Svar på frågestunden del 2!

Vad tycker du om reglementet för tävling
Det är väl väldigt bra att det finns ett TR att följa :)

Vad tittar du på hos hästar? Vad är det som tilltalar dig? :) 
När jag letar häst tittar jag på följande; Är den korrekt exteriört? Rör den sig väl? Har den tre jämna gångarter? Ridbarhet och arbetsvilja är viktigt. Den måste även ha en storlek som passar min längd och så är det såklart trevligt om hästen har en fin teckning och färg.

Hur gör du för att hålla nerverna i schack på tävling?
Jag följer mina rutiner, har packlistor, gott om tid - på så vis är det betydligt lättare att hålla nervositeten borta. Lite fjärilar i magen är dock något som gör att jag presterar bättre, men det får inte gå över till en stor nervositet med stress. 
 
Hur tar du hand om Dannys ben? efter träning, dalig vård mm? 
Danny har inga speciella rutiner kring detta utan det är mer "sunt förnuft" som gäller där. Han har rena och fina ben helt utan gallor så då tycker jag inte att det behövs något "extra" med liniment, back on track varje dag etc. Däremot så är jag väldigt noga med det vardagliga alltså att känna igenom benen, skydd i hagen samt att han oftast är lindad inne nu på vintern eftersom dom lätt river sig på brodden annars. När han är iväg på exempelvis Segersta lindas han med back on track över nätterna eftersom han då tränas lite mer än vanligt.

Är stallet fullt i Källviken där du står? 
Ja det är fullt.

eftersom du inte rider ut så ofta, hur stärker du ligamant och senorna på danny? :)
Rider klokt, korta pass och inte en massa trimmande i tävlingsform med tokmycket tryck. Utan jag rider sparsamt men med mycket uppbyggande och stärkande arbete. Sedan är jag väldigt noga med vilodagar och att han inte tränas för mycket. 
 
Jag undrar hur du planerar årets tävlingssäsong. Vilka klasser tänker du rida och när är tänkte du starta för första gången i år? :)
Jag har tänkt att rida MSVB-klasser i år. Jag kommer inte att starta några fler MSVC om det inte känns som att vi måste backa och repetera lite om det skulle krångla inne på banan (detta har jag dock svårt att tro, men man vet aldrig). Hoppas även kunna debutera MSVA under 2014! Säsongsdebut blir förmodligen den 16:onde mars i Heby, MSVB:2. Ligger som reserv just nu men hoppas komma med.
 
Om du skulle sälja Danny idag till ett marknadsmässigt pris, vad skulle du då uppskatta att han var värd? :-)
Han är värd mycket. Det är svar nog på denna fråga då jag inte vill skriva ut summor som börjar diskuteras och spekuleras i.
 
Har du någonsin funderat på att lägga av med ridningen? På riktigt alltså, inte precis efter ett dåligt dressyrpass. ;)
Nej, jag har aldrig någonsin funderat på att lägga av med ridningen från det att jag började på ridskola till nu. Det finns inte på kartan, jag älskar detta och skulle aldrig kunna sluta. Det är värt allt!
 
kan du göra ett inlägg där du visar hur du lindar benen i hagen/boxen och när du rider!! kram
Jo det skulle jag kunna göra.
 
Vem var det du jobbade hos i skåne?
Hos Charlotte och Rasmus H-B
 
Hur lär jag min häst passage :)?
Först och främst gäller det att hitta lite kadens i traven, det vill säga trav med en lite långsammare takt och mer häng i steget. Detta utan att hästen tappar kvickheten vilket är en lurig balansgång! Börja gärna med att gå ut på fyrkantsspåret och trava aktivt framåt, sedan tar du en halvhalt, ber hästen "vänta" några steg och så rider du framåt. I början handlar det bara om att få hästen att ta ett par steg med lite mer häng, något som du sedan utvecklar efter hand. Jag rider aldrig med spö i vanliga fall, men just vid inlärning av nya saker kan det vara bra att ha en extra liten hjälp för kvickheten. Rid mycket tempoväxlingar och försök att hitta känslan att "där" hittade vi en lugnare takt några steg, sedan rid framåt. Jag tror inte på att försöka hitta "passage" genom att rida varv efter varv i långsam trav, utan det är aktiv trav framåt, förhållning, några steg tillbaka, sedan fram igen. Dock kan jag aldrig från ett tangentbord skriva hur just du ska hitta passage på din häst, utan det får genom ett samarbete med tränare jobba vidare på. Ovan är dock hur Danny fick lära in passagen. Lycka till!
 
Vad gick du för program på gymnasiet? 
Hur tänkte du inför gymnasievalet?
Jag gick ett program som hette idrottsprogrammet (samhällsvetenskapligt) och hade ridning på schemat. Gick i en blandklass med fotbollstjejer, hockeykillar etc. Hade vanliga ämnen men även grenspecifik träning där alla fick chans att träna sina sporter på skoltid. Jag ville gå ett program där jag fick högskolebehörighet, läste mycket vanliga kurser samtidigt som jag inte kände att jag hade tiden för att gå natur. Jag ville hinna ha bra betyg och satsa på hästarna fullt ut på samma gång, och då fungerade sam/idrott kanon.  
 
 
 

Jättefin blogg! :D

Intressant läsning :)

Hej! Skulle inte du kunna filma ett vanligt ridpass för dig och Danny och sen skriva om upplägget? :) Skulle va jätteuppskattat :)




Kom ihåg mig?