En heldag på Segersta Equestrian

Är helt lyckobubblig för det finns två saker som jag älskar extra mycket här i livet och det första är att tävla, det andra är bannemig att vara på Segersta!! :)
 
Upp tidigt i morse och klockan 08.00 styrde vi mot Enköping! Kan dock inte påstå att teamet var speciellt stort idag för det var bara jag och Danny som åkte i vår ensamhet.. Inte optimalt då jag tycker att det är en säkerhet att vara två om något skulle hända (bilen får fel, hästen panik eller något annat oplanerat) men idag fanns verkligen ingen groom att tillgå tyvärr. Det fick gå för här gången och Danny står som ett ljus i transporten - så det kändes tryggt. Iväg kom vi och jag tog tillfället i akt att sjunga för full hals till alla låtar på NRJ hela vägen till Segersta :))
 
Väl framme var det som vanligt full fart på stallplan och i ridhus. Lastbilar överallt, flotta hästar överallt. Eftersom jag var lite tidig passade jag på att spana in dessa springare och satte mig på läktaren i ridhuset och bara njöt. Där skulle jag kunna sitta jämt! Någon häst som piafferar, en annan som gör byten i varje och en tredje som sitter som en smäck i en helpiruett. Ja, jag tror ni förstår varför jag trivs där...
 
Sedan dags för Danny som var ganska odräglig att göra i ordning men faktiskt lite bättre än vanligt (han förstod nog att matte var själv att hålla reda på honom idag). In i ridhuset och rida fram! Eftersom det var ett tag sedan Jeanna såg honom sist så utvärderade jag senaste tidens träningar litegrann. Berättade att bytena spökade lite ibland men att passagen nu var befäst och att han känns väldigt bra överlag. Vad tror ni vi fick börja med - jo det svåra såklart :) Byten! Men ingenting är svårt när man tränar i Segerstas ridhus, det är som att bara atmosfären gör att alla krumelurer faller på plats. Lite spänd i dom första bytena - men rena. Fick lägga dom på lite andra linjer än jag brukar för att få honom mer avslappnad och som trolleri blev dom plötsligt stora och lugna med gest. Vi fick även för första gången rida galoppslutor, in i fövänd och så byte på långsidan innan hörnet så som dom ligger i PSG samt även rida linjerna där du rider in på en diagonal och gör halvpiruett tillbaka - även den ur MSVA/PSG. Det satt som aldrig förr!!! Han satt och bara vände, samlat och lugnt. Wow!! I samma veva red Mads förbi och började hojta "sälj, sälj, sälj!!!" Neej min Dannyman ska ingenstans, nu bara njuter jag :D
 
Efter byten och piruetter tog vi traven och hejochhå så det gick! Tror Danny förstod att det var Jeanna som tittade på honom och han vet att hon tycker att man ska trava så stort man kan... Så då travade han! Fick rida lite diagonalslutor och här ska det inte fegridas, nej jag fick ta dom i mellantrav och Jeanna var inte nöjd förrän vi flög åt sidan och jag såg frambenen från hästryggen - först då hade vi tillräckligt med gest. Sist men inte minst tog vi passagen och Danny var verkligen duktig, oj vilken känsla. Fick rida korta bitar, kanske 3 steg passage sedan fram ordentligt några steg, sedan passage några steg igen. Detta för att behålla honom kvick så att han inte bara blir långsamt hängande i luften, utan elektricitet och energi i passagen. Efter detta jobb började han bli lite hängig i högerhanden och vi bestämde oss för att sluta eftersom det brukar vara ett tecken på att han är väldigt trött. Skrittade av, fick några sista råd och vi bestämde att jag ska åka tillbaka snart igen. Hem och träna på piaff och galoppsaxar var hennes slutord - puh ja vi ska försöka!
 
 

Kul kul!
Jag hade velat åka dit med min lilla tant och få lite supertrim :p

ÄLSKAR verkligen det där stället!

Varför säger de till dig att sälja? Menar de att Dannys kapacitet inte kommer till sin rätt med dig som ryttare, eller vad? Kan inte låta bli att tycka att det är lite småtaskigt att säga så till dig. Varför ska inte du få ha glädjen av en sådan fin häst?

Svar: Tror du missuppfattade helt. Mads gillar honom jättemycket och skulle nog vilja rida honom själv :-) och det är det bästa berömmet jag kan få!
Frida Hallgren

Åh, så inspirerande!

Shit va härligt det låter! Börjar verkligen få upp ögonen mer för dressyr nu sedan jag började följa din blogg. Tack för daglig inspiration!

VAD ÄR JULEN FÖR DIG? kika gärna in i min blogg och läs om vad jag älskar med julen och ge gärna din egna input :) kram!

Jag kan hålla med Linda. Jag tycker att Mads skulle säga: "vad du än gör så sälj inte denna guldklimp".
Även om du skulle få en hel del för Danny så kanske du inte hittar en häst som passar dig så bra.

Ytterligare ett bra inlägg!

Vad härligt med en sån kanonträning, det kan man leva på länge! :-)

ST

verkar vara ett trevligt ställe!

haha klart man ska unna sig en fin häst. De flesta verkar ha misstolkat Mads, han menar ju att hästen är fin och att Frida kan göra grova pengar om hon skulle sälja den!

Kul inlägg, blev inspirerad till att trimma lite, så ska väll ge mig ut i Novembermörkret i regnet och rida då medans alla andra är i Globen ;)




Kom ihåg mig?