o ifrågasättande klang väldigt proffsigt. Tycker det ska bli spännande att läsa om hur det går för Danny hos Jeanna! :)

Kul för dig att du ändå lägger den utgiften för det är ju oxå ett val. Det kostar ju mkt för dig med. Jag tycker det är ett klokt beslut när ni är ett talangfullt ekipage och jag önskar verkligen lycka till:-).

Nevve.se - jag kanske är blind, men jag ser iaf inga priser för det Danny är där för. Det står vad en box kostar/natt men inget om vad Jeanna tar för att rida din häst en "längre" period
Vad det än kostar, och hurvida man vill skriva summor eller inte är helt upp till frida. Så är man alltför nyfiken, kan man googla utan en fast slutsumma. Resultatlöst med andra ord.
Frida, vi får hoppa Danny lär sig snabbt så folk slipper undra över dina utgifter/inkomster ;)

Hej,

Vad har du för sadelskåp har lite funderingar på att skaffa nytt där min childeric får plats? :)

ang många nyfikenhet vad det kostar att ha i träning så kan jag säga så här. Jag hade min förra häst på proffsträning i två omgångar och priser kan skilja, lite beroende på vad tränaren ska göra med hästen. Det brukar finnas en bassumma, men sedan kan det bli dyrare eftersom.Därför är det svårt att säga en exakt summa för allt extra tränaren gör med hästen kostar, tex om tränaren själv ska träna för ngn annan. tävla etc. så är man intresserad av att lämna sin häst på träning så får man ta kontakt med olika tränare och kolla runt.

Svar till Malin V:
Nej det står inget om det Danny är där för, men det är en del andra priser där, och det är framför allt en inkörsport där man kan hitta info om hur man kontaktar Jeanna och Mads om man är intresserad av att ha hästen i träning där. Något som de flesta stall prissätter individuellt, med en grundsumma för själva uppstallningen, och med en del tillägg beroende på vilken vård och träning som krävs för just den hästen. Det är inte konstigt att det inte finns en konkret uppgift om just detta på Segerstas hemsida, eftersom det knappast är samma för två hästar.




Kom ihåg mig?