Svar på frågestund del 1

Hej Frida! Jag är en ny läsare som följer dig efter att ha blivit dödskär i din häst genom ett klipp på youtube! Det skulle vara superintressant att höra om när du köpte honom, vart han var då, vad du såg då and so on. Har förstått att du gjort det mesta jobbet själv? Dessutom skulle det vara intressant att höra överlag vad du tycker att en bra dressyrhäst ska ha för egenskaper, hur den ska se ut och sådär. 

Ser fram emot svar! 
Kram Linn, 
www.linnolsson.se
 Hej Linn! Vad kul att höra att du tycker om Danny. Jag provred honom för första gången för två år sedan, då var han en gänglig 5-åring som aldrig hade tävlat och var utbildad ungefär LB-LA. Hade då provat ett gäng yngre hästar (3-4 åringar) eftersom dom låg i min prisklass för att få tag i en riktigt bra häst. Att vi lyckades komma över Danny var ren tur och eftersom han då inte hade visat några framfötter på tävlingsbanan eller var utbildad tillräckligt för att kunna gå ålderschampionat var han fortfarande en "rimlig" häst att köpa då. Det som gjorde att ha imponerade på mig var framförallt att han var så ridbar. Lätt i handen, mjuk och väldigt kvick. Han var korrekt exteriört och hade tre jämna och rörliga gångarter - detta letar jag efter när jag tittar på häst. 
 
Hej! jag undrar hur du gör dina knoppar!! Hur får du dom till att sitta en hel tävlingsdag?!?!? :D 
Jag syr dom! Då sitter dom utan problem en tävlingsdag.
 
När hade ni tänkt att börja rida in Avalanche? :) 
Aval går fortfarande på bete men kommer snart in från detta. Då kommer han att börja jobba med sadelvänjning och framöver även hängas på litegrann. Så det blir uppsittning under denna höst!
 
Hej Frida! Jag undrar när det var du började blogga? Vilken häst hade du då? Bloggade du något när du ägde Claes, eller började du när du köpte danny? :)
Jag började ungefär när jag köpte Danny, så bloggade ingenting under tiden jag ägde Klas.
 
Hej :) 
När i utbildningen tycker du att man kan börja rida på kandar? 
Vissa menar att kandarstången ska vara en storlek större än bridongbettet, hur har du?
Jag tycker att man kan börja med kandar när man tränar på den nivån att man tränar rörelser som ingår i klasser där du enligt TR får använda kandar. Min stång är lite längre än bridongbettet.
 
Två frågor 
Är de inte konstigt att folk "går till attack" när du skriver att danny är het och på tårna hela tiden när han får så mycket kraft och vi bara får läsa att han går dressyr och aldrig ut och galoppera av sig energi i skogen? 
Som jag tidigare skrev så äter Danny inte så mycket kraft i förhållande till hans träning och den typ av häst som han är. Jag kan garantera att Danny inte blir mindre het av att ut och galoppera i skogen, därmed inte sagt att han inte skulle klara av det. Jag har galopperat Danny utomhus nu under denna sommar och det har gått jättebra.
 
Är det inte dumt att ha han själv i hage så han aldrig får leka av sig? Tom Matildas wanda har ju sällskap i hagen samt är mer utbildad, och inköpt för mer pengar? Sett annonsen på danny så såg även priset.
Först och främst, som flera kommenterade efter dig. Det pris som Danny köptes in för när han var 5 år är inte ens en bråkdel av det han är värd idag. Jag tycker också att det är dumt att jämföra hästar på det sättet som du skriver. Jag tycker att det låter jättebra att Matildas Wanda får ha sällskap i hagen, det är däremot ingenting som jag hade vågat med Danny i dagsläget. 
 
Tror du att du och Danny tillsammans kommer gå hela vägen till Grand Prix?
Vet du vad, det hoppas jag av hela mitt hjärta! Däremot är det så många faktorer som spelar in där det främst handlar om att båda ska få hålla sig friska i många år för att vi ska ha den möjligheten. 
 
Hur känns allt det här med danny, din satsning och att ha kommit så långt med din egna häst? Det måste ju vara otroligt häftigt att känna att du kommit dit du är idag, jag är grymt imponerad :)
Det känns såklart jätteroligt att jag får uppleva allt det där med Danny! Tanken när vi köpte min förra häst Klas var givetvis att jag skulle lära mig rörelser upp i lite högre klasser på en läromästare som "visade mig" hur det gick till. Nu blev det inte så och jag och Danny får lära tillsammans - men det har gått fint det med. 
 
Skulle inte du börja plugga? Har inte hört nått om det på ett tag. :) (kan vara så att jag missuppfattat eller blandat ihop med någon annan)
Jo det ska jag! 1 september börjar skolan för min del. Jag ska alltså läsa till personalvetare och tror att det kommer att bli kanonbra.
 
