Arbetsglädje som inte är av denna värld

Efter dagens pass på Danny känner jag mig lugn inför nästa fredag. Vi kan det här. Nu är det givetvis en sak att alla rörelser sitter hemma i ridhuset och en helt annan sak att prestera samma sak på tävling - men vi måste våga prova också. Danny ska alltså debutera MSVB:4 i en proppfull klass i Högbo. Många byten och många rörelser som man kan få missar i, men det gäller för alla - inte bara för oss. Det som gynnar Danny i detta program är att det är många travlängningar som är ett av hans starkaste kort. 
 
Men, tillbaka till dagens pass! Super, super, super. Märkte redan när jag började trava fram hur glad han var över att få jobba igen. Han vet egentligen vad som gäller vid uppvärming, men när han har vilat dagarna innan så vill han oftast gå in i "stora traven" redan på en gång och då får man hejda honom. Vid all värming travar jag alltid fram i en liten trav utan tryck. Ni som bara sett honom på en tävlingsbana där han går med fullt tryck skulle nog inte ens känna igen honom vid värmning. Detta för att jag aldrig vill sätta något tryck och rida stor trav förrän han är helt varm i kroppen - så alltid lilla traven i en låg och rörlig form först. 
 
När jag har värmt honom tar jag alltid galoppen först och varierar mellan bytesarbete, enkla byten och piruettarbete. Idag började jag med bytena och dom satt som klockan. Nu när han verkligen gör dom på hjälpen och är väldigt säker så vågar jag äntligen sätta en större galopp innan bytena. Detta leder till större gest i själva bytet och han var så duktig! Även bytena från förvänd på kortsidan (ur B:4) satt super. Även dom enkla bytena var fina och idag blev det inget piruettarbete utan vi tog traven direkt efter detta. Han är ju rolig denna lilla häst för jag inledde traven genom att rida en uppridning på medellinjen i galopp, gjorde en halt (hälsning) och sedan fram i trav. Program! Han visste direkt vad som gällde. Öronen spetsades och han blev så het när jag red fram i traven att jag höll på att brista ut i gapskratt. Han har en arbetsglädje som inte är av denna värld och jag hoppas så enormt att lillebror ska ha samma psyke.
 
 

Vilken fantastiskt härlig häst han verkar vara att rida, din Danny :-)

Underbar inställning!
Det är väääldigt tacksamt att ha en sån arbetskompis att jobba med varje dag! Jag har haft hästar som det känts som man har fått diskutera varenda pass med och då är det en FRÖJD att ha en som istället glatt jobbar med en. Njut! :)
Lillebror kommer säkert bli en arbetsmyra han också!

Alltså wow vilken fantastisk häst du verkar ha! ;D hoppas på film från tävlingen nästa vecka då! ;P

Det låter som ett bra tecken på en bra utbildning/träning av en duktig ryttare! :)




Kom ihåg mig?