Tävlingsplaner

Ja, trots en helt checkad häst utan anmärkningar blir det såklart ingen start till helgen. Vi tar några dagars skritt nu för säkerhets skull, jogging under helgen och sedan vanligt arbete under nästa vecka. Men såklart blev jag besviken över att vi inte får chans att starta i Vansbro, det är nämligen så att det var den sista MSVB:2 inom 20 mils radie som fanns att anmäla till innan nästa år... Det finns massor av tävlingar under hösten, men just den klassen lyser med sin frånvaro. 
 
Eftersom jag i dagsläget inte känner att vi behärskar något högre MSVB-program så får jag helt enkelt välja, antingen inte tävla alls på ett tag, eller tävla något som vi behärskar. Det är 5 veckor sedan vi startade sist, så det vore roligt att komma ut på något mer innan säsongen är slut. Har efter lite funderande bestämt mig för att anmäla till Söderhamns dressyrtävlingar den 5:e oktober. Vi startar där MSVC:1 och MSVC:2. Med tanke på våra extrabyten senaste starten så är det säkert klokt att träna lite på att inte byta på tävling också :) Det är nyttigt för honom att kunna skilja på förvänd galopp och linjer med byten. 
 
Däremot har vi satt upp mål med högre klasser senare i höst. Är även anmäld till två stycken MSVB:4 den 9-10 november på Högbos tävlingar, där ligger jag dock som reserv i båda klasserna. Tills dess hoppas jag i alla fall att vi behärskar bytena på dom linjerna. Skulle det inte bli start där så hoppas jag anmäla någon annanstans så att vi får avsluta detta året i en MSVB-klass!
 
 

Det är väl bara gå ner en klass ibland för att checka av så det fungerar där med :) tycker också det är dåligt med msvb2 klasser även fast jag bor en bit ifrån er.. Ett bra program att börja med ju :)

Spännande! :)

Är det inte bättre att satsa på msv b när du väl bestämt dig?

Tycker jag låter klokt. Träna på att inte byta kan ju behövas nu när ni tränat en himla massa på byten. Lite extra rutin också.

Fast anonym hur skall frida göra när det inte finns klasser som hon kan tävla? Finns det inga så finns det inga och då är det lika bra att tävla det som finns som man bemästrar. Har väl ingenting med hennes bestämade att göra? Hon kan inte direkt tvinga någon att ha msv:b. Förstår mycket väl att hon vill tävla ett par gånger till innan säsongen är över!




Kom ihåg mig?