Siktar högre

Idag var mamma med och granskade oss i ridhuset. Vågade därför lägga byten på många linjer där jag inte hade spegeln till hjälp och dessutom satte jag upp mer tryck i galoppen innan. Fick då mer gest i bytena och han kändes riktigt säker! Ett orent, men det börjar verkligen höra till ovanligheterna. Flott trav med mycket tryck, men mycket vill ha mer! Fick även lite hjälp med piruettarbetet och mamma påpekade att arbetet i högergaloppen är så mycket bättre än åt vänster, vilket är helt sant. Han har överlag bättre galopp i höger varv och där sätter han sig mycket mer naturligt än åt vänster, men det är en styrkefråga! Jag måste våga rida mer piruettgalopp åt vänster, våga vara kvar i samlingen och bara låta honom jobba upp styrkan i kroppen.
 
Har även funderingar på saker som kanske påverkar framtiden lite, men det återstår att se. Min träning kommer förhoppningsvis till stor del att ligga på Segersta. Det innebär mycket pendling, men räknar med att försöka stanna ett par dagar åt gången. Eftersom det förra veckan blev klart att jag kommer att arbeta en tredje säsong på skidanläggningen kommer jag att vara trygg med schema hela vintern, och så som mina tider låg förra året jobbade jag oftast 6-7 dagar i rad för att sedan vara ledig. Ett bra upplägg för att ha chans att kunna åka iväg till Enköping. Jag har en suverän hemmatränare här i Falun, men behöver även Jeanna för att kunna satsa dit jag vill - och jag vill ha mer träningstid på Segersta. Kunna känna att det blir en riktig träningsbas, det blir guld. 
 
Jag har aldrig haft en down i ridningen, aldrig varit omotiverad eller haft en känsla av att jag inte vill satsa framåt till varje pris. Jo förresten, precis efter vi avlivade min första storhäst, då var det riktigt tufft. Men jag har hela tiden sett lösningar och velat framåt, och just nu är det starkare än någonsin. Varenda nerv i hela kroppen vill framåt, vill upp i klasserna och prestera. Rida stora tävlingar, rida riktigt bra hästar. Det är så otroligt långt kvar, men tänk så fantastiskt roligt det kommer att bli på vägen! Jag är beredd på motgångar, men i slutändan så leder det en bara ännu längre fram. 
 
Beslutsam.
 
 

Alltså Frida, Du är så jäkla ball. Du bara ser framåt hela tiden och inget kan stoppa dig, du verkar bara vara så himla motiverad helatiden.
Jag tycker att du är en riktig förebild!

Er utveckling har ju gått (more or less) spikrakt uppåt och att han kommer kunna gå GP i framtiden tvivlar jag inte en sekund på! Men tror du att du kommer hinna rida U25 på honom också?
Lycka till, jag hejar på er! Och Danny är verkligen helt fantastisk! :)

Det är så roligt att läsa om er och allt jobb. Du är så duktig och motiverad :)
Jag är taggad efter helgens träningar, men det är lite tråkigt att det blir så sällan -jag har ingen tränare på nära håll som kommer lite oftare utan det blir träning max ett tillfälle per månad... Iofs för en jättebra tränare, men jag hade ju velat köra lite oftare ;)

Känner igen mig i det du skriver! Mycket vill ha mer, och så är det verkligen! Hoppas Ni når dit du vill! Jag siktar på GP på min Danne men han är lika gammal som Danny så än så länge är vi en bit ifrån om man säger så =) Med rätt träning och lite tur så får vi hoppas att vi lyckas!

varför tog du bort "piaff" filmen?

Vad kul!:) du gör helt rätt i att satsa på Segersta, tror d kommer bli toppen :)




Kom ihåg mig?