Träning, nyklippt häst och ösregn

Ska försöka sammanfatta senaste dagarna lite. Danny gick träning för Marika igår och det gick riktigt bra! Han var riktigt loss och mjuk. Vi fick rida lite förvänd galopp, linjerna ur programmen och det kändes tryggt och stadigt. Sedan mycket travarbete med skolor och ett arbete med mycket växlingar. Red framåt några steg "mellantrav" och sedan ett upptag och in i passage, sedan fram i arbetstrav och så mellantrav igen. Så rullade det på och allt för att stärka och tänka mjuka övergångar. Danny blev verkligen kvick och loss av det arbetet och stundtals travade vi som en miljon! Sist men inte minst tog vi några uppridningar i galopp med halt. Kändes också ganska säkert och bra.
 
Idag stod jag och tittade på honom, funderade på om jag skulle klippa honom eller inte. Tredje gången denna höst skulle det bli och han var inte överdrivet lång i pälsen. Samtidigt, tävling är tävling och dom är ju så fantastiskt mycket snyggare nyklippta och glansiga. Sagt och gjort, pälsen åkte av och nu står han i boxen -  tjusig som få :D Antingen har Danny ovanligt bra pälskvalité eller så har jag en bra klippmaskin - eller både och. För det blir verkligen bra resultat varje gång i alla fall. 
 
Efter det trotsade vi regnet, satte på oss varma kläder och gick ut. Sedan ångrade vi oss och tog kvällsprommisen i ridhuset istället haha.. Väldigt nöjda över det beslutet båda två :D
 
 

Vad har du för klippmaskin?

Vad är det för något du har under täcket? :)

Undrar som ovanstående, vaf har du för klippmaskin? :)

Frida, skrev inte du förut att du rakade hela bena. Med vilken maskin isf? För en stor blir väl klumpigt att köra med? Jag måste klippa min häst och funderar på att ta hela benen, dels för att det är snyggt men också för att han blir så svettig..

Ridhus <3 Detta vädret är helt värdelöst när man inte har ridhus! Har nog ridit fem pass de senaste två veckorna för det bara vräker ner och gör det inte det så är det becksvart ute. Trött på höstmörkret :(

Anammat duntäckestrenden ser jag? Jag var tidigt ute, använde duntäcken redan för 20 år sen. På den tiden fanns det inte lika bra hästtäcken. :)

Anna; Klipp inte nedanför knäna om din häst inte är 100% lugn och står blickstilla! Många hästar har fått sina senor skadade av klippmaskinen. Tex Milton.

Jag klipper till under knät om jag inte kan vara helt säker på att hästen ej kommer lyfta på benet. Är den helt lugn och inte rör på benen när jag håller klippmaskinen mot dem så klipper jag helt ned till hoven.

Klart det blir snyggast men det är inte värt att riskera hästens liv och hälsa för det...

Bra inlägg som vanligt.




Kom ihåg mig?