Avvaktar..

Men är ärligt talat redo att koppla på släpet och åka mot Strömsholm eller Ultuna under helgen. Minsta försämring från nu så åker vi. Att se blicken på Danny idag efter ett par travsteg på lina skar i hjärtat. Han bara vände sig och hela kroppsspråket på honom sa "matte, det gör så ont.."

Håll alla tummar för lilla D där ute. ❤

Jag håller tummarna för att det "bara" är en hovböld!

jag hoppas att det inte är något allvarligt, bara en lättare sträckning!

Usch, så tråkigt! Håller tummarna för er! Ibland kan "små" saker ge stora symptom, förhoppningsvis går det åt rätt håll snart.

Ida

Hittade hovslagaren något?

Usch! Ni är ju så himla "på g"! Hejjar på er, hoppas det är någon enkel hovböld!

Sämre idag eller samma som igår? Håller tummarna för att det inte är nåt allvarligt!

Danny är så himla fin och verkar som en riktig superhäst, hoppas verkligen det inte är något! Du känns också som en väldigt "down to earth" tjej som alltid tar kloka beslut. Har hittat hit nyligen men du är redan en av mina favoritbloggare, du och danny är ett sånt team!

Undrar också vad hovslagaren sa? :)

Vad tråkigt, får hoppas att det inte är något allvarligt!
Men är det verkligen smart att longera honom varje dag när han har så ont?? Jag tycker det är en märklig rekommendation. Risken är ju väldigt stor att du förvärrar skadan. Jag hade inte vågat göra det oavsett vad veterinären säger, han har ju inte sett hur ont hästen har. Förstår tanken om att man vill se om hältan förvärras, men det kanske den inte hade gjort om hästen fick vila. Är det en överbelastningsskada så är det ju A och O att han vilar helt och inte förvärrar skadan genom att belasta benet.

Svar: Fast att ta honom ett halvt varv i trav på longerlina förvärrar inte en eventuell skada.
Frida Hallgren

Så himla tråkigt när dom blir halta! Men för att vara lite positiv så trampade min häst illa på en sten och blev halt (går barfota bak då han är dum att sko), syntes inget i skritten men superhalt i traven, reagerade heller inte på något tryck med tången, men efter 1,5 veckors vila var an fit for fight igen! :)

Det kan det definitivt göra, det beror ju helt och hållet på vad det är för skada. När det inte tydligt går att fastställa vad som är fel är det bäst att ta det helt lugnt tills en veterinär har undersökt hästen. Förhoppningsvis är det inget allvarligt men jag kan tänka mig flera scenarier där prognosen skulle försämras av att hästen travar, även om det bara är några steg.




Kom ihåg mig?