Måndag och en riktig trim-vecka börjar!

Ja startlistor för helgens tävlingar i Örebro har kommit ut och jag ögnade igenom dessa i blotta förskräckelsen. Utan tvekan det tuffaste motståndet vi har mött i år och med 30 start i varje klass blir det en lång söndag. Men jag och Danny ska vara med och tampas till varje pris! Denna vecka är väldigt planerad och vi kommer att träna mycket. Det ska finslipas, detaljer ska fixas och jag ska rida programdelar varje träning. 
 
Dagens pass var riktigt fint och för första gången på länge hittade jag ett läge i vänsteröppnan där han bara flyter. Jag har haft problem med att han blir förböjd och dyker in med näsan, men efter att ha provat lite olika sätt hittade jag idag rätt. Gick in i öppnan med honom helt rak och lät honom sedan sakta böja sig till en lagom ställning i hals och bål. Då höll han den! Börjar jag ställa för mycket från början blir det pannkaka när han blir påtok för böjd. Traven var överlag kanonfin! Han går nästan och väntar på att jag ska be om passage och har på det viset hittat ett helt annat lugn i traven. Lite mer gest, lite mer luft. 
 
I galoppen red jag massor av förvänd och linjerna ur MSVC:1/MSVC:2, det gick väldigt bra. Red även om enkla bytena och var noga med det vi har fått kritik nämligen att han "smyger" lite i skritten. Nu var det galopp, övergång, SKRITTA SKRITTA, fattning. Verkligen visa stora och kraftfulla skrittsteg innan fattningen. 
 
 

Hoppas det går bra för er på tävlingarna!

När kommer svaren till frågestunden? :)

Samma för mig tuffaste tävlingen iår och för mig var du bland det tuffare motståndet !!

Men kära nån vad du spökar ut honom om benen! Är han så obalanserad så han behöver allt det för att inte skada sig?

tycker det ser ganska patetiskt ut med så mycket skydd på benen! det där kanske hjälper om någon kommer och sparkar honom med all kraft på benen men det gör väl ingen? :D

Haha, lova mig att aldrig ta sådana kommentarer som de två ovanför på allvar. Troll är en sjukdom som sprids äckligt snabbt på nätet! :D

Alltså jag måste fråga, hur vågar du ha honom lös i ridhuset med all utrustning på och själv stå så långt ifrån? Du som är så rädd för att han ska bli skadad, är du inte orolig för att att han ska bli skrämd och sticka iväg och fastna med tyglarna eller stigbyglarna och riva sönder munnen eller "bara" din fina Childeric? Eller snubbla över tyglarna och gå omkull... Jag tänker alltid på dessa skräckscenarier när jag ser såna här bilder, är det bara jag som är paranoid? :D

Intressant som vanligt.

Hi hi, det ser ut som han står och Kollar in sig själv i spegeln.

Ligger manen rätt? Ser jag bra ut?

Ok matte, du får väl ta ett kort...

Ingen som sett att Patrik Kittel faktiskt också använder både lindor och skydd, är väl upp till var och en hur man vill ha det!? 😊

Jag har läst att senor kan ta skada av att lindas frenetiskt. Speciellt då med skydd över padd + lindor. Han går ju även med skydd i hagen vad jag förstått och lindad i boxen. Jag säger inget om att vilja skydda sin älskade och dyrbara häst men vill man hästens bästa bör man även se till att senorna blir svaga om man hela tiden "stänger in dem" på det sättet. För att hålla senor starka och friska så måste hästen aktivera benen naturligt och stadga sina ben själv. När hästen väl är oskyddad, tex inne på tävlingsbanan, så är risken betydligt större att den tar skada av en smäll än en häst som är van att belasta senor och ligament naturligt.
Jag är själv noga med skyddande av ben, lindor och boots eller damasker och boots (häst som trampar sig själv lätt då han har en bakbensmekanik som heter duga), men i hagen är han "oskyddad" och detta gör att han är ganska tålig och inte blir halt av att han slår i benet i något och får ett sår.
Mot de allvarligaste skadorna skyddar inte heller fåniga små skydd, om hästen går omkull och får ett benbrott så finns det inte något som kunnat hindra det i skydd-väg.

Det är ingen som sagt att Frida inte får ha så mycket på Dannys ben. Klart hon gör som hon vill. Förstår bara inte vitsen med det. Men är det så att Patrik har det så är det väl därför Frida har det :).

Hur kommer dey sig att du har både skydd och lindor? :) haha låter som om jag är 10 år och rider på ridskola men aa, är det av ngn speciell anledning? Föe lindor skyddar ju precis lika bra som ett par skydd :)




Kom ihåg mig?