Monday

Puh efter en riktig jobbhelg i backen så är vi äntligen inne på vardagspass igen. Då jobbar jag alltid 15.00-22.00 vilket innebär att jag hinner sovmorgon, frukost i lugn och ro, stall med ridning samt hem och äta lunch/duscha utan problem innan jobb. Underbart! 
 
Danny vilade under dessa två dagar som jag har haft långa pass så idag blev första gången jag kände på honom sedan i fredags. Lite väl laddad i början men efter en stund var han med mig och kändes väldigt fin. Jag vet att jag sällan skriver att det har gått dåligt, eller att han inte har känts bra - men senaste månaderna har vi inte haft ett enda dåligt pass. Han går som klockan alltid, alla dagar i veckan. Jag får nästan nypa mig i armen för att förstå att jag är bortskämd med en häst som alltid är mjuk, som alltid går för full maskin och som alltid gör sitt bästa. Detta är nog anledningen till att han utvecklas så fort, för man behöver aldrig gå tillbaka och repetera en massa grunder vid "dåliga dagar" utan vi tränar hela tiden framåt på nya rörelser. Vi är nu anmälda till Heby MSVB:2 i mitten mars och Sunne MSVB:2 och MSVB:4. Ligger som reserv på Heby men kommer jag med där åker jag inte till Sunne. Därför var det idag hög tid att börja rida lite programmoment som man lätt glömmer bort att träna - i dagens fall uppridning i galopp med tillhörande halt. Det märktes att det var ett tag sedan detta tränades för oj så vingligt det gick i början och övergången till halt var inte helt lysande. Men vi repeterade, om och om igen. Och dom sista uppridningarna finns det ingen domare i världen som kunde klaga på för jag såg minsann i spegeln att det var spikrakt! :)
 
Aval gör inte så mycket mer än går och myser i hagen. Han är så van vid det mesta nu att det inte finns någon anledning att överträna på en massa saker. Nästa steg är att låta honom trava runt lite med sadel och komma igång med lite tömkörning - men det är ingen panik. Det har gått så bra med tömkörningsgjorden och schabrak så att lägga på en sadel tror jag inte blir så stor skillnad. 
 
Hahah... gulle. Nästan längre ben än D..
 
 

Men vilken sötnos!

Tror att din ridning har lite att göra med att Danny alltid känns mjuk och fin också ;) Så söt och fin han är den lille.

Åh han är sååå söt <3

Han är sååå söt!

Passa på när du har unghäst så att den framtiden slipper gå ensam i hagen. Och inte dalta med benskydd alldeles för mycket vid ung ålder som tex att Linda en så ung häst kan göra hästens ben mer sköra än man anar och vips på banan får den en skada




Kom ihåg mig?