Hästar genom åren

Tänkte att det kunde vara roligt för er att veta vad jag har haft för hästar genom åren och lite info om var och en :)
Skriver dom i ordningen som dom stått hos mig.
 
Herkules: Första ponnyn! 145 cm och mörkbrun. Jag var 13 år gammal och minns jag rätt var han 7 år när jag fick hem honom. En snäll ponny som inte var speciellt utbildad. Jag red regelbundet på ridskola vid denna tid och fortsatte i min grupp, men med egen häst. Tillsammans tävlade vi LC-LB i både hoppning och dressyr. 
 
Cashmir: Efter att ha blivit mer intresserad av tävling så köpte vi D-ponnyn Cashmir, 148 cm och då 12 år gammal. Han var egentligen inriktad på hoppning från början och hade gått MSVB, men högre än så ville han inte hoppa. Tjejen började då tävla lite dressyr vilket gick bättre och han tävlade LA innan vi köpte honom. En perfekt allroundponny som man kunde göra allt med! Galoppera på ängar, bada i vattnet, rida gymkhana och allt där till. Dressyren blev dock det stora intresset och med honom startade jag regional FEI på. Efter två år med honom insåg vi tyvärr att han var för begränsad för dom högre ponnyklasserna i dressyr, så han såldes och fick fortsätta vara allroundponny.
 
Köhls Fidolina: Fantastiska lilla underbara "Fiddo"... Den ponny som ligger närmast hjärtat. Efter att ha sålt Cashmir började jag provrida "riktiga" dressyrponnyer. Ponnyer som hade gått nationellt, som var rutinerade. Fiddo var en gulbrun connemara, 145 cm hög och då 12 år gammal. Hon hade gjort det mesta, gått flera år nationellt och tävlat SM. Att få ta över henne var en dröm! Med henne red jag elitserien under två år, hade resultat över 71% i LA: P1, red nationella FEI klasser, tog DM-medaljer, red SM. Jag har henne att tacka för allt! En ponny som kanske inte rörde sig störst i startfälten, men som var mjuk, spänstig och otroligt lydig. Ställde upp perfekt i halterna, alltid satte 8-9:or på dom enkla bytena, aldrig gjorde några missar. Fiddo såldes sedan till en ny ryttarinna som tyvärr bara fick uppleva en liten del av detta innan Fiddo fick lämna jordelivet. Vi är väldigt ledsna tillsammans med familjen som köpte henne. 
 
First Class af Hvarre: Hösten 2009 köpte och importerade vi en godkänd hingst från Hamburg i Tyskland. Min första storhäst! Han hade då tävlat St. George och gått internationella klasser med en junior. En fantastisk läromästare som gjorde rörelser upp till GP och hade en arbetsvilja som jag aldrig tidigare upplevt hos en häst. "Klas" var född 1994 och 165 cm hög. Historien med Klas bör berättas för sig, men den kantas av tragedier och skador som gjorde att jag aldrig fick möjligheten att träna och tävla honom som det var meningen. Klas fick somna in den 14 Oktober 2011 efter den allvarliga senskada som förföljt honom under de två år som jag ägde honom. En häst jag aldrig någonsin kommer att glömma och det skär i hjärtat bara av att skriva om honom. På grund av alla hans skador blev han mer min "bästa vän" än träningskompis, eftersom han inte reds under långa perioder. Istället var vi ute på promenader, badade i sjön. Satt timlånga stunder i boxen och bara "pratade". Han förstod allt och förlora honom var fruktansvärt.
 
Norma (SWB): När Klas var som mest skadad valde jag att inleda ett samarbeta med en uppfödare från Bollnästrakten. Jag fick då hem Norma, ett sto född 2006 e. Twiligt som jag hade i träning under 8 månader. En rörlig och trevlig häst med en fantastisk galopp.
 
Escritor IX: "Esco" är en PRE-hingst född 1997 som jag började rida vid årsskiftet 2012. Hans ägare Petra var då gravid och behövde avlastning. Vi tävlade upp till LA på 72% med vinster och MSVC upp till 64% med placeringar. 
 
Alive: Eller "Danny" som han kallas. Min nuvarande häst! Danny är född 2006 och är ungefär 168 cm hög. Han är e. Glocks Romanov - Flamingo och med andra ord en dansk häst. Jag köpte honom av danskan Alice Lindholm och det var även hon som hade fött upp honom. Jag köpte honom i februari 2012 och då hade han alltså precis fyllt 6 år. En helt grön häst som aldrig hade tävlat och var utbildad ungefär LB-LA. Nu, två år senare, är han tävlad MSVB upp till 71% och jag tränar mot U25 Grand Prix. Han kan vara vansinnigt jobbig att hantera och innan man har kommit upp i sadeln på tävling vill man slita sitt hår. Men när man väl sitter i sadeln är han en dröm och jag har gråtit många tårar av lycka med honom. 
 
Avalanche: En helbror till Danny som vi fick hem från Danmark i vintras. Han är född 2012 och ska ridas in nu i höst. Följer han sin brors fotspår blir det en fantastisk häst att få matcha från början...
 

Jag har på nått vis fått för mig att Chasmir var din bästa ponny, kommer ihåg från buketiden när du skrev om honom, dock känner jag väl igen den andra ponnyn från min ponnytid, vet dock inte om det var du som red den då.

Du skriver så fint om alla dina hästar och det märks att du är i denna sporten av rätt syfte, nämligen av kärleken till dessa underbara djur!




Kom ihåg mig?