Alla har vi sämre dagar ibland

Det är inte ofta jag behöver skriva att ett träningspass med Danny har gått dåligt, men idag kan jag i ärlighetens namn inte påstå att det gick speciellt bra. Absolut ingen katastrof, gud vi har haft ridpass som varit tio tusen gånger värre än detta. Men inte heller den där magiska känslan där jag bara ler.
 
Dagen började tidigt kan man säga, 05.00 ringde väckarklockan och jag trodde att jag skulle dö (nästan). Bara en sann hästentusiast kan ha förståelse för att man kan masa sig iväg till stallet vid den tiden på morgonen. Träningspass innan jobbet stod på schemat och nej, jag hade inte frivilligt ridit vid den tiden egentligen - men vad gör man när ridhuset bara är ledigt dagtid (ridlektioner kväll) och jag i dagsläget jobbar enbart dagtider?! Puh... Upp och hoppa helt enkelt! Samtidigt älskar jag att rida på mornarna, vara färdig tidigt och sedan känna att man är "klar" med det och fri resten av dagen. Men kanske inte riktigt så tidigt då..
 
Danny prommades bara igår och nu var det dags för ett pass igen! Han kommer att gå två riktiga träningar nu onsdag+torsdag, och sedan ett joggingpass på fredag eftersom vi tävlar på lördag (två klasser). Men till dagens jobb som inte var något att direkt höja till skyarna. Började som vanligt med travjogg och när han var ordentligt varm började jag arbeta galoppen. Redan där blev det svårt, han var kantig och nästan i lite framvikt. Trutig i handen och jag fick inte till den där runda överlinjen i en stor luftig galopp. Red mycket fram, sedan tillbaka och så fram igen. Flexade fram och tillbaka och letade efter en bättre känsla. När jag hade hittat den hyffsat så tog jag programdelarna med förvänd ur MSVC och då hamnade vi i samma läge. Det märks absolut att den förvända inte arbetas med lika mycket nu som förrut, för den är inte lika rund och säker längre. Samtidigt var vi tvugna att "störa" honom lite i den förvända så att han inte blev FÖR säker i den, då blir det väldigt svårt med bytena sedan. Till slut hittade jag en fin känsla och då tog vi piruettarbete. Där blev det svårt, istället för att verkligen galoppera in i piruetten så stannade han av och blev lite "gunga" och hävde sig runt istället för att verkligen arbeta. Hm, tur det bara är MSVC vi rider i helgen haha! Piruetterna kan vi arbeta vidare med framöver :)
 
Traven var bra, mycket tryck och härlig i handen. Att galoppen är svårare att rida än traven hör verkligen till ovanligheterna! Trots att traven är hans paradnummer är det den gångart som är absolut svårast att rida på honom. Galoppen brukar vara superenkel, men idag var det tydligen tvärtom.
 

Vad tråkigt att det inte gick så bra men det kan ju inte gå bra jämt :)




Kom ihåg mig?