Små vardagssaker som jag gör;

För er som undrar över vardagsrutiner;
 
♥ Lite vaselin eller idomin i mungiporna på Danny innan ridning
 
♥ Liniment (Arnika), används på ben och rygg
 
♥ Spraya blåspray i hovarna vid vår/höst (när det är blött i hagarna). Förebygger strålröta då blåsprayen torkar ut lite 
 
♥ Alltid babyservetter till hands! Torka ögon och näsa eller dra ett tag över pälsen för att få bort det sista dammet :)
 
♥ Stretchar hals/rygg med morotsmetoden, dock inte regelbundet utan om det känns som att det behövs (han är väldigt mjuk och loss i sig själv nu)
 
♥ BackOnTrack på benen eller tjocka och fluffiga paddar (ofta lindad i färgglada färger haha! Använder dom lindor som är "förbjudna" för träning som lindor till stall/hage, kan bli ljusblå, lila, grön..)
 
 

Låter som väldigt bra vardagsrutin saker du gör! Själv smörjer jag också min hästs mungipor med vaselin innan ridning i förebyggande syfte. ;) Stretchar du inga ben osv. efter hårdare ridpass? :) Linimentet Arnika fungerar bra eller? Har hört att det gett pälsavfall och allergiska reaktioner på vissa hästar, men det ska väl vara ett bra och naturligt liniment? :)

woho sådana här inlägg gillas! :)

Vad tycker du om att använda blue lotion på ben och red lotion på rygg och rumpa? :)

Jag använder också vaselin väldigt ofta till hästens mun! Och blåspray, eller Dry Feet från Cavalor som jag använder mest! Vad använder du för något?

Härlig bild :D

Använder också vaselin eller idomin i pållens mungipor varje dag, i förebyggande syfte men det har blivit en vana haha ;)

Wow vilken häst du har! Ni är jättefina tillsammans :)

Låter som en riktigt bortskämd häst! ;) Bra där, tihi.

åh så fin pålle!




Kom ihåg mig?