Nyklippt

Ja igår var det dags för årets första klippning! Han blev så fräsch och snygg, älskar när dom är nyklippta. Klippte som vanligt bort allt, hela kroppen, hela ben och ansikte så att det inte blir några linjer (ungefär fram till sidostyckena på tränset). 
 
Han går förresten på gödningskur sedan 3-4 veckor tillbaka, tycker redan att det har blivit lite bättre! Han är lite rundare i kroppen och överlinjen ser bättre ut. Men det är en svår häst att hålla i lagom hull, huh så mycket mat han kräver nu när han går ganska mycket träning. Har även märkt att han alltid ser mycket rundare ut på bild, många som ser honom i verkligheten säger direkt att "oj så nätt han är" eller "det är ju bara långa ben!". Det är inte det att han är smal, absolut inte. Men han är inte den med så mycket massa på kroppen heller.
 
Visst är han ganska lagom nu?! :)
 
 

finns nog ingen snyggare häst ;)

Han är så snygg!!

Fin! Kan varmt rekommendera Dodson&Horells oder Build up! Kostar inte mer än annat liknande pellets/musli foder. Helt super på överlinjen och pälsen! Tycker dom blir lagom tempererade på det också:)

Vad har du gett honom umder gödningskuren då? Har själv en häst som skulle behöva gå på sig lite :)

Han är verkligen jättefin. Men han behöver allt muskla på sig ordentligt på gumpen och låren för att se ut som en Msv-häst ;).

äsch jag tkr han ser fint musklad ut, många dressyrhästar har massa fett och ser därför biffigare ut. dessutom är ju Danny en väldigt lätt modell :)

Hullet ser jättebra ut, behövs lite mer muskler på bakdel och hals men det kommer ju med träning och ska inte fodras dit (som vissa dressyrryttare tror :p).
Han är en lätt och elegant modell men lite mer massa kommer han nog få när han blir äldre och allt eftersom ni ökar samlingsgraden. :)
Hur fodrar du? Tänk på att försöka tillföra de flesta kalorierna med grovfoder (hö, lusern, betfiber) och olja,
många hästar "brinner upp" stärkelserikt foder och det blir inte så mkt hull av det bara mer energi. Hade lagt mig på en kvot på minst 7 (totalt).

Mi

Han ser superfin ut!

Fin blogg, kram!

Varför klippa hela? Känsliga leder, senor mm blir så kalla ute när det är kallt.....

Han ser fin ut i hullet men håller med om att han inte ser ut att vara speciellt musklad med tanke på hans utbildningsnivå 😊

Snälla Frida kan inte du hjälpa mig!?
Jag ska helklippa för första gången och behöver lite råd. Kan du inte visa närmare hur du klipper huvudet och hur du gör vid svansen? Hur gör du för att få till det snyggt på benen?

Sen skulle jag också vilja att du visade närmre hur du groomar Dannys man? Jag har ryckt tidigare, men tröttnade lite på den tunna stripiga manen och har försökt trimma till den med saxen men får inte riktigt till det tycker jag.. Hur gör du? Kan du inte visa med bilder/film?

Thanx!

Åh, så fin :-)

ida

Så fin han blev och vad duktig du är på att klippa :)

Kram

Finer såatt!




Kom ihåg mig?