Gårdagens omdömen

Är väldigt nöjd med gårdagen! Det blygsamma resultatet i första klassen (65,6%) tar jag helt på mig då jag verkligen missbedömde framridningstiden. Borde ha tänkt på att det var ett tag sedan han var ute på tävlingsbanan och att kyliga vindar kan få vilken häst som helst att tagga till. Och Danny är Danny, han är "crazy-man" och om jag i vanliga fall får bromsa, bromsa på tävling så säger det sig självt att det blir 10 resor mer laddat i sådant väder. Jag är mest glad att jag höll mig kvar i sadeln och inte for i backen. Försökte säga till honom att inga andra dressyrhästar gör så, men det gick inte riktigt hem hos honom. 7 år gammal är det fortfarande OK att härja runt med matte som om man aldrig tävlat förrut tyckte han :D
 
MSVC:2, Domare Moa Belin skrev: "Härlig häst med mycket gummi i sig! Blir idag för laddad och bitvis kort i nacken, Mjukt parerat av dig!". 
 
När prisutdelningen till första klassen var klar var det 1,5 h till min nästa start. Mamma gick med honom i 30 minuter och försökte få honom cool, sedan satt jag upp. Så fort jag kom in på framridningen var det fullt ös på honom igen och det fanns inget annat att göra än låta honom gå i galopp. Rida framåt, lägga tillbaka, fram igen. Få honom lugn och få honom att lyssna. En timmes framridning i ösregn, sedan var det faktiskt kontroll på läget igen. Jättefin! In på banan och en helt annan känsla än första klassen. Nu var det ridbart! Valde att inte sätta något jättetryck för att riskera att han gick in i explosionsläge igen, utan styrde bara runt honom mjukt och härligt. 67,4%, ett lagom resultat för en lagom ritt. Kunde inte ha varit nöjdare, det gick precis som jag planerade.
 
MSVC:1, Domare Ingrid Nyström skrev: "Elegant häst med trevliga grundgångarter och lätthet. Önskar ytterligare eftergift i sidan i skolorna, böj ej halsen mer än bålen. Annars välplanerat!"
 
Dagens enda bild på grund av regnet. Så såg vi ut i alla fall!
 
 

Fyy vad tråkigt att ni fick sådant väder! Grattis så fina placeringar! :D

Gud vad ni är duktiga :D




Kom ihåg mig?