Lägesrapport #2

Det var alltså i torsdags han stod ordentligt halt och även igår. Hovslagare tittade på honom igår men fann ingen ömhet med visitertång och tyvärr inga andra tecken på en hovböld. 
 
Någon undrade varför han longerades för att se hur hältan såg ut, och det handlar alltså om att jag springer med honom på longerlina kanske 2-3 travsteg för att avgöra om hältan är kvar eller inte. Givetvis inte att jag tar honom på lina och låter honom trava ett varv runt mig..
 
Som jag sa igår så var jag helt redo på att spendera min lördag på Ultuna, men avvaktade. Imorse vid 07-tiden när jag tittade på honom så var han iprincip ohalt, men faran är inte över för det. En muskelskada känns därmed inte längre aktuellt eftersom det skulle ge en gradvis förbättring - inte från rejält halt till ohalt över en natt. Inte heller ledinflammation/överansträngning är speciellt troligt eftersom det ofta ger hältor som "smyger sig på" och inte kommer och går på det här sättet. Jag vill inte spekulera men har mina aningar och då ser det mörkt ut. Åker dit senare idag igen och ser hur han ser ut, men så länge han inte blir sämre så avvaktar vi att åka in akut med honom. Däremot kommer jag att ringa på måndag och försöka komma in med honom akut på min klinik här. 
 
D förra veckan, ohalt och glad i hage..
 
 

Jättetråkigt Frida. Hoppas verkligen att dina aningar är fel. Hoppas på en enklare sträckning/vrickning som går över med lite vila.

Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. Vi kanske syns hos Nino på torsdag, jag har tid med min häst på morgonen...

Så himla jobbigt och tråkigt! Håller alla tummar jag har för er skull!

Usch usch, hoppas det blir bättre! Var på klinik med min nyinköpta här i veckan (hos samma vet som Jeanna!) men det såg inte ljust ut.. alltid bra att kolla upp om det inte finns någon säker orsak :)

Min kommentar lät ju alldeles förskräckligt deppig men jag hoppas verkligen att det inte är någon större fara med honom!

Jag hade nog ändå skippat traven helt några dagar för OM det skulle vara något allvarligt finns det risk att det blir värre. Skulle han bli kraftigt sämre så ser du det även i skritt. Hoppas du får en tid på måndag och att det inte är något allvarligt! Han kanske bara trampat lite fel och fått en mindre blödning i ett ligament ed.

Fruktansvärt tråkigt..
Om det är någon tröst så fick min häst "ryggskott" långt bak i ryggen för några år sedan. Han var så halt att jag knappt fick in honom från hagen. (Vä bak) Vi trodde också hovböld, men nej. Bokade tid hos Mälarkliniken och två dagar senare var vi där och då skrittade han obehindrat. Dom konstaterade iaf "ryggskott" efter en rejäl undersökning (röntgen, longering, böjprov mm) och efter att ha skrittat för hand och linimenterat i 2 v var allt som vanligt igen. Det här var 2002 och sedan dess har han inte varit skadad mer än sårskador i hagen..
Det behöver inte vara det värsta, hoppas att det går bra. Kram!




Kom ihåg mig?