Frågestund

Dett har ju ändå hänt lite saker den senaste tiden, vi har flyttat, Segersta, stundande debut i MSVA och mycket  annat. Tänkte ta en frågestund om någon har några funderingar kring detta eller något helt annat.
 
Kommentera nedan! :) Start NU.
 
 

Hej Frida!

Jag är en ny läsare som följer dig efter att ha blivit dödskär i din häst genom ett klipp på youtube! Det skulle vara superintressant att höra om när du köpte honom, vart han var då, vad du såg då and so on. Har förstått att du gjort det mesta jobbet själv?

Dessutom skulle det vara intressant att höra överlag vad du tycker att en bra dressyrhäst ska ha för egenskaper, hur den ska se ut och sådär.

Ser fram emot svar!
Kram Linn,
www.linnolsson.se

Hej! jag undrar hur du gör dina knoppar!! Hur får du dom till att sitta en hel tävlingsdag?!?!? :D

När hade ni tänkt att börja rida in Avalanche? :)

Hej Frida! Jag undrar när det var du började blogga? Vilken häst hade du då? Bloggade du något när du ägde Claes, eller började du när du köpte danny? :)

EM

Hej :)
När i utbildningen tycker du att man kan börja rida på kandar?

Vissa menar att kandarstången ska vara en storlek större än bridongbettet, hur har du?

Två frågor
Är de inte konstigt att folk "går till attack" när du skriver att danny är het och på tårna hela tiden när han får så mycket kraft och vi bara får läsa att han går dressyr och aldrig ut och galoppera av sig energi i skogen?

Är det inte dumt att ha han själv i hage så han aldrig får leka av sig? Tom Matildas wanda har ju sällskap i hagen samt är mer utbildad, och inköpt för mer pengar? Sett annonsen på danny så såg även priset...

Tror du att du och Danny tillsammans kommer gå hela vägen till Grand Prix?

Jag dör på anonyms kommentar!

Hur känns allt det här med danny, din satsning och att ha kommit så långt med din egna häst? Det måste ju vara otroligt häftigt att känna att du kommit dit du är idag, jag är grymt imponerad :)

Alltså anonym, tror du seriöst att det Frida betalade för Danny är vad han är värd (vid ev försäljning) idag? Om du inte förstod det så kan du lägga på några hundra tusen kr. Lägg därtill alla timmars träning Frida lagt ner, alla förhoppningar och vetskapen att de kan komma riktigt långt, om du tycker hon behandlar honom för mjäkigt (jag hade gjort precis likadant som Frida om jag hade en sådan häst i min ägo). Och vaddå t o m Wanda? Haha.

Skulle inte du börja plugga? Har inte hört nått om det på ett tag. :) (kan vara så att jag missuppfattat eller blandat ihop med någon annan)

Haha några hundra tusen? Kiss my ass

Anonym: vet inte vem du är , eller om du är insatt överhuvudtaget. Men hästar på Dannys nivå i hans ålder handlar om flera hundra tusen, knappast något "kiss my ass" på det..

Hur skulle ditt drömstall (eget eller stå som inackorderad) se ut? Rutiner, storlek på stallet etc,

Om du inte hållit på med hästar och ridning, vad hade du gjort istället då? Rest? Teater?

Funderar du seriöst på att lägga ner din blogg? Läser du andra bloggar? Vilka isf?

Hur varierar du din ridning? (Dvs endast på banan eller rids han ut?) Hur många gånger i veckan rider du honom och långa ridpass?

Men såklart betalade väl Frida inget hutlust belopp för Dannys om han var DÅ. han har ju stigit i värde av utbildning, det gör alla hästar. Är det ngt konstigt med det? varför ens läsa en blogg och vara så nedsättande. sluta läs bloggen istället. Från en annan anonym.

Över 100 tkr är de inte hutlöst?

Över 100 tkr är de inte hutlöst?

Jäkla tjaffs då folk..

vad är dina mål med danny? St. George? Sm?
Om klas hade vart i livet, vilka klasser hade ni tävlat idagsläget då?

Hej Frida :)
Måste börja med att säga att du har gjort ett såå bra jobb med Danny, och han är så himla fin!! Men undrar vart du köpte honom? har förstått att det var fr Danmark men är det ett försäljningstall eller privatperson? Har dom någon hemsida eller så? Tacksam för svar :) kram

Hej ni anonyma som inte är helt hemma på hästpriser! Detta är inget illa ment utan i rent utbildande syfte. Danny här är en häst som kommer kunna gå svår klass och säkert GP. en sådan häst får man inte för de 100 000 ens som någon tycker var ett hutlöst pris. Jag vill inte spekulera i priset om man lägger ett bud på Danny men jag kan tala om vad man kan köpa för 100 000. För den summan kan du få en häst som är lagom i msv klass, den är antagligen "i sina bästa år" och har kommit så långt den är kapabel till i sin utbildning. Du kan även få en lovande 5åring med kapacitet men lite jobb kvar. 100 000 köper dig en läromästare eller en bra unghäst helt enkelt. Inte en blivande GP häst i Dannys ålder. (SSjälvklart finns undantag men jag pratar generellt, rätt ryttare kan ta en svår häst långt, och svåra, krångliga hästar är mer svårsålda)

Vilken häst i världseliten skulle du helst vilja äga? :)

Hej!
Varför hoppar du inte Danny? och om du själv inte vill hoppa, varför låter du inte någon annan göra det?




Kom ihåg mig?