Om dagen

Oj ja puh detta var en ny upplevelse med Danny! För att allting sitter som berg hemma i "vanliga ridhuset" under träning är onekligen inte samma sak som att få till det inne på tävlingsbanan haha :) Tänker främst på bytena som verkligen har varit lugna och luftiga hemma, men som jag idag fick problem med redan från början på framridningen. I vanliga fall kan första bytena man gör på ett ridpass vara lite studsiga, men det ger sig snabbt och sedan är han lugn och byter fint. Idag gav det sig inte, snarare blev det värre. Danny eldade upp sig, blev spänd, började studsa bak och varje gång jag styrde in honom i närheten av en diagonal så kunde han knappt galoppera för att han laddade för ett byte. Eftersom den här situationen aldrig uppkommit på träning så blev det enormt svårt att veta vad jag skulle göra. Rida fler byten och hoppas att han lugnar sig? Inte rida byten alls? Beslöt mig för att göra det jag trodde var klokast nämligen att rida lite varannan diagonal utan byte (bara försöka styra rakt fram) och varannan med byte. Till slut satt dom flesta bytena men det var inte med det största självförtroendet vi styrde in på tävlingsbanan...
 
Inne på banan börjar vi lite halvtaskigt med att han börjar galoppera i traven efter uppridningen (4:a). Därefter ett jättefint travprogram med fina poäng, bland annat 7,5 för båda öppnorna och 8:or på båda travökningarna. Skrittpiruetterna blev fina och sånär som på ett taktinslag i ökade skritten blev det också bra. Sedan kom galoppen där första enkla bytet blev bra, men bytet jämfota bak (4:a). Nästa byte på kortsidan blev även det heltokigt även om det faktiskt blev rent till slut (se film senare). 5:a på det bytet.. Efter detta virrvarr blev det lite för mycket för Danny som eldade upp sig totalt och bara tänkte "byte,byte,byte"  och givetvis bytte galopp i galopplängningen på diagonalen (4:a). Puh... Någonstans efter detta galoppkaos andades jag djupt ett par gånger och tänkte att vi måste få till något moment i galoppen. Ja! Båda bytena efter detta klockrena om än något överladdade. Sista mellantraven och uppridningen jättefina poäng.
 
Visst har jag hellre ett protokoll med 8:or och 4:or än 6:or rätt igenom, men när missarna avlöser varandra som i galopprogrammet känns det dumt. Jag brukar säga att det är så lätt att tävla Danny, han är alltid turbo och gör sällan missar. Men idag var det svårt, oj så svårt det var! Jag tyckte att rörelserna kom fort efter varandra och jag hittade aldrig det där lugnet i varje moment. Känslan var bra, men programmet var svårt. Ännu svårare när Danny eldar upp sig. Vi fick jättefina poäng och jag är jätteglad eftersom det innebär att han kommer att få ännu finare poäng när allting sitter, men jag är ju just en sådan människa. Jag vill visa upp honom när det sitter, inte innan. Nu är han anmäld till en MSVB:2 nästa helg och det känns skönt. Ett litet steg tillbaka utan att backa helt. Fokus där kommer att vara att hitta lugnet i bytena och känna oss mer "säkra" i det vi gör inne på banan.
 
Och för att sammanfatta, jag är jättejätteglad för så fina poäng i debut! Men poängen för mig idag hade lika gärna kunnat vara 55% eller 70%, jag hade haft samma känsla av att det var "för svårt" för oss i dagsläget. Jag vill att bytena ska sitta, jag vill visa upp säkra ritter. Inte galoppkaos och missar. Däremot så kan det såklart vara så att om bytena fortsätter att sitta klockrent hemma på träning, då är det helt enkelt tävlingssituationen vi behöver träna på. Och då innebär det att jag måste ut i dessa svåra program och träna på att få till det på banan. Kanske innebär det några tävlingar med fler 4:or innan det vänder, men då är det så! :) Varje byte vi får till på tävlingsbanan är ett bra byte, och idag satt två av fyra där inne. Nästa gång kanske det sitter tre! 
 
Film kommer senare! :)
 
"Riktigt trevlig häst som verkligen visas framför skänkeln. Mycket positivt, synd på missarna"
 
 
 
 
 

Synd på missarna, men ni fick ju bra poäng ändå. Och med tanke på att det inte är slätstruket med 6or rätt igenom så känns det ju bara som att vissa delar behöver "komma ikapp". Duktiga är ni!

Du kommer snart tycka att det är enkelt. Jag lovar. :-)

Ser fram emot filmen!

Du är klok Frida! Det är bara att träna vidare!

Ni är verkligen jättefina. Galoppdelen i programmet ser krånglig ut med alla enkla byten, byten i språnget, förvänd och byte. Inte konstigt huvudet går i spinn på både dig och Danny. Tycker du lotsar honom runt lugnt och säkert och ger honom en positiv resa. Ser ut som att han blivit starkare och orkar hålla formen riktigt stadigt rakt igenom och du rider honom så fint framför skänkeln. Visst är ni mogna för klassen :)




Kom ihåg mig?