Dietist - någon som arbetar som detta?

Ja det här är absolut inga allvarliga funderingar, men har ägnat lite tid åt att fundera på utbildningar som skulle kunna passa mig. Jag har varit inne på socionom länge, och är det absolut fortfarande. Men efter ett test på nätet så fick jag upp förslag på olika utbildningar och där fanns bland annat dietist med på listan. Blev nyfiken och sökte lite på detta.
 
Eftersom jag gick idrottsprogrammet på gymnasiet läste jag flera kurser kring "kost och hälsa" och älskade det. Jag är absolut ingen extrem tränings-äta bara nyttigt-människa, men jag är intresserad av mat. Jag försöker att leva en relativt hälsosam livsstil med blandning av både unna sig och hälsosam mat. Efter ha läst en krönika av en dietist som just tog upp sin livsstil, som påminde mycket om min egen, kändes det inte heller som att bara för att man är dietist så lever man någon slavisk livsstil på sallad. Ni förstår vad jag menar.
 
Många kurser i denna utbildning lät dessutom väldigt intressanta, allt från hur olika sorters kosthållning kan hjälpa till vid sjukdomar till såklart det vanliga alltså kostråd till människor med över-och undervikt. 
 
Det jag vet är att jag vill ha ett arbete där jag arbetar med människor, och hjälper människor. Jag tror även att en dietistutbildning skulle kunna ligga "rätt i tiden" eftersom kost och träning aldrig varit mer i ropet än nu. Men, jag har fortfarande flera andra utbildningar i huvudet också. Socionom, lärare... Hjälp!
 

Dietist låter intressant. Dietist + fysioterapi kanske? Då kan du inrikta dig på ryttare och kombinera nytta med nöje :)

Ida

Vad du än gör, bli inte sjuksköterska. Slavarbete-liten lön.

Jag skulle mer rikta in mig på näringsterapeut. Dietistutbildningen är så inriktad inom sjukhus=tallriksmodellen=kostråd från 1800-talet etc. Framtiden är ekologiskt, näringsrikt, rawfood å där kommer näringsterapeuten in!

Ang sjuksköterska - beror på om Frida är beredd jobba utomlands. Tex i Tyskland tjänar man riktigt bra inom vården och det är billigare att leva här. Jag lever riktigt gott på en undersköterskelön här. Och hästdelen i Tyskland borde också passa Frida rätt bra tror jag. :)

Men isåfall, utbilda dig i Sverige och jobba sen utomlands. Vi har mycket bättre utbildningar i Sverige än vad de har i Tyskland.

Sökte in förra håret men kom inte in.. Det verkar spännande! Tycker det är kul att räkna foderstat till hästarna så hade nog gillat det. Kanske ska söka in nån mer gång.

Nu var jag ju tvungen att kommentera sjuksköterskekommentarerna...:
Absolut, lönen är inte topp, men jobbet är roligt! Jag trivs super varje dag på mitt jobb (efter fem år i yrket och två olika sjukhus) och tjänar ändå så pass att jag klarar att hålla lägenhet, bil, häst och sparande utan större ansträngning. Lätt att få jobb och går att variera utifrån intresse (olika avdelningar/primär-slutenvård/annat).

Men givetvis inte för alla, man ska ju vilja jobba som det förstås ;)

det som kan vara negativt med dietist är att det anställs ytterst få sånna inom landsting, privat är ju absolut ett alt men tänker att du kanske vill ha lite trygghet i ekonomine med tanke på häst?

Hej!
Om du är Idrottsintresserad så skulle jag rekommendera dig att kolla närmare på Idrottsvetenskapliga programmet. Jag har snart läst klart detta program( på tre år) och är supernöjd! Jag har gått en inriktning som heter ledarskap, hälsa och friskvård. Här läser vi mycket pedagogik, lite kost, fysisk träning, psykologi, företagsekonomi och liknande! En bred utbildning där just tänket som du har att man inte ska leva slaviskt och bara käka sallad är en central del! Kan vara värt att kolla upp :) Lycka till med valet!

Arbetsterapeut, Studie- och yrkesvägledare, sjukgymnast är andra förslag.

Jag gick i samma funderingar som du men valde till sist juridik. Det bästa val jag gjort, det är sjukt kul! Dessutom kan man se fram emot ett hyffsat garanterat jobb då arbetsmarknaden ser bra ut, shysst lön och varierande arbetsuppgifter. Det ger dig även tillgång till ungefär samma jobb som socionom, statsvetare mm, men även tusentals andra. Kan varmt rekommendera det :-)

Hur viktigt är en bra lön för dig?

Om det är viktigt så är nog varken dietist, lärare eller socionom något att plugga till;). Tyvärr, det är roliga arbetsuppgifter men dåligt betalt.

Svar: Inte speciellt viktigt. Jag vill kunna älska mitt jobb och kunna göra det i 40 år utan att tröttna, DET är viktigt.
Frida Hallgren

Åh har också inne på det, eller hälsovetare! Fast nu lutar det mest åt pr-konsult :)




Kom ihåg mig?