Men

Den dåliga dagen kom, för nej huh idag gick det inte så bra att träna med den smala hästen. Första gången på väldigt länge så det var väl kanske dags. Piruetterna gick i 110 km/h och till slut fick jag backa helt och bara göra voltjobb åt båda varv. Överlag het och spänd, ville göra allting hundra gånger för mycket och bytte före hjälp, byte överallt, byte sedan inte alls. Ja nä hehe.. Nya tag imorgon!
 
 

Ja, just dessa bilder var inte så smickrande- halsen ser väldigt (för) smal ut tex.

Men jag undrar om DU tycker att hästen har tappat eller om du bara skrev "den smala hästen" ironiskt och inte håller med ang hullet?

Och om du tycker att D har tappat; hur planerar du att åtgärda det?

Svar: Haha nej visst är han smal.. Har precis fått hem en ny höleverans med bättre värden, så vi hoppas att detta gör honom gott nu! Han är inte den mest intresserade av grovfoder och man vill inte ge galna(re) mängder kraftfoder heller så nu håller vi tummarna..
Frida Hallgren

Men snälla Frida, han är alldeles för mager! Nog för att de ska vara slimmade, men han är underviktig!!

Så fin häst :)

Ibland blir vinklarna vid fotografering missvisande, så jag har absolut INGEN uppfattning om Dannys hull. Vet bara av egen erfarenhet att det går snabbt när de faller ur och att det tar tid att få ordning på hullet igen. Falla ur kan de baske mig göra på ett par veckor. Sedan tar det månader arr få upp hullet igen.

Undrar tjockleken på "anonyms" häst om denna är underviktig enligt hen...

Har samma problem med min kille. Vill ge honom 13-14kg hösilage/dag men han dissar det och äter inte mer än 9-10kg. Tänder och allt är kollat men när jag köpte honom sa förra ägaren att han äter dåligt vissa perioder.

Vill inte trycka i honom mer kraft så ger honom så mycket lucernhack som jag kan. Men det är totalt värdelöst när de inte är intresserade av grovfodret...

jag tycker däremot han ser rund och fin ut både om mage och rumpa :) mer MUSKLER på halsen bara så är riktigt fin!

Instämmer angående kraftfoder- jag lyckades nästan få min tidigare för tunna häst för fet på enbart 2 kilo havre men bra ensilage, soja och lucern.

Som Rackemarie skriver kan det gå snabbt att de faller ur- en häst jag hade som blev buköppnad såg efter bara några dagar ut som en vinthund, helt otroligt hur snabbt det gick.

Vad äter din häst i dagsläget?

Det många inte förstår är att vara något underviktig inte är farligt, det är det däremot att "ha lite hull".
Sen ska man inte döma för mycket på enstaka foton, de kan man få till lite hur som.

Att det skulle ta månader att få upp hullet är crap, enkel plus och minusräkning åt båda hållen.

men herregud han är inte alls för smal. dem går sönder när dem är för tjocka :) har dem muskler behöver dem inte ha för mycket fett.. Men dem behöver äta för att få muskler men man kan inte mata på musklerna. Ser bra ut Frida!!

Herregud, han är inte underviktig eller mager. Något tunnare än vanligt kanske, men tycker han ser fin ut! :)

Säg det till min häst, Pernilla;) Jag får inte i honom mer grovfoder. Ger dessutom lusernhack och kraftfoder, men vill inte ha en toppladdad häst så för mycket energi går bort. Han är perfekt ridmässigt för mig. Tror det i vårt fall var var några omgångar med sämre silage som gjorde att han tappade, men nu börjar han bli mer lagom i hullet igen. Finns en färsk profilbild på min blogg för den som är nyfiken:)

Det som vi är några som har reagerat på är inte att hästen är SMAL per se utan att han har tappat överlinjen och den tidigare muskulösa halsen. Det är väl klart att man ska reagera på det, precis som Frida också gjort.

En dressyrhäst som tränas mer och mer (på en mer och mer avancerad nivå) ska ju ÖKA och inte minska muskelmassan på halsen- det är det i alla fall jag diskuterar här.

Men alltså va? Mager? Underviktig? Herregud, han är kanske lite tunn. Vad har ni för förvriden bild av hur en häst ska se ut? Alla är inte stöpta i samma form, varken hästar eller människor. Så länge han mår bra, jobbar bra och får bra grovfoder finns ingen anledning till oro! Många många hästar tappar nu efter nyår och kommer ikapp med massan ganska fort. Tycker ni att hästen ska ställas av och vräkas i mat? Nej, den ska fortsätta jobba för att inte drabbas av korsförlamning eller nått annat tok.

Frida- Tycker att du gör ett fantastiskt jobb med Danny och all cred till att du lägger ut så mycket av er vardag! Du tar konfrontationer på ett bra sätt och jag tror jag talar för 99.9 % av dina läsare när jag säger att jag är avundsjuk på din häst, din ridning och dina möjligheter till bra tränare! Jobba på, vi kommer få se dig i Sveriges absoluta elit alldeles snart om ni fortsätter såhär! :)

Jag förstår inte riktigt hur man kan säga att Danny är mager, jag tycker att han är fin och rund i kroppen. Alla hästar är byggda olika & därför jobbar man dem olika också.

Frida, du gör ett grymt jobb!! Hoppas vi ses snart :D




Kom ihåg mig?