Svar på frågestunden del 1

Oj så många frågor det blev, härligt! Jag har delat upp svaren i några delar så ni orkar läsa :) Här kommer del 1!
 
Kan du skriva om dina tävlingsrutiner ? 
Det beror lite på vad du menar för tävlingsrutiner, men jag antar att du menar när vi är på själva tävlingsplatsen. När vi har kommit på plats så brukar jag alltid ta reda på var sekretariat, tävlingsbana och framridningsbana är någonstans så att man har läget under kontroll. Mamma brukar startanmäla medan jag håller ett skarpt öga på Danny som ibland blir lite väl vild när vi har kommit fram. Därefter ser jag gärna någon start i min klass och memorerar programmet någon gång till. Danny lastas sedan ur, görs iordning och jag rider fram. Efter ritten så hämtar mamma mitt protokoll och jag skrittar av Danny. 

När fick du din första stor häst ? 
Vi importerade min första storhäst First Class från Tyskland hösten 2009.

Vad fick dig att börja rida ? 
Mina föräldrar! Jag började på ridskola som 3,5-åring :)
 
Vad minns du från din första tävling ?
Det var i hoppning på en ridskoleponny och jag var hemskt nervös! Var nog väldigt liten.
 
Hur lindar du ridlindor och varför? Fleece, elastiska? Pad under alla sorts lindor?
Jag använder alltid, alltid padd under oavsett vilket material jag lindar med. Använder dock enbart stretchiga fleecelindor vid ridning och i boxen.
 
Hur lindar jag bäst hästens ben vid ridning? Efter vad jag har lärt mig så skall man ha bandageunderlägg oavsett om lindorna är elastiska eller av fleece. Men hur är det då med kombinationsbandage där vissa säger att fleecen funkar som bandageunderlägg? Det jag är ute efter är att lindorna skall skydda mot olika former av islag och dessutom ge stöd åt hästen
Du ska alltid, alltid ha padd under. Oavsett vad du lindar med för material så blir det skarvar mellan varven och ger inget jämnt fördelat tryck. Så alltid padd! Kombibandage är vansinne. Jag lindar enbart med stretchiga fleecelindor.
 
Hej! Hur skulle du lösa följande problem ( rider för tränare men deg kommer mer hemma) hästen taggar föör mkt just nu när jag skalla fatta galopp på rakspår. Så fort jag håller på att förberedda så taggar han och samlar sig sjukt mkt och sedan drar av i en brall i 190! Vi hade Inge detta problemet i somras, på volt går det mkt bättre. Några tips?
 För min del så skulle jag först och främst se till att hästen skrittar lugnt innan jag ens tänker galoppfattning. Det ska vara stora och rena skrittsteg, absolut inget taktande eller att den "taggar till". Gör så liten hjälp du kan, kanske räcker det med att "tänka" galopp. Såhär på hösten blir många hästar lite extra pigga och det ska man vara mån om! Framåtbjudning och glädje är något man ska uppskatta och uppmuntra, däremot får det aldrig övergå i rena dumheter. Är det samma problem i trav? Kanske kan du testa att skritta/trava i öppna längs spåret och fatta galopp ur det, eftersom du upplever den som bättre på volt. Jag skulle inte heller försöka "förbereda" galoppfattningen så mycket eftersom han taggar till då, det räcker med en halvhalt och sedan fattning ganska direkt. Lycka till!
 
Hur kom det sej att du började med hästar? 
Jag började på ridskola som liten och blev fast! Har gått alla stegen som skötare på ridskolehästar, sedan medryttare, ponny på foder och så till sist egna hästar.

Hoppar du med Danny?
Nej

Vad skulle du göra om du skulle bli allerisk (häst allrgisk)? 
Jag har sysslat med hästar hela mitt liv och aldrig känt några allergiska besvär, så allergisk kommer jag inte att bli. Men skulle det hända så skulle jag göra allt jag kunde för att ha möjlighet att fortsätta med hästarna (medicin, kanske hjälp i stallet så jag bara sköter själva ridningen).

Varför tävlar du inte i hoppning? 
För att jag inte har något intresse för det.

Vad heter din första häst?(har du bilder på den)
Han hette Herkules och var en D-ponny! Är du nyfiken på mina tidigare hästar kan du trycka här: http://fridahallgren.se/2012/january/tidigare-hastar.html
 
Vilken sida hittade du Danny på? :) Eller var det genom kontakter?
Danny låg ute på en liten annons på Hästnet och vi fick en videolänk efter kontakt. 
 
Läser du andra hästbloggar? 
Ja jag läser flera andra hästbloggar varje dag.

Vill du bli Känd?
Beror lite på hur du menar, jag vill bli känd som en duktig ryttare. Som någon som rider höga klasser och har fina hästar, så ja om det är "känd" i dina ögon så vill jag absolut bli det. 
 
Blir du sponsrad? (vill du bli sponsrad?) 
Jag har ingen sponsor men skulle absolut vilja det om jag fick möjlighet!

Tror du att en 20 årig tjej som har aldrig ridit på 5 år vara med i OS?
Beror såklart på vilket OS du menar! OS 2016 i Rio, nej det tror jag absolut inte. Det krävs enormt mycket träning, skicklighet och bra hästmaterial för att vara med på ett OS. OS om 20 år, inte omöjligt om pengar, talang och intresset finns.
 
När har du boots bak på D? Förut hade du det ju jämt men inte längre? :-) 
Jag har boots bak nästan alltid. Ibland är dom hemma och tvättas och jag kanske inte har hunnit fått med dom ut i stallet - då blir det undantag. Rider jag ut så har jag alltid boots runt om, har speciella "uteridnings-boots" och "träningsboots". Lite mer slit och släng-grejer ute, lite finare till träning.
 
Bästa tipsen för sne häst dvs spårar ej ordentligt? 
Är hästen sne tycker jag att man ska kolla upp den hos en veterinär och sedan en equiterapeut för att få hjälp med detta. Däremot kan man ha problem med spårningen ändå och då gäller det att konsekvent rida skickligt och hålla hästen i spårning.
 
 

Dags för videobloggning!

Fint!

Ett stort tack till dej som har svarat på mina frågor




Kom ihåg mig?