Hur skulle ditt drömstall (eget eller stå som inackorderad) se ut? Rutiner, storlek på stallet etc,
Jag har ingen dröm om att ha ett eget stall, trivs jättebra med att stå inackorderad och det passar bra ihop med min vardag. Drömmen skulle absolut vara att ha råd att ha hästen uppstallad på ett fint stall med stora boxar, stora stallgångar och alla faciliteter så som spolspilta, solarium, uppvärmda ridhus etc etc. Jag skulle nog inte vilja ha fullservice, tycker om att göra "pysslet" men utöver det skulle jag kanske helst inte ha så mycket stallpass. Sedan är det ju guld att stå på en större anläggning med tränare på gården. Rutinerna skulle passa dom hästar jag har, men viktigt med fina hagar och bra säkerhetstänk (ex. bra staket). 
 
 
 
 
 

Hahaha åååh, jag börjar på allvar bli KNÄPP på denhär "naturlighets-hetsen". Kära nån, så länge inte hästen är vanvårdad (vilket tävlingshästar i stort sett ALDRIG är) så kan man väl få ha häst på precis vilket sätt man vill?! Hatar att så många som förespråkar en mer naturlig hästhållning har behov av att hoppa på folk som sköter om sin häst på ett annorlunda sätt :( Verkligen en enorm guldstjärna till dig Frida som orkar ta emot alla tröttsamma kommentarer utan att tappa humöret! Kram! <3

Det verkar som om du får mer och mer kritik om hur du sköter Danny ju duktigare ni blir och klättrar i klasserna. Tidigare var det nästan bara positiva kommentarer. Det är synd och måste bero på avundsjuka, jag har iallafall inte märkt att du har gjort några större förändringar gällande hagar, foder osv.
Tycker att det är jätteroligt att läsa om hur det går för er. Hoppas vi får läsa om när ni når Grand Prix! :)

Jag har inte läst din blogg så läng men tycker den är super! Men varför kallar du din häst Danny?

Jag tycker du låter Danny gå i väldigt stor hage i jämförelse med vad många andra tävlingshästar tillåts att göra. Det är beundrans värt och positivt. Vi som ryttare och ägare försöker självklart gör allt för att våra hästar ska må så bra som möjligt, men det går gränser för vad vi kan göra med dem. De är framavlade för dressyren och därför går det inte alltid att dela hagar eller gå i jättestora gräshagar eftersom de är nerviga, känsliga och ädla hästar. Det blir bara fel och går illa om de inte klarar av stora hagar, då är det för deras eget bästa att gå i en mindre hage. Tycker du gör rätt i alla fall! :)

Jag har läst din blogg länge men inte kommenterat något men nu måste jag bara säga en sak.
Bry dig inte om alla påhopp om hur du sköter Danny! Det är du som äger honom och känner honom. Jag tycker du har en sund syn på hästar och sköter hästen utifrån individen!
Visst att det optimala är att hästar går ute länge och tillsammans med andra hästar, men alla fungerar inte så!
Kämpa på med din superfina häst så kommer ni komma hur långt som helst! 💖

Jag läser din blogg då och då, men kommenterar sällan, nu kände jag dock att jag vill peppa dig lite! Du har en UNDERBAR häst och jag är övertygad om att du, tillsammans med alla duktiga personer runt omkring dig, vet vad som är bäst för dig och Danny. Jag vet att det är svårt, men skit i alla människor som bara vill sprida negativ energi och påpeka minsta lilla grej. LYCKA TILL! Det ska bli så kul att få följa med er på resan mot toppen :)) kram!

Gud jag blir mörkrädd av att se dina svar på kommentarerna ibland och din häst hållning . Jag tycker du rider så jävla bra och är as gryn men din hästhållning skrämmer mig ibland jag är också dressyr ryttare tävlar högre och en 8 årig häst köar gör grandprix jag förstår att alla gör sin de vill såklart respekterar jag det men . Jag som är ung ser de som en självklarhet att försöka förstå de nya studierna som vissat vad som faktiskt hästen når bäst av . Och så menar jag är va ute med sällskap är ju otroligt bra för hästen rent psykiskt och fysiskt för kroppen . Ska de kunna prestera utan att gå sönder lika lätt måste de också röra sig mycket i hage och även må psykiskt bra .

Ida

Hej gamla stallkompis!
Har du funderat på att göra en foderstats analys till Danny? Tänkte mest på eftersom du sa att han va svår att få att hålla hullet på hösten, vintern, våren. För kraften är svårt att få upp i rätt mängd mineraler, vitaminer och protein, utan att man får ett överskott med energi. Hö värdena går ju ner ganska drastiskt under vinter- våren. Prova med lusern eller sojamjöl. det har fungerat super på Keep it. Kram och lycka till! han är superfin lilla Danny.

Håller med ovanstående, det är verkligen tråkigt att du får såna kommentarer om din skötsel och ditt upplägg, hoppas att du inte tar åt dig och att kommentarer som bla min väger upp lite för de negativa. Tack för en superbra blogg och all inspiration du ger mig genom den!




Kom ihåg mig?