Svar på frågestunden del 2

Vad är ditt bästa tips för att lösgöra hästen och få den att sänka sig? 
Med sänka sig antar jag att du menar sänka sig bak, alltså att den lyfter fronten och lägger mer vikt på bakdelen - det man strävar efter i ridningen. Jag tycker att det bästa tipset är att variera formen! Generellt brukar man säga att en häst som vill gå låg ska ridas upp högre i formen, och en som vill gå högre med nacken ska ridas rund och låg. Men som sagt, för att lösgjöra bör du variera detta. Kanske börja passet med en låg form, sedan plocka upp hästen och rida några momemt i tävlingsform, sedan rida ett par varv i en riktigt rund och låg form - för att sedan plocka upp den i tävlingsform igen. Med Danny som ibland vill dyka lite på framdelen i galoppen rider jag mycket framåt, sedan ett kraftigt upptag där han verkligen får vinkla av bak och "sätta sig" på bakdelen, sedan fram i arbetsgalopp igen. Det har fungerat väldigt bra för honom.
 
Vad har du för kandarbett till Danny? Modell samt tjocklek? Skulle du hellre vilja ha Sprenger? 
Han har en rak stång och ett tredelat bridongbett. Bridongen är normaltjock och stången normal, åt det smalare hållet. Vet tyvärr inte exakt tjocklek. Jag har för mig att det är Globus på bridongen och Hansbo på stången. Jag vet faktiskt inte om jag hellre skulle vilja ha Sprenger eftersom jag aldrig provat det på Danny. Han trivs väldigt bra på det han har och jag ser ingen anledning just nu till att ändra något. 
 
 
 
 
Vad tycker du om Neue Schule kandarbetten? 
Var tvungen att googla då jag aldrig hört talas om detta, men det såg spännande ut! Inget jag har testat så kan inte ge något utlåtande om dessa.

Hur mycket kostar stallet som du står på nu? Hur mycket kostade det andra? 
Är man intresserad av prisutppgift för stå uppstallad på någon av dessa anläggningar är du välkommen att kontakta stallägare eller ridskolechef för dessa uppgifter. 

Vad är det för spännande saker du har på G? :
Något alldeles alldeles fantastiskt om allt går i lås. Jag berättar så snart jag kan :)

Skulle du sälja Danny om du fick ett bud på honom? I såfall, var går minimumgränsen? :)
Jag fick bud på honom när han stod på Segersta, ett bud som egentligen var svindlande i mina ögon men som jag skrev då så är jag inte redo att sälja honom. Han blir bara bättre och bättre och jag vill se hur långt vi kan nå tillsammans. Han har allt jag letar efter i en häst just nu. Jag skriver inte ut några summor i en offentlig blogg, men om han någon gång blir till salu får ni gärna kontakta mig om ni är intresserade. 
 
Vart har du köpt den raka kandarstången? :)
Det är en stång från Hansbo!
 
Lägger du upp målen/planeringen med Danny själv eller ihop med tränare? Tänker både vardagsträningen hur du rider där och de långsiktiga målen. :) 
Jag lägger upp Dannys planering och målsättning själv eftersom jag känner mig trygg i om det är rimligt och realistiskt eller ej. Sedan diskuterar jag givetvis detta med tränare och mina föräldrar för att checka av så att även dom tycker att det verkar vara en bra planering. 

Den spännade saken du hade på g.. är det bebis? ;) haha var bara tvungen att fråga du behöver inte svara på det. Var bara det första som slog mig när jag läste det inlägget.
Jag höll på att sätta kaffet i halsen när jag läste denna fråga haha! Nej, någon bebis är det inte frågan om på flera år. Jag vill utbilda mig, ha ett fast jobb och en trygg inkomst innan jag ens börjar tänka på barn. Sedan vill jag absolut ha barn! Men inte nu när jag är 21 år gammal och mitt i livet.
 
Skulle du kunna ha danny på lösdrift? Varför/varför inte? Motivera varför du tänker som du gör.
Nej, absolut inte. Jag har absolut inget emot lösdrifter, men att ställa en tävlingshäst på lösdrift skulle inte fungera för mig. Jag vill ha bekvämligheterna med tyggheten med box på natten, skötselspiltor, duschspiltor, uppvärmda delar för ryttare och allt det där. Att ha Danny i en mörk hage där han går ute hela nätterna med andra hästar, nej absolut inte. Säkert ett optimalt hästliv, men jag tror inte heller en häst lider av sina rutiner med stall på nätterna, hage på dagarna etc. Och det är oändligt mycket lättare... Jag vill även kunna ha Danny helklippt utan att behöva sätta på honom sjuhundra täcken för att han går ute dygnet runt med -25 grader på natten, nej.. Däremot så skulle jag utan tvekan ställa en unghäst på lösdrift.
 

Så himla hemskt det som hände med din hund, tänker på dig massor! Vad var det som hände? 
Ja det är fruktansvärt.. Vi är så ledsna. Hon blev påkörd av ett tåg när hon av misstag kom upp på järnvägen.

Hur länge tror du att du kommer ha Danny? Vet att du sagt tills han inte "räcker till" i din utb eller vad ska man säga. Men vad gissar du på? ett år till? 
När jag köpte Danny så sa jag att "han går nog MSVA/PSG, sedan får vi se.." Då trodde jag alltså att han kanske skulle säljas efter detta för att han då hade nått sin gräns. Nu efter lite utveckling ser framtiden helt annan ut och med så fin talang för passage och även lite tramp... Nog har jag tänkt om och nog drömmer jag lite :) Så just nu kör vi på, jag vill debutera honom i MSVA/PSG nästa år och hoppas styra upp i högre klasser året efter. Sedan är tyvärr sanningen att jag kanske någon gång står i ett läge där jag "måste" sälja honom för att han kommer upp i ett värde där jag har möjlighet att sälja, och sedan köpa en väldigt fin unghäst - som i sin tur kanske når ännu längre. Det finns många aspekter och jag ska även utbilda mig så småningom. Just nu njuter jag bara av att ha en häst som matchar mig så fantastiskt bra! Hoppas på många år framöver med honom.
 
 

Tycker också du ska passa på att njuta sålänge du kan av din fina häst! Vi "vanliga" dödliga kan ju tyvärr inte ha våra hästar hur länge som helst om vi vill fortsätta utvecklas.. Om man inte vinner på lotto då kanske ;)
Vilket fall, är dessutom övertygad om att (precis som du skriver) att hans gräns inte är PSG, du kommer ha kul med honom långt upp i klasserna :)

Tror första frågan menade med att "sänka sig" var att sänka halsen och bli lång o låg :)

Jag brukar inte tigga röster och så, men jag skulle bli sååå himla glad om du ville rösta på mitt bidrag i denna tävlingen. Mitt bidrag är bilden med macaronsen, VECKA 4 :) Jag älskar dig livet ut om du gör det ;)

http://www.tv4.se/hela-sverige-bakar/artiklar/vem-r%C3%B6star-du-p%C3%A5-i-v%C3%A5r-stora-baklycket%C3%A4vling-527a1592c45948ed76000025

Önskar så sjukt mkt din blogg...Har tyvärr en fråga till, hur har du börjat blogga?-Men på den behöver du inte svara på....mvh Lovisa

Hej! Väldigt i inspirerande blogg! Jag undra var du köpt pannbandet som du har på Danny?

Hade helt missat din frågestund :( Så jag ställer min fråga här istället (är helt övertygad om att jag inte är ensam om denna fråga) : Kan du inte göra en guide till hur du får så sjukt fluffiga och fina knoppar på Danny? :)

Besök gärna min blogg med!




Kom ihåg mig